האם להתחיל..

מירוש43

New member
האם להתחיל..

שלום לכולן. זאת אולי תהיה שאלה קצת מוזרה לחלק מהנשים פה אבל אני עוד בכלל לפני IVF ראשון. יש לי ילדה ביולוגית שלי בת 7 וילדה ב 4 מבת זוג לשעבר. אני בת 40 + ומאוד רוצה עוד פעם ללדת. אני לא שמה הרבה מנשקל על הביולוגי... כאמור יש לי כבר ילדה לא ביולוגית ואני יודעת כמה אני אוהבת אותה ועד כמה הגידול הוא העיקר... הקשר..
הרזרבה השחלתית שלי נמוכה וכבר התחילו איתי עם הורמונים מאוד גבוהים, שאני לא ממש מגיבה אליהם ואני תוהה למה לי כי זה... האם לא כדאי מראש ללכת לתרומת ביצית , שהסיכויים יותר גבוהים, ואולי לקצר שנה שנתיים של נסיונות... מה אתן חושבות?

עוגי555

New member
ברוכה הבאה :)

נראה לי שענית לעצמך... למרות שהרית טבעי בגיל 36...הסיכוי נמוך מאוד עד אפסי בגיל זה, ועם רזרבה נמוכה... אפסי...
חבל מאוד על הזמן , הנפש, וכל המחיר שתשלמי. הפריות זה משחק אכזרי מאוד.
בעיקר שאת נשמעת שאת די בסדר עם עניין של תרומה - רוב הנשים מתמוטטות ובצדק למשמע האופציה.
בגיל 43 עם רזרבה נמוכה, את צריכה נס כדי להרות, לשאת הריון בריא וללדת ילד בריא. את הרי יודעת, שההריון הוא לא המטרה.

אם הפרופיל ההורמונלי שלך מאפשר (אישור מהקופה) - תעשי אולי שתיים, שלוש הפריות או תני לך , נגיד , עד גיל 44 או משהו ותמשיכי הלאה.
טוב לדעת שמיצינו וניסינו.

הצלחה רבה!

rabbitm

New member
מצטרפת לעוגי

תציבי לעצמך דד ליין. תראי איך את מגיבה להורמונים, אם יהיה מה לשאוב תנסי איזה טיפול-שניים, או נגיד תקציבי תקופה,
ואז תעברי לתרומה.
עדיף באמת לא לבזבז זמן, אלא להתקדם להורות כמה שיותר מהר.
בהצלחה!!

מירוש43

New member
תודה רבה על החיזוק

תודה רבה... אני רק בת 40... הריתי בגיל 33.
אני קצת מתלבטת בכלל למה לקחת סיכון ולא להרות מיד מביצית יותר צעירה, להקלט יותר מהר... נשמע בהרבה מובנים מאוד הגיוני... .. כנראה שאני קצת שונה בזה. בכל מקרה תודה. נראה לי שאני אנסה פעם עד 3 ואם לא יאללה לתרומה...

עוגי555

New member
בת ארבעים עם הריון טבעי מוצלח בעבר

לא יודעת עד כמה רזרבתך נמוכה - הייתי מנסה אם זה אפשרי, פעמיים - שלוש לפחות כדי לראות את התגובה.
בהצלחה!

פיפי99

New member
הדרך הקצרה ביותר לילד

הדרך הקצרה ביותר לילד בגילנו (מבחינה סטטיסטית כמובן) היא ככל הנראה תרומת ביצית.
אם את שלמה עם העניין הביולוגי - אני לא רואה שום סיבה בלעשות IVF עם ביציותייך,
השאלה היא לא רק הרזרבה השחלתית ואם יושג הריון, השאלה היא הסיכויים לתסמונת דאון ועוד שאר רעות חולות שבאות יחד עם הגיל, ההשפעה של התהליך הפולשני של IVF עלייך ועל הגוף שלך.
לדעתי: לקצר לקצר לקצר!

מירוש43

New member
בהמשך לתהליכי הקיצור האם אפשר במקביל להרשם לתרומת ביצית וIVF

האם ניתן להרשם לתרומת ביצית ובמקביל לנסות פעם פעמיים IVF מבחינת קופות החולים?

rabbitm

New member
אני חושבת שזה אפשרי

גם ככה התהליך לוקח זמן מרגע הרישום ועד ההחזרה, אז לא נראה לי בעיתי לעשות נסיון ivf
כדאי גם לשאול את הרופא המטפל

ברוכה הבאה

אני חושבת שאם את שלמה עם עניין התרומה ואת יודעת שיש לך רזרבה השחלתית נמוכה, ובנוסף את גם מעל גיל , אז כדאי ללכת ישר על תרומה.
וזה אכן מקצר את התהליך. הטיפולים הרגילים לא קלים בלשון המעטה וגוזלים הרבה אנרגיות נפשיות וגופניות.

למעלה