האם להתגרש ??????

koshir79

New member
האם להתגרש ??????

שלום אנחנו נשואים 11 שנה
ויש ילדים משך כל הדרך היו עליות וירידות ולאחרונה ממש קשה לעבור יום רגוע...
האמנם עוברים ימים רגועים אבל שקטים ולא מלאי חיות- מפחד של שני הצדדים מפיצוץ
לאחרונה גם בטיפול הזוגי קיבלנו המלצה מהמטפל לחשוב על הליך פרידה
אני מאוד חושש מהליך זה
איני רוצה- אני אוהב את אשתי וילדי - ועשיתי כמיטב יכולתי כדי לשמור על שלימות המשפחה
לאשתי "נגמר האוויר"...מצד שני אני מקבל תגובות סותרות -אוהבת אותך ולא יכולה איתך
ועוד ...
איני יודע איך אוכל להתמודד עם המצב של פירוק המשפחה שלי - זה הדבר הכי יקר לי =אשתי והילדים
אנא עזרו לי!!!

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובתי

קודם כל אם אתה לא רוצה להתגרש, אז המשך לעשות מאמצים כדי לא להתגרש. הכוונה היא כמובן רק למאמצים מהסוג החיובי: להיות בעל ובן זוג טוב יותר וקשוב יותר.

ממילא אני מבין שמי שרוצה בגירושין כאן (לכאורה) זו אישתך, ואם כך, אין הדבר בשליטתך - חוץ מאותו מאמץ נוסף שתמיד ניתן וכדאי לעשות.

לא הייתי מנסה לפרשן את דברי המטפל "לחשוב על הליך פרידה", כי הם הרי מוצאים מהקשרם ואינני יודע כלום מהסיפור שלכם. המשיכו בטיפול וראו לאן זה יקח אותכם.

אני רק אומר שמי שרוצה טוב שיאמין בטוב ויעשה טוב, ואם אחרי כל זה יצא לא מה שרצית, אולי יתברר בסופו של דבר שזה היה הטוב האמיתי?

בכל מקרה, שיהיה לשניכם בהצלחה.

גארוטה

New member
אנחנו יודעים

למה אתה לא רוצה להתגרש אבל לא יודעים למה אשתך כן

קשה לענות על השאלה שלך כך על רגל אחת. האם להתגרש או לא, זו שאלה מאד רצינית, לדעתי.
אתה מתאר יחסים לא פשוטים של "הליכה על ביצים" בגלל פחד של שני הצדדים לפיצוץ.
כלומר תקשורת מינימלית אין ביניכם?

אתם עוברים טיפול זוגי, אז הייתי אומרת לתת לטיפול צ'אנס. לחכות רגע, לקחת נשימה ולחשוב האם באמת עשית הכל למען שלמות המשפחה. מה אתה יכול לתקן/לשפר.
בטיפול אתם אמורים לקבל כלים איך לתקשר בצורה נכונה.
אולי כדאי לפנות לאותו יועץ שכבר מכיר את הסיפור לשיחה של אחד על אחד, לקבל ממנו הצעות/כלים לשיפור שיכולים להשפיע גם עליך וגם על ההרגשה של אשתך.
ואם לא יהיה מנוס מפירוק המשפחה, לקבל כלים להתמודדות עם המצב החדש.

שיהיה בהצלחה.

סטנגה Joe

New member
אולי

זאת נקודת התורפה שלך ואישתך יודעת אותה.
בגלל שאתה מפחד אתה מתנהל בצורה מסויימת.
תחשוב על זה ותראה אם מתאים לך לשנות כוון וסדרי עדיפויות ואולי מתאים לך להמשיך כך.

למעלה