האם לוותר

הופלס1

New member
האם לוותר

היי

בעלי לא מוכן לבוא איתי למפגשים עם המשפחה שלי כי אחי לא מתייחס אליו בקושי אומר לו שלום
בעבר הרחוק היו בינהם חילופי מילים קשות... אבל השאלה האם לוותר לבעלי ? אני מבקשת ממנו לבוא איתי ופשוט לא להתייחס
הוא ניסה מספר פעמים אבל אומר שזה מעליב אותו ופוגע בו

מה לעשות ??

5555

הופלס1

New member
אחרי מריבה

הוא בא למפגש משפחתי . כשהיינו שם הוא נהנה.
אבל בדרך חזרה ובבית לא הפסיק להתלונן שהאוכל לא היה בסדר ... שהאנשים לא בסדר .. שהילדים חוזרים מורעלים
שאני חוזרת מורעלת.... אוף די נמאס לי הבנאדם רואה רק דברים לא טובים .

נומלה

New member
אולי תזמיני את המשפחה אלייך?

אחיך יצטרך להתנהג כמו בן אדם, או שהוא בכלל לא יגיע.

להניח לו, אין טעם שאדם יבוא למקום שבו לא נעים לו

קשה לי להאמין שתצליחי לחנך את בעלך ואת אחיך להתנהג זה אל זה בדרך ארץ, אז כבר עדיף שלא יפגשו.
כמו שכתבו מעלי, תיזמי מפגשים משפחתיים אצלכם או בחוץ וככה הוא לא יתנתק לחלוטין מהמשפחה שלך.

seeyou

New member
בעלך מתנהג בצורה ילדותיתר

אם כול פעם שאדם אחר לא מתייחס אליו הוא הוא יברח אז שידע שרק הוא המפסיד-מעניש את עצמו

אדם בוגר או בעל משפחה צריך ללמוד להתמודד עם מצבים לא נעימים בחיים

יוסי

adam33

New member
לא ילדותי כמו..

הוא אינו ילדותי כמו שהוא מרגיש שאת אינך איתו.
אמנם הוא מלא טענות אבל הבעיה היא שהוא חסר בטחון עצמי לידם שאלמלא כן היה אומר להם הכל בפנים מצד שני הוא אינו מבין שבסוף באמת את תהיי נגדו ולא כפי רק מה שהוא מדמיין כעת.
מצד שני, כנראה שעמוק בלב הוא מבין שאת לא מגבה אותו מספיק ושבעצם הוא בכל הסיפור ה"אדם הרע" או מישרואה דברים שאינך רואה.
דיי אם מדיי פעם תבהירי לו שאת אינך טיפשה ושאת כן עומדת לצידו ושאת רואה זה וזה שהוא יבין ויהיה בשקט.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא מבין למה את צריכה להתעקש

אני בהחלט הייתי מכבד את רצונו לא לבוא.
לא הייתי נכנס בכלל לשאלה האם הוא צודק או לא. מספיקה העובדה שהוא לא רוצה.למה להכריח?
אני מניח שהמשפחה שלך שואלת ולוחצת. צריך להגיד להם שאת לא צד בעניין, ושאם הם רוצים לראות אותו הם יכולים ליישר את ההדורים ביוזמתם.

1precious1

New member
הדעה האישית שלי

מכל נסיונות העבר שלי שהיינו צריכים (זוגתי ואני) להתמודד עם "קטעים כאלה" מול המשפחות, אזי עם כל הקושי שבדבר קודם כל צריך להיות בצד של בן/בת הזוג שלנו ולהציג עמדה אחידה וחזקה מול המשפחות.

את התחתנת עם בן זוגך, הוא החלק העיקרי בחיים שלך מאותו יום שבחרתם להיות זוג ולהתחתן ולגור ולחיות יחד, בטח שמעל למשפחה שלך והמשפחה שלו.

לדעתי, את צריכה להתנהג הפוך, תעמדי לצד בעלך "כגוף אחד", אל תשתמשי במונחים של "הוא לא מוכן לבוא כי.." אלא תגידי להורים שלך ולאח שלך ש"אנחנו לא מוכנים לבוא כי.." ותדרשי מאחיך שינוי בהתנהגות כלפי בעלך ולא הפוך.
את ממש לא חייבת לקבל את הדעה שלי כמובן, אבל אצלינו זה הצליח במקרים דומים, וגם אם זה לא יצליח עדיף לך להיות באותו צד עם בן זוגך מאשר של ההורים שלך והאח שלך, גם אם המחיר הוא ריב איתם, עדיף לריב איתם מאשר עם בן זוגך, לא?

מריוס זכריה

Member
מנהל

למעלה