האם לפי דעתכם...

האם לפי דעתכם...

במציאות ובשיגרה של ימינו, ניתן לשנות בתי ספר עד לכדי רמה כזו שהתלמידים יהיו שותפים כמעט מלאים בגרימה לשינויים, שבאים רק לטובתם? ואם כן, כיצד?

tahel

New member
מה כוונתך לשותפים בשינויים?

דוגמא בבקשה... למה די למילקי?

shabaz

New member
הוא מתכוון

לליברליזציה בבית הספר, לפי מה שאני הבנתי. התשובה היא לא. סטראוטיפ מחייב שהילדים לא מפותחים נפשית אז יש לחנכם כדי שידעו איך להתנהג. מהסביה הזאת אין מצב שהמורים יתנו לתלמידים זכויות עד שהם לא יהפכו לחברה מודרנית ומתורבתת כביכול.

לרוב תלמידים באמת נוטים לעשות דווקא

ולכן לא מכבדים אותם. אבל מועצת התלמידים למשל, שלעיתים קורה והיא יוצאת מועצה טובה שביכולתה להשפיע בגלל הבגרות וההבנה ששוררים בה, או שנמצאים בחלק מאוד מסויים מתוכה - יכולה להשפיע באמת? ואם כן, עד כמה? אם לא, מדוע? ו... עד כמה שידוע לי, וכפי שנראה על פני השטח - אני בת :)

shabaz

New member
הם לא עושים דווקא, הם עושים

את הדבר האינטואטיבי. החברה פשוט מנסה ללמד אותם, את הערכים שהיא רוצה שהם יקבלו כדי ליצור חברה לכאורה מתורבתת שתגלם את הנוער המושלם של ימינו. כמובן שזה טיפשי, כי הם מחנכים למשהו אחר ע"י מעשים חסרי בינה כאשר הם לא שמים לב להתנהגות שלהם עצמם. מועצת התלמידים לא יכולה לעשות כלום...מקסימום היא תקבע איזה סוג פודינג יגישו במסיבת הסיום. לא נותנים לה אפשרות לקבוע באמת ואפילו אם כן, אגד התלמידים שם נבחר ע"י המורים לרוב <<גם אם זה ע"י הילדים, זה אותו דבר>>, שם הם בוחרים את הילדים שהם יודעים שהם כבר הושפעו מהחברה <<לכו תבחרו מישהו שרוצה לעורר אנרכיה חסרת גבולות>>, והילדים גם יבחרו אנשים כאלה <<כי הם חונכו להאמין שהדברים הללו הם צודקים>> ולכן הם בוחרים ילדים שיבחרו את החחלטות שהם מצפים מהם שהם יבחרו-כי הם חינכו אותם לבחור את זה. בקיצור מערכת החינוך כושלת...הלוואי שהייתי באירלנד עכשיו.

אם נפתח את הדל לליברליזציה בבי"ס אז

תלמידים שלא מפותחים ריגשים לא יתפתחו?? הרי השיטה הזאת הוכיחה את עצמה פעמים רבות בעבר, ונחשבת לשיטת החינוך היעילה ביותר- לתת לילד אחריות. לדוגמא: נניח ילד הוא לא מפותח ריגשית, וגם לא אינטלקטואלית, אבל יש לו מידה מסויימת של פוטנציאל. ובבית סיפרו מתכננים לעבור לשיטה יותר ליברלית. וילדי בית הספר צריכים להתחיל לתכנן בשביל עצמם את הפעילויות. הוא צריך (עם קבוצה או "ועדה" שממונה על הנושא) לתכנן את הטיול השנתי. הדיונים, ההשואת מחירים, בדיקת האתרים ודברים נוספים שהוא נחשף אליהם בעבר לא ישפרו אותו, ויפתחו אותו מבחינה ריגשית וגם מבחינה חשיבתית?! ובשנה הבאה למשל הוא יצתרך לעבור מערכת בחירות כדי למלא את התפקיד םעם נוספת ולשם כך הוא ינהל קמפיין בחירות. זה גם יפתח אותו. נתתי דוגמאות רגילות לחלוטין של מה ילדים יכולים לעשות בבתי הספר, אבל עם זאת אי אפשר לאפשר לילדים לשנות מה שהם רוצים צריכים להיות חוקי יסוד בלתי ניתינים לביטול.

