האם להסביר לילד

יעל גגג

New member
האם להסביר לילד

הבן שלי, בן 7, כיתה א.
התחיל לקחת ריטלין רגיל לפני כשבוע
הכדור מאד עוזר לו
הפסיקו הפטפוטים בכיתה, הוא מקבל מחמאות במקום הערות ונזיפות, מכין שיעורים ברצון.
ונראה שהכדור בינתיים מצויין בשבילו.

הוא מספר שיש לו כאב בטן, לא נורא אבל כנראה שמציק. ואיבד את התאבון עד לשעות הצהריים. אני מבינה שזה רגיל בקרב משתמשי התרופה...

השאלה שלי היא כזו:
אני מניחה שהבן מרגיש בהבדל בין התחושות שהוא חווה עד הצהריים ואחר הצהריים
בטח מרגיש שהוא פחות ממוקד אחכ או יותר רצון להיות פעיל יותר.
אני מניחה שיש איזה שהוא שינוי בתחושה בין הזמן שהכדור "עובד" לבין הזמן שלא.
ורציתי לשאול אם כדאי לדבר עם הבן על השינוי בתחושה? אם להסביר לו שהכדור הוא לטווח זמן מסויים ושאחכ יכול להיות שהוא ירגיש אחרת...
אמנם מדובר בילד בן 7 אבל סקרן, נבון ומאד ורבלי.

מה אתם עשיתם בעניין זה?
תודה

ברור שלדבר איתו למה הרופא שאבחן ורשם לו רטלין

לא דיבר איתו והסביר לו ?

תמיד שיקפתי ודיברתי עם בן , הוא יכול בבירור היה להגיד את הדקה שבו הרטלין נכנס או יצא יום אחד לפני שנה או שנתיים הוא איחר בנטילת הכדור השני (הוא קיבל רטלין קצר פעמיים ביום אחד בבי"ס) אז הוא מגיע למורה ואומר לה שתחכה עוד 10 דקות עד שהרטלין יתחיל להשפיע .

חשוב שהוא יידע כמה שאפשר וגם להסביר לו לשתות המון ואני שמחה לקרוא שיש שיפור והצלחות זה הכי חשוב

יעל גגג

New member
פעם ראשונה שאני שומעת לגבי שתיה מרובה...

ולא, הרופא לא דבר איתו וגם לא איתי על תחושות.
אני לא יודעת מה לומר לו שהוא "אולי מרגיש"
הוא מבחינתו מספר רק שהוא מרגיש כאב בטן קצת ושם לב שאין לו תאבון לאכול את ארוחת העשר.
היום הוא אכל בבוקר לפני שיצא לביה"ס וחזר עם תובנה שכשהוא אוכל בבוקר יש לו יותר כאב בטן...
אבל אני רוצה יותר להתמקד איתו בעניין התחושות הפחות פיזיות - היכולת לא לפטפט ולהיות פחות אימפולסיבי... אני פשוט לא רוצה להכניס לו מילים ותחושות לפה.

כאבי הבטן לרוב עוברים תוך שבועיים בערך

אז תסבירי לו כמה חשוב למוח לקבל מזון לפני תחילת הלימודים כי אחרת יהיה למוח קשה ללמוד דברים חדשים ולהתרכז .

יש ילדים ואני כמה כאלו שגם מאבדים את תחושת הצמא ואז הם יכולים להתייבש ומתחיל הקייץ וחשוב לשתות.והרבה.

תנחי אותו בשאלות מאוד ספציפיות איך היה בשיעור ספורט ? מה עשיתם שם היום?
איך היה בשיעור חשבון מה למדת היום ? האם הרגשת טוב בשיעור ?
שאלות מאוד מנחות.

האם מורהX חייכה אליך היום ?

יעל גגג

New member
תודה, אשתמש בזה. ואשמח לשמוע הארות

נוספות אם יש לך או למישהו נוסף
תודה

למעלה