האם מומלץ

• פותח הנושא qet1
  • פורסם בתאריך

qet1

New member
האם מומלץ

אני רוצה ללמוד נהיגה בחופש הגדול עדיין לא התחלתי, אל מעשי ואל תאורתי רציתי לשאול האם זה מומלץ ללמוד בצורה מרוכזת בחופש (ללמוד כל יום או אפילו שיעור כפול ביום) ולעשות רשיון בחודש וחצי הייתרונות ברורים, השאלה היא האם יש חסרונות שלא חשבתי עליהם?

Drive Guy

New member
זה אפשרי כמובן

לא כל אחד יכול לעמוד בזה הן מבחינה כספית והן מבחינת זמן שלך או של המורה יש כאלה שמתעיפים לאחר יותר משעור אחד אבל זה אפשרי תנסה

miss_t

New member
מומלץ../images/Emo70.gif מאוד נחמד אפילו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא עולים בדעתי חסרונות... יכול להיות חסרון שפשוט אחרי הטסט הכל יישכח?

miss_t

New member
כי הכל נלמד בתקופת זמן קצרה מאוד,

בכל אופן- רק העלאתי את זה על דעתי, לא קבעתי את זה.

qet1

New member
ברור

שזו רק דעה השאלה שלי היא אם היא מבוססת על נסיון כלשהו? כי לי זה לא נראה הגיוני, אבל לי אין ניסיון כזה אז אני מעריך שמישהו שמדבר מתוך נסיון כנראה שהוא יודע יותר טוב ממני

yogm16

New member
בערך כמוך

אני עשיתי שיעור כל יום, לדעתי זה אפשרי, שוב יש את העיניין הכספי והזמן של המורה. לדעתי ללמוד בצורה מרוכזת זו שיטה טובה מאוד וההוכחה לזה זה הבתי ספר האקסטרנים שמלמדים שלושה חודשיים מה שמלמדים בבית הספר הרגיל במשך שנה או שנתיים.

§Oren§

New member
תשובה מתוך ניסיון...

זה לא מומלץ, אך אם אין לך אופציה אחרת, זה אפשרי. זה לא מומלץ בגלל שלמידה, מכל סוג שהיא, דורשת זמן עד ש"חומר חדש" נקלט. זאת אומרת שגם אחרי שסיימת ללמוד יש תהליך שבמהלכו הדברים "מתיישבים בראש". כשאתה לוקח שיעורים כפולים יום אחרי יום, אתה מתעייף מהר. יכולת הריכוז שלך והיכולת לקלוט דברים חדשים מתעמעמת, ומהשיעור השני (מתי שאתה לוקח שיעור כפול) אתה כבר לא ממש מפיק תועלת כמו שהפקת מהשיעור הראשון. הדבר ניכר בעיקר בהתחלה, מתי שרק לומדים את היסודות. מתי שכל פרט קטן הוא משמעותי ומפתיע. אז במיוחד חשובה ההפסקה הזו בין השיעורים, במהלכה אתה מעכל ומנתח את האירועים. המוח לא מסוגל לקלוט כל כך הרבה דברים חדשים בזמן קצר בצורה אפקטיבית, בטח ובטח לא ליישם אותם מיידית. כאשר אתה בשלב מתקדם יותר, שאתה בעיקר מתרגל ומלטש את הנהיגה שלך, זה פחות משמעותי. למי שנתן את הדוגמה של הלימודים האקסטרנים לכך שניתן ללמוד דברים מהר. ההשוואה לו במקום. קודם כל תסכים איתי שאם תיקח את זה לכיוון קיצוני של דחיסה, כמו נגיד ללמוד נהיגה במשך שלושה ימים בלבד רצוף (כל יום עשר שעות) לא תגיע לאותה רמה של שלושים שיעורים בודדים. הסיבה שבאמת ניתן ללמוד אקסטרני במעט זמן זה קודם כל בגלל שהחומר עליו נבחנים בבגרויות באמת לוקח מעט זמן ללמוד. זה מעט חומר, ועדיין נשגב מבינתי איך בתי הספר האינטרנים מסוגלים למרוח את החומר הזה על כל כך הרבה זמן... דבר שני, למידה תאורטית היא דבר שאתה כבר רגיל אליו אחרי 12 שנה במערכת החינוך. אתה כבר מתורגל לסוג כזה של חשיבה, ולכן מתי שאתה נדרש לעשות שימוש אינטנסיבי במיוחד בסוג כזה של למידה, אתה תצליח. נהיגה היא למידה מעשית. רוב האנשים פחות מתורגלים בסוג כזה של למידה. בקיצור, ללמוד נהיגה במהלך החופש הגדול זה אפשרי, לא מומלץ. קח בחשבון שלא עוברים טסט ראשון ואז העסק מתחיל להימרח בכל מקרה.

Superdror

New member
גם אני יכול לתת תשובה מנסיון

ועוד רבים אחרים יכולים לתת תשובות מתוך נסיון, הם יכולים לסתור את טענתך או לחזק אותה, כמה זה ישנה משהו אין לי מושג. ללמוד נהיגה בצורה שהבחור תיאר זה אולי באמת קצת מוגזם ואני לא חושב שיש מורה שיוכל לתת לו שיעור כל יום, אלא אם הוא מורה מחוסר תלמידים. לעומת זאת, מריחת לימודי הנהיגה על כמה שפחות זמן נראית לי אפשרית ואף יעילה. בלימודי נהיגה בסך הכל אין לך הרבה חומר, מה גם שלא מדובר בחומר שאתה יכול לתרגל בבית ולכן כל הפסקה בלימודי הנהיגה יכולה רק לגרוע. אינני חושב שאם המורה ילמד אותך את טכניקת ה"זינוק בעליה" אתה תצטרך יומיים או שלושה לשבת בבית כדי לעקל אותה, אלא, אתה תצטרך כמה שיותר זמן על האוטו על מנת לתרגל וללמוד כיצד לבצע זאת ביעילות ובמהירות. אני את לימודי הנהיגה שלי סיימתי אחרי חודש וקצת, אני לא חושב שזה היה צפוף מידי או שהשיעורים הצפופים פגעו ביכולתי, מה שכן - שיעור כפול זה דבר מייגע. דרור, מביע את דעתו.

למעלה