shabaz

New member
לא, הם לא יתפתחו, אלא יכונסו

בתוך מה שהחברה מצפה מהם ללמוד. כאשר נותנים אחריות לילד, מצפים ממנו כמובן לעשות את הדבר הנכון <<שחינכו אותו קודם לכן>> במילים אחרות, אנחנו בודקים אם הדברים שהעברנו לו עד עכשיו נכנסו לו טוב טוב למוח ע"י נתינת אחריות שלמה לילד. אם לא, אנו כועסים עליו תוך התחמקות מכעס על עצמנו. אם כבר שיטה ליברלית, אז שיטה ליברלית שלא תהיה סובייקטיבית...משמע- שלא יחנכו לערכים כלשהם, פשוט יתנו חופש. כל עוד יש חינוך מועט, לא באמת תהיה ליברליזציה מלאה. ילד שלא מפותח רגשית, יכול להתפתח יפה מאוד ללא גבולות בית ספריות. תנו לילד ספר, תנו לו לשחק בגנים, תנו לו לשבת שעות מול המחשב. הוא כבר ילמד לבד. <<דעה אישית שלי-אם כבר בית ספר, אז רק כדי ללמוד מתמטיקה ולשון...אולי גם מחשב בימינו המודרניים, וספורט, אבל הציפיה שלי היא תוך שמירה על פתיחות המוחין של הילד ע"י חוסר שיפוט התנהגות הילד מתוך מחשבה סובייקטיבית.>> אז הליברליזציה שאת מציגה, היא דפוקה. <<בלי להעליב כן?>>

r i p l y

New member
כמעט מלאים? יהיה תוהו ובוהו.!

כמו תמרור שהתקלקל ואין מי שיווסת את התנועה . בפסיכולוגיה חברתית יש כל מיני מחקרים על שינויים שיש בחברה לא בטוח שלטובה.... זאת גם שאלה לתחום של הפסיכולוגיה ... חוץ מזה שהם בני נוער ובני נוער עדיין לא מגובשים מספיק בשביל לעשות שינויים ולקחת אחריות ולתכנן דברים. (מה הכוונה שותפים כמעט מלאים? שיגידו למנהל להוריד שעות..? לבטל את שעת אפס ולא לעשות בחנים כל שבועיים על איך נושמים הדגים? בדכ כשצריך לרענן את הענינים זה הכוונה שצריך לרענן ולחדש את המערכת חינוך ולהגמיש אותה להתפתחויות המשתנות כי אנו עולם שמשתנה כל הזמן ולכן אי אפשר ללמד בשיוטות של פעם שכבר לא מתאימות. (מה שהתאים ללפני שלוש שנים כבר לא תופס בדברים מסויימים.

shabaz

New member
לפנינו מופיעה

דוגמא קלאסית להשפעת החברה. אתם רואים את ההשפעה עליו? הפסיכולוגיה, גם היא מושפעת מערכי החברה שהשליטו על רוב החברה. <<אני משער שהססטיסטיקה היא 99%>> בני הנוער עדיין לא מגובשים-עדיין לא מושפעים סופית. והם גם לא יהיו מושפעים סופית עד שהם יגיעו לצבא שם כל הערכים שהחברה לימדה אותם יתגלו במהלך שטיפת מוח סופית. כל מי שמתנהג רע בצבא נענש קשות-דוגמא נפלאה לשימוש החברה בסבל כדי ללמד אנשים. אשכרה שטיפת מוח. בטח שותפים מלאים! צריך רק את המקצועות שהצגתי בהודעה הקודמת. כולל אנגלית <<שכחתי מזה...אבל אני לא בטוח שזה גם כל כך חשוב...שיהיה, בנוסף למקצועות שהתלמידים רוצים ללמוד כמו בבית ספר בכפר סבא <<יש איזה אחד...לא יודע את שמו>>>> תאמת כל מערכת החינוך לא תופסת היום. פשוט התלמידים מתחילים לראות את זה, אז בגלל זה רוצים שיטה חדשה כדי להשתלט עליהם.

ailag

New member
עם מערכת החינוך שלנו?!

