האם לצאת בשאלה????????

האם לצאת בשאלה????????

אני חרדית נשואה מעל 5 שנים, עדיין בלי ילדים.

מאז ומתמיד היו לי שאלות באמונה אבל תמיד הדחקתי אותם, לאחרונה השאלות התעצמו ואין לי תשובות, (וגם לא חיפשתי- לא יודעת למי לפנות כדי לקבל תשובות...)
וכמה שאני רוצה להתעלם מזה (מפחדת משינוי!) - אני לא מצליחה!

אני לא שלימה עם עצמי! ויודעת את המחיר הכבד שהניתוק יביא לי בכנפיו... ואין לי כוחות נפש להתמודד מול זה...

אני רוצה לשמוע ממי שכבר עשתה את זה...
וכן ממי שיכול לתת לי עצה מה לעשות...

בתודה מראש!!

את באמתמצפה שאנחנו נגיד לך לצאת בשאלה או

שנבצע את הבחירות וההחלטות האינדיבדואליות בשבילך?! .....זה ממש לא עובד ככה.

האם לצאת בשאלה כן או לא זו החלטה שלך ורק שלך. שבי עם עצמך, רגועה, ותפעלי שיקול דעת לחיוב לעומת שלילה, ותראי לאן הדברים נוטים.
אם את בטוחה שאין לך כוחות להתמודד, אז למה להפיל את זה על עצמך...לצאת בשאלה זה ממש לא לשים מכנסיים וגופיה ולהוריד את הפאה / מטפחת וכיוצ"ב....

מה בדיוק את רוצה לשמוע, יש הרבה מה לספר. תמקדי יותר.

המלצה אחת שלי לפני שאת עושה מעשה. תנסי למצוא תשובות לשאלות שלך. לא חסר מקורות רבניים / דתיים שאולי יספקו לך מענה, או כמובן גם ביסוס והרחבה לספקות שלך, כמו גם הפרכות לדת לשני הצדדים יש שפע של מידע.
תחפשי!
אי ידיעה מבחירה היא האיוולת הגדולה מכולם. חבל לעשות מעשים נפזזים על סמך החלטות בלתי מבוססות שריק אינוספי יעמוד מאחוריהם.

בברכת התרת הספקות מהירה

Sonic hedgehog

New member
אנחנו כמובן לא יכולים לייעץ לך

אם לצאת או לא אבל לא להיות שלמה עם עצמך זה לא דבר טוב. ממליצה בחום לעיין בנושא, לנסות למצוא תשובות לשאלות (או לקבל שאין) ולעשות חושבים.

שלום לך מבולבלת

כחילונית מלידה גם אני לא יכולה להגיד לך כלום.
אני מציעה לך להתבונן מסביב על אישה אחרת (אמא ,אחות, חברה) ולשאול את עצמך .... "האם אני רוצה לחיות כמוה?"

ramyc

New member
לא מחזירים בשאלה מתוך אידאל

במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים (ברכות ל"ד ע"ב).

בדיחה ישנה ברחוב החרדי היא שהסיבה שצדיקים לא עומדים ליד בעלי תשובה זה בגלל הריח. עצוב אבל נכון שחרדי מן היישוב מעדיף לשמור מרחק מבעלי תשובה וכמובן שלא מתחתנים איתם כי הם סוג ג' - אפילו שווים פחות הספרדים בסולם השידוכים האשכנזי-חרדי.

אבל כל חרדי שיכול - ינסה להחזיר אותך בתשובה כי זאת "מצווה" וכל חוזר בתשובה הופך לנודניק שממאיס את עצמו על משפחתו וחבריו בניסיונותיו לגייס שותפים להארה המדהימה שהיא או הוא חווים - ממש התגלות השכינה.

ההיפך הגמור הוא ביוצאים לשאלה. יוצא בשאלה מוכן לחלוק מזמנו ולסייע בעיצה אך אין כאן מסע שיכנועים. אדרבא, יבוא אלי חרדי בן 50 עם משפחה עניפה ילדים וצאצאים - אגיד לו - עזוב אותך.

ההחלטה לצאת היא אחת ההחלטות החשובות בחיים. כאן זה לא המקום לבקש עיצה האם לצאת. אבל אם תחליטי לצאת, אני מציע שתפני להילל ולחברים בפורוו היוצאים.

בהצלחה בעזרת ה'

איזה אידיאל?

אתה אולי לא חזיר בשאלה אבל יש יוצאים רבים שהיו שמחים להוציא בשאלה קרובים שלהם או אנשים אחרים. ע"ע ירון ידען, דעת אמת, מני פיליפ, ורשימה של אנשים בתגובה לשאלתה של סוניק למטה בדף.

ramyc

New member
אידאל היציאה?

