האם להתעקש??

האם להתעקש??../images/Emo4.gif

שלום רב: ביום שני היתה לי שאיבה ומתוך כל ה - 14 זקיקים שנראו ב - US הצליחו לשאוב רק 3. התקשרתי לבית החולים לשאול כמה מהם הופרו ונאמר לי ששלושתם!! אז שאלה ראשונה : האם זה בסדר שנשאבו רק 3 מכל ה - 14 ? (זה מאפיין בעיה כלשהי או שזה בסדר, ושלא תבינו אותי חלילה אני לא מתלוננת פשוט נראה לי מוזר שהצליחו להוציא רק 3 ובהפריה קודמת שאבו לי 8). דבר נוסף וחשוב לא פחות האם אפשר וכדאי להתעקש להחזיר לי את 3 העוברים ? תודה רבה

מיכל ק-ש

New member
מממ...

לגבי שאלתך הראשונה: האמת, קצת מוזר, בהתחשב בתוצאות של הפעם הקודמת. האם היה לך אותו פרוטוקול? אם לא - אולי לא כל הזקיקים היו בשלים. אבל הצד החיובי הוא שכל השלושה הופרו. לגבי שאלתך השניה: באופן אישי, אף פעם לא החזרתי יותר משני עוברים ולא מתכוונת לעשות כך. ההחלטה תלויה בגילך, במספר ה-IVF שכבר עשית, באיכות העוברים, בשאלה האם את מעוניינת בתאומים ובעיקר בתחושתך. רוב הרופאים מסכימים להחזרה של 3 עוברים. שיהיה בהצלחה.

עידכון פרטים חסרים

אני בת 27.5 לאחר טיפול ראשון שנכשל והפרוטוקול הפעם היה קצר ושונה מקודמו בטיפול הראשון קיבלתי כל יום דקא 0.1 מנוגון, גונל ... (בעיית זרע) לעומת זאת בטיפול הנוכחי קיבלתי 2 מנוגון + גונל כל יום, סטרוטייד, דקא 0.25 יומיים לפני השאיבה. האם היתה טעות מצד בית החולים בשאיבת הזקיקים שהם עדיין לא בשלים? תודה בכל אופן על התשובות המהירות

עמית@

New member
קשה לומר מה בדיוק התפקשש

באיזה גודל היו הזקיקים ומה היו רמות ההורמונים? יכול להיות בהחלט שהפרוטוקול הזה לא מתאים לך ובשל כך התוצאות הן כאלו.

מיכל25אב

New member
אז ככה

למיטב הבנתי נורא קשה לשאוב את כולן...לא צ\תמיד המיקום מאפשר שאיבה. זה לא מחייב שיש בעיה בך.בנוסף זה שכולן הופרו זה סימן טוב. לדעתי כדאי שיחזירו את כולן...אבל זה באופן כללי בלי לדעת את גילך ומה הבעיה.

עמית@

New member
יכול להיות שהפעם לא היו ביציות

בכל הזקיקים- אם היו אני מניחה שהיו שולפים את כולן. נראה לי שאפשר להחזיר את שלושתם- לי תמיד החזירו שלושה. בהצלחה!!

רומי^^

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifאל תכתבי דבר כזה לעולם../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

או תכתוב, מי שלא תהיה/תהיי
לא מספיק שאנחנו רגישות כל כך בכל הנוגע לטיפולים - ונאלצות לבטוח ברופא שלנו לפעמים בעיניים עצומות, בעיקר בטיפולי IVF - את עוד מעלה את הנושא של גניבת ביציות??? לדעתי זה חמוּר ביותר
הדבר האחרון שאנחנו צריכות להוסיף לדאגות שלנו זו המחשבה הזאת. לאופטימית - נראה לי קצת מוזר שכתבת ששאבו רק 3 מתוך ה-14 שנראו. בדרך כלל שואבים את כל הזקיקים, גם את הריקים. מפרים רק את אלו שיש בהם ביציות. אני יכולה להעיד שאצלי הופרו רק מחצית מכמות הזקיקים ששאבו לי. אז מה? אני אתחיל לחשוד שאת החצי השני לקחו בשביל למכור??? קצת רגישות, בבקשה.

