האם להשקיע ב- SD או CF?

אמנון כ

New member
האם להשקיע ב- SD או CF?

אני רוצה לקנות כרטיס זיכרון של 1GB ל- דל X50V שלי. למכשיר יש 2 חריצים - אחד ל- SD ואחד ל- CF. בנוסף יש לי מצלמה דיגיטלית של קנון שמשתמשת ב- CF. יש לי כרגע CF 512 למצלמה + CF 128 נוסף שאותו שמתי ב- PPC. הבעייה היא שה- CF הוא מהדור הישו והאיטי,ואני רוצה כרטיס מהיא יותר. האם כדאי לי לקנות SD כך שאוכל להשתמש ב-2 כרטיסים במקביל, או פשוט להשקיע ב- CF אחד גדול וזהו שיכול להתאים גם למצלמה? האם יש יתרון להשארת כרטיס ה- CF פנוי? (ידוע לי שבמכשירים מסויימים בהם אין WIFI, ניתן להשתמש בחריץ ה- CF להתקנת מודם אלחוטי. במכשיר שלי זה מובנה ואין בכך צורך ,אבל אולי כדאי מסיבות אחרת?

2cookie

New member
SD יהיה מהיר הרבה יותר

ופער המחירים בינו לבין CF בנפחים שעד ג´יגה אינו גבוה.

gauuli

New member
מה כדאי...?

כרטיסי CF בד"כ יותר זולים (אבל גם מעט איטיים יותר מSD). השיקול שלך הוא איזה חריץ אתה רוצה להשאיר פנוי והאם אתה מעוניין להוסיף אבזרים נוספים (כגון GPS). בד"כ אביזרים המשתמשים בחירץ הCF זולים יותר (לא תמיד זולים משמעותית). היתרון של כרטיסי SD הם המהירות וכן היכולת להשתמש בהם במכשירים נוספים (כגון מצלמות) התומכים בכרטיסים מסוג זה.

אמנון כ

New member
85$ לכרטיס SD 1GB!!

זה המחיר פה ב- CIRCUIT CITY, בדיוק כמו המחיר של ה-קופמפקט פלאש (לא ULTRA II) באותו הנפח. יש אפילו 15 $ החזר בדואר למי שתושב ארה"ב. נשמע שווה, לא?

castroman

New member
נשמע יותר מדי זול ../images/Emo3.gif

של איזה חברה הכרטיס ? והאם הוא בכלל תומך בהעברת נתונים מהירה ? כי במחיר הזה אל תיהיה בטוח, בכל מקרה אם מתברר שזאת חברה טובה ואכן יש תמיכה בהעברת נתונים גבוהה אז משתלם בהחלט, בכל מקרה אפשר לינק לכרטיס ?

shed

New member
--->

אני קניתי Lexar 1GB בארה"ב ב-99$ (והיה 30$ mail in rebate). כרטיס מצויין (והרבה יותר מהיר מה-san diskים שראיתי).

אמנון כ

New member
הכרטיס של SAN DISK ויש גם לינק!

85$ מחיר מבצע ו- 70$ אחרי ה- REBATE (שלצערי אני לא יכול לקבל). זה אפילו רשת חנויות רצינית ולא איזה קומבינת-אינטרנט מפוקפקת. הנה גם הלינק (צריך להוסיף ל-CART בשביל לראות את המחיר). עכשיו השאלה היא האם לקנות את ה-CF האיטי שיתאים לי גם למצלמת קנון שלי (יש לי MB512 וזה די והותר נכון להיום) או לקנות את ה-SD. אני נוטה לכיוון ה- SD, נכון?

castroman

New member
הכל תלוי בך ../images/Emo3.gif

אם אתה חושב שמבחינתך CF יהיה יעיל יותר שכן הוא ישמש גם את המצלמה הדיגטלית אז לך עליו לדעתי, המהירות היא לא כזאת משמעותית והכרטיס לא איטי כל כך.

אמנון כ

New member
Atually it is very slow

Sorry for the English, I am writing from the office The CF is very slow- I had about 50 small pictures on it (max 1024*768 resolution) and it had taken about 30 seconds and more to open it each time! It is very annoying, and that is the main reason that I consider SD. Other then that It might be good to keep the CF free for GPS, but that is another story. How much should a CF GPS card cost (more or less?)

gfalex

New member
אם אתה משתמש במצלמה ב CF

הגיוני שתקנה SD גדול, כדי שתוכל להעביר את התמונות אותן אתה מצלם לPPS, כך שPPC ישמש ככלי לאחסון- מאוד שימושי בטיולים בחו"ל : במקום "לשפוך" כל פעם את הכרטיס בחנות פוטו לCD ולשלם עבור כך - אתה שומר את כל התמונות בSD ועושה את זה במחיר כמעט אפסי בבית. לגבי האביזרים אחרים - ההחלטה היא שלך.

למעלה