יש דברים בסיסיים מאוד ששגויים במערכת החינוך. אני לא חושבת שקבוצת אנשים מקובעים בדעתם וקבוצת אנשים שלא רוצים ללמד (אבל הם מלמדים) יסכימו לכזה שינוי. בית ספר היא מסגרת מאוד מקובעת ומונעת חופשיות, בצורה מגוחכת למדי (לא מזמן צבעתי את השער לכחול. לא חשבתי על זה לפני 4 שנים כי היה אסור. so much for creative minds, וזה לא רק זה). אז לתת לתלמידים כוח? nah. [במה לשנות את הלימודים? בואו נתחיל מכך שהמורים יפסיקו לעודד הכנה למבחנים וילמדו שיש יותר בלמידה ממבחן. נמשיך בחומר לימודי שיעניין ושהתלמידים יזכרו אחר כך, נעבור דרך אנשים שמקבלים משכורת יותר מכובדת והם רוצים להיות שם, ונלמד אותם חינוך מקצועית. נקנח בהוספת שיעורים נחוצים .. ויש עוד, למי שרוצה תוספת.] אופליה הקטנה: זו אחת הסיבות שמרגישים בהבדל בבגרות בין אנשים לפני צבא ואחרי. בצבא יש לאנשים אחריות, אם לזכור למלא את הפס ולדאוג לקבלת ציוד, ואם לפקד על אחרים) (לא שאני ככ תומכת בשיטה...) ואם יתחילו מוקדם, כמו שתיארת - מצויין.

shabaz

New member
נכון נכון נכון...

המורים תופסים את המבחנים כדבר לא בהקשרו. הם נועדו כדי לגרום לתלמידים לחזור על החומר. הם תופסים את זה בצורה כל כך מחרידה. הם לא מבינים את המשמעוצת. כאשר אתה נכשל אתה מקבל הערות רעות מהמורים וכל השטויות הללו. לפי דעתי לא צריך לתת על זה בכלל ציון. אם הם יתחילו קודם-חרא עוד יותר. אם הם מתחילים בשיטה כזאת אני עוזב את הבית ספר, ולא רק, אני לא אתן לילדים שלי <<אם יהיו לי...אני לא סגור על זה אם יש לי את האפשרות לאבד את החופש שלי>> להתקרב לבית ספר... זה מה שטוב בלהיות חכם-אתה יכול ללמד בעצמך.

ailag

New member
....

קודם כל, את הילדים שולחים לבי"ס גם כדי לפתח את הכישורים החברתיים שלהם. במקרה שלי זה פיתח את הכישורים שלי להימנע מאנשים ולדעת להתמודד עם אנשים רעים, מטומטמים, וכו´.. אבל זה בגלל שהיה לי תיכון גרוע. בלי בית הספר בכלל לא הייתי יודעת לדבר עם אנשים .. ציונים צריך לתת, אבל זו לא צריכה להיות המטרה. יש הבדל בין 100 ל-70, והייתי רוצה לדעת שקיבלתי 100, ואז אני אשאף בפעם הבאה לקבל 100, לא 70. אבל לא צריכים ללמוד בשביל הציונים. צריך לחשוב למה צריך ציונים. בצבא הייתי אחראית בשלב כלשהו על הכשרת מספר אנשים. לאחר תקופת הלימוד, נתתי להם מבחנים, והם ענו על השאלות. לא נתתי להם מספרים כציונים. במקום זה: קודם כל, בדקתי שהמבחנים לא שואלים את כל השאלות שהם אמורים לדעת אלא שואלים על כיוונים שונים ונותנים להם לאלתר. שנית, קראתי את תוכן התשובות שלהם. היו טעויות קריטיות של חוסר הבנה, והיו טעויות קטנות, שהאדם שכח משהו .. במקרה כזה חשבתי, האם זה יפריע בתפקוד השוטף? הוא יפעל בצורה לא נכונה, ינסה שנית ויצליח. הוא מבין, לכן הוא יעבור את המבחן. בבית הספר זה לא קורה. ניתן לא ללמוד הרבה חומר או לטעות בחצי שאלה חשובה, וזה יהיה שווה ערך להרבה טעויות קטנות וזניחות. אין גם מעקב על הנושאים הבעייתיים של כל ילד - אלא אם כן הוא משיג מורה פרטי, מה שגורם לשכבות האמידות להיות מסוגלות להשיג השכלה טובה יותר וכך הילדים העשירים החכמים מתעשרים, והילדים העניים החכמים לא. ולא נראה לי שיש גוף אחראי אליו ניתן להעביר את ההערות שלי. "אני כולה ילדה בת 21".

למעלה