עמית@

New member
אני מניחה שניסו לשאוב את כולם-

ורק בשלושה היו ביציות ומסכימה עם רומי- לא צריך לזעוק מייד "גניבה" זה לא כל כך לעניין

אני מניחה שיחזירו את שלושתם

בכל מקרה ולא תצטרכי להתעקש. בדרך כלל לא מקפיאים עובר אחד בלבד. לי היו כמה פעמים שנשארו רק 4 עוברים אז החזירו את כולם כדי לא להקפיא אחד. בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

מיליקי

New member
אופטימית - קודם כל בהצלחה! וחוץ מזה

לגבי מס´ הביציות - הכי כדאי לפנות לרופא, ולבקש הסבר על השאיבה - מה קרה עם כל ה"אבודים" שלא נשאבו. קרוב לודאי שתשובתו תהיה כפי שהסבירו לך כאן. את גם יכולה לבדוק את האולטראסאונד האחרון שעשו לך לפני השאיבה - ואם יתברר לך שהיו זקיקים גדולים יתכן שהם "התפספסו" עד לשאיבה. אני מאחלת לך הצלחה בטיפול הזה - ושהמידע לא יהיה חשוב כבר, אבל כשמדובר על "הפקת לקחים" ותכנון טיפולים עתידיים, יש למידע הזה (למה שאבו רק 3 מתוך 14 ) חשיבות רבה. לגבי מס´ העוברים להחזרה - 3 זה מספר שהרבה רופאים מחזירים. אבל קחי בחשבון שכולם יכולים להשתרש, ואז תצטרכי להחליט אם את "הולכת" על שלישיה או עושה דילול - שזה דבר לא פשוט בפני עצמו. כדאי לחשוב על זה קודם, כדי לקבל החלטה כמה שיותר שקולה כמה עוברים להחזיר. ולא לעמוד אחר כך במצב קשה. יו, יצא נורא ארוך. הכי חשוב- שיהיה בהצלחה!!! מילי

תודה ../images/Emo24.gif

תודה תודה לכולן......... אז מחר ההחזרה מקווה שהכל יהיה בסדר, ומקווה לכולם ולעצמי שזו תהיה ההפריה האחרונה!! לרומי דרך אגב, אני לא התכוונתי ואפילו לא חשבתי על זה ולא חשדתי שנגנבו לי ביציות וחוץ מזה לא היה לי שמץ של מושג שדבר כזה קיים בכלל!!! אז תודה.

רומי^^

New member
אני יודעת, חמודה, זה לא היה מכוון

אלייך אלא לאחת שכינתה עצמה "כבוד השופטת" או משהו כזה.

נועם@בת

New member
לא הבנתי אם שאבו רק 3 או

רק 3 היו בשלות דיין להפריה. דבר נוסף שלא הבנתי הוא למה קיבלת דקא ולא כוריגון. האם היה אצלך חשש לגירוי יתר? כדי שהזקיקים יבשילו יבייצו צריך הורמון LH. הסטרוטייד מנטרל את ההורמון, והדקה מעודד את הייצור שלו. יתכן (וזה ניחוש בלבד) שהדקה לא הספיק. בכל מקרה, שינוי פרוטוקול יכול להביא לשיפור, אך גם לנסיגה. אם מציעים לך להחזיר 2- לכי על זה. בגישה של היום מקובל שאין הרבה הבדל בין סיכוי להריון משני עוברים ובין סיכוי מ3. לעומת זאת הריון של 3 עוברים הוא בהחלט הריון מסוכן לאם ולעוברים. שיהיה בהצלחה
נועם

למעלה