אתה כנראה צודק לגבי מספר אנשים ידועים או ידוענים אך אני עדיין חושב שרוב ציבור היוצאים לא רואה את עצמו כשליח עלי אדמות של מצוות היציאה.
אולי אני נאיבי אך אני בעד שכל אדם יחיה כרצונו וגם יתלבש כרצונו אפילו אם זה חליפה שחורה בסגנון המאה ה-17 עם גרביים גבוהים. אך אם הוא או היא יבקשו את עזרתי לצאת מעולמם - אעזור כמיטב יכולתי.

ramyc

New member
במקרה זה ביקשו עיצה האם לצאת ולא עזרה ליציאה

אני לא מנסה להתנצח או להתחכם במילים אך לדעתי ההבדל ברור.

אם החלטת לצאת ואתה מבקש עזרה ביציאתך זה דבר אחד.

השואלת קוראת לעצמה "מבולבלת מאוווווווד" ושואלת: "האם לצאת בשאלה????????" וזה "דבר אחר" @:

זאת לא עזרה ביציאה אלא במתן עיצה האם לצאת בשאלה בכלל ?!

לדעתי התגובה הראשונה - של דלתא - היתה ממצה ולעניין.

אני מקווה שהשואלת תגיע להחלטה מושכלת ונכונה עבורה ובא לציון גואל.

בהצלחה עם כל החלטה שתקחי

לדעתי, כמו שהציעו לך כאן, זה הזמן להתחיל לחקור ולהבין אם הפסקת להאמין או לא, אני חושבת שתוך כדי קריאת הדברים לעומק תגיעי למסקנה הבלתי נמנעת לכאן או לכאן בעצמך.

חבר'ה כאן יכולים לעזור לך עם חומר קריאה אם זה מעניין אותך, אני פחות בעניין.

ודבר נוסף, כדאי שלא תחשבי שאין לך כוחות נפש להתמודד עם השינוי כי רבים כאן יכולים להעיד שהם נתקלו בכוחות נפש אדירים בתוכם בלי שהם שיערו בכלל שיש להם כאלה, וכן, גם אני בתוכם.

אם יש לך שאולות, תשאלי.

כאן או בפורומים חרדיים.
את יכולה לשלוח לי שאלות במסר אישי אני יענה לך, אם מטרידות אותך השאלות ואת לא רוצה לצאת בשאלה רוב הסיכויים שנמצא תשובות. עצם העובדה שבחרת להעלות את הנושא כאן ולא במקומות אחרים בסביבתך או אפילו באינטרנט נראית לי כמו סימן די ברור לכך שכבר די ברור לך מה ההחלטה שלך עומדת להיות. אחרת לא היית מסתובבת כאן. לכן חשוב לי שתדעי שיציאה בשאלה היא מהלך קשה וכואב ואם את לא בטוחה שזה מה שאת רוצה אל תתחילי.
בלי קשר, ובלי להתערב בחייך האישיים, דברי עם בעלך נראה לי. לא? שתפי אותו, שאלי אותו והוא יוכל לעזור לך.
אל תגידי לו "אני רוצה לצאת בשאלה ויש לי שאלות על הדת". ספרי לו שיש לך שאלות על הדת וספרי לו מה השאלות מתוך מטרה שימצא תשובות או שתמצאו יחד תשובות. לא מתוך מטרה להכין אותו לכך שאת יוצאת.
בכל אופן אל תכנסי למרמור מהסיפור. זה לא בריא.

נ.ב. אם כבר לצאת בשאלה חמש שנים אחרי הנישואים- בלי ילדים זה הרבה יותר פשוט. כל עוד את לא בטוחה איזה דרך את בוחרת לחייך ואת אבודה ומבולבלת - תשתדלי שלא להכניס עוד בעיות למשוואה.

היי :)

דבר ראשון תהיי שלמה עם עצמך, תמיד. את לא חייבת לאיש דו"ח ואין לאיש שליטה וזכות להתערב במצב אמוני שלך. את יכולה לא להאמין בכלום ולמראית עין עבור שמירת אוירת שלום בית להעמיד פנים. מצד שני תרגישי בנוח לחלל מצוות כאשר את מרגישה נחיצות בגלל סבירות גבוהה עד מכרעת בכך שתורת ישראל זה אוסף סיפורי סבתא ומנהגים שעל רובם אבד הכלח ואין לראות בה יותר מאשר המלצה לא מחייבת בלבד

למעלה