האם להחליף מטפל?

daniela15

New member
האם להחליