האם לספר לחולה ?

יעלי 54

New member
האם לספר לחולה ?

אימי בת 56 אובחנה כחולת אלצהיימר, הרופאה המליצה לא לספר לה על מחלתה. האם נכון הדבר? אני חסרת אונים מעוניינת לשוחח עם פסיכולוג כיוון שצריכה היא לקבל טיפול תרופתי כבר עכשיו. אודה לתשובתיכם יעלי

ענתי44

New member
יעלי שלום../images/Emo140.gif

ביום בו עברה אמא שלי את האבחון שקבע רשמית את מה שכבר הבנו - בני המשפחה- לבד. הרופאה אמרה לי את האבחנה. ואז החזירו את אמא לחדר של הרופאה. אני, כרגיל רציתי לספר לאמא. הרופאה עצרה אותי ואמרה לאמא שכל אדם מזדקן ובגלל זה קורים לה דברים. אמא קיבלה את דברי הרופאה ונרגעה. רק כעבור מספר חודשים שכבר הכרתי את מחלת האלצהיימר הבנתי כמה נכון היה לא לספר לאמא. אמא שלך במילא תשכח כעבור כמה דקות. אבל עד שתשכח היא תהיה במצוקה. זה עלול להפחיד אותה. ומה זה בעצם יתן? את יכולה לומר לה שהכדורים שהיא מקבלת זה לחזק את הגוף כדי שתרגיש יותר טוב. או אם יש לה כבר מחלה כרונית אחרת לומר שזה כדור נוסף לאותה מחלה. בקשר לרצונך לדבר עם פסיכולוג הרי זה מבורך. את יכולה גם לשוחח עם עובד סוציאלי או לפנות לעמד"א ולהצטרף לקבוצת תמיכה של בני משפחה. המפגשים האלה, לרוב מועילים מאוד. את יכולה לקרוא כאן בפורום לקרוא על כל ההשלכות של האלצהיימר. אנחנו תמיד לרשותך בכל שאלה, תהיה או רצון לחיבוק וירטואלי. מחזיקה לך אצבעות.

zs1957

New member
שלום יעלי../images/Emo24.gif

אין כל טעם לספר לאמא על המחלה. זה לא יועיל במאומה. כמו שכתבה לך ענתי, מומלץ מאד ללכת לקבוצת תמיכה של עמד"א. לכתוב בפורום שלנו אנחנו תמיד נוכל לסייע לך מסיונינו האישי ב טיפול ביקירינו. לא לשמור בלב לספר לחברת נפש, להתייעץ עם פסיכולוג תמיד מבורך.והכי חשוב להמשיך את החיים כרגיל. לא להכנס למרה שחורה. לזרום עם האמא ולא להתווכח אתה, לא לנסות לתקן אותה. לדעתי החולה חש בירידה הקוגנטיבית שלו ,בירידה בזיכרון, פעמים רבות הוא מתבייש ולא מוכן לשוחח על הנושא המטריד אותו מאד.

יעלי 54

New member
מענה

תודה רבה על המענה, ראי תגובתי לתכתובת של ענתי. אשמח לשמוע עצתך. יעלי

יעלי 54

New member
ענתי מענה לתגובתך

ענתי בוקר טוב!!!!! תודה על המענה ותשומת הלב! רציתי לשתף אותך כי אמש ניהלתי עם אימי שיחה , וזו שיתפה אותי כי הרופאה אמרה לאחי שהיא צריכה כנראה לקחת כדורים. אימי התעצבנה מאד ואמרה לי "מה היא חושבת הרופאה לעצמה שאני סנילית", אני בשום אופן לא מתכוונת לקחת כדורים. ניסיתי להסביר לה כי אולי הכדורים הללו ישפרו את הזכרון, וגם אני הייתי מוכנה לקחת אותם לשפר לי את הזכרון, אמרה לי אני לפני כן רוצה לראות את הכדורים ולקרוא בעלון לשם מה כדורים אלו נועדו. עתה ברור לי מעל כל ספק כי אינה מודעת למצבה וכי אין סיכוי שתשתף פעולה. לציין כי גם סבתי חלתה במחלה זו ואימי ליוותה אותה לביקורים אצל רופאים , והיא מכירה את הכדורים של אלצהיימר. נא עצתך! תודה ויום נעים! יעלי

ענתי44

New member
בעיית כדורים

ראשית מה שאמא אמרה לך כל כך אופייני לחולים בשלבים התחלתיים " אתם עושים אותי משוגעת" כך אמא שלי האשימה אותנו. אין טעם להסביר לאמא למה הכדורים. פשוט לשכנע אותה לקחת את מה שהרופאה נתנה. לפתות אותה במשהו שהיא אוהבת. אם תזהה את הכדור מאמא שלה את יכולה לומר שזה כדור ויטמין שנראה דומה או שהרופאה נתנה לה כדי שלא תחלה. כל מה שירגיע אותה. בכלל אם יש עוד כדורים קבועים ממליצה לגשת לרופא משפחה שיבדוק אם כל הכדורים נחוצים. בלא מעט פעמים שיש תרופות מיותרות שאפשר להפסיק. אם אמא מתנגדת לבלוע את הכדור לאלצהיימר וחשוב לך שתקח ניתן לבדוק אם אפשר לרסק אותו ולשים בתוך גלידה, מעדן או כל מה שהיא אוהבת לאכול. כך יחסך הריב היומי.

יעלי 54, זה בכלל לא חשוב מה החולה יודע

או לא יודע, השאלה מה הוא מבין ועד כמה הוא מבין, ואתן לך את הדוגמא האישית שלי, כשפעם הראשונה הוזכרה המילה אלצהיימר בנכוחות בעלי (היה בן 56) והרופא אמר שרוצה לעשות בדיקה לשלילת המחלה (סיפורים!!!!!!!!!) והזכיר את המילה אלצהיימר חשבתי שבעליח יחטוף שוק , פחדתי מהתגובה שלו, ולהפתעתי התגובה הייתה כ"כ פסיבית כאילו דיברנו על מישהוא אחר, זה לא הזיז לו בכלל, הבדיקה הפחידה אותו, אבל לא המחלה!! פשוט כי לא הבין, עוד יותר קשה היה לי לקבל ולהפנים שהוא לא מבין, מאשר לקבל את המחלה, כך שהכל עניין של מה מבין החולה, וגם אם הוא מבין הידעיה לא תביא לו תועלת היא רק תגרום לכך שהסביבה תסבול יותר, (כי ישגע את כל הסובבים) לכן לפי מצבו תתייחסו לאינפורמציה שאתם נותנים לו ותזרמו עם ההבנה שלו, לא כדאי להתאמת איתו ולהגיע לוויכוחים כי אין בסופו של דבר עם מי. שיהייה לכולם לילה טוב, ניצה.

07גאיה

New member
פתרון לכדורים

אני הוצאתי את הכדורים מאריזתם והכנסתי לקופסא של ויטמין E בהתחלה עוד חששתי שהיא תרצה ויטמינים ותיקח את הכדורים, אבל זה רק הרגיע אותה ואת הטיעון "מה זה כל הכדורים האלה? אני לא צריכה כל כך הרבה, השתגעתם?" או ביום יותר טוב: "אתם רוצים להרוג אותי?"

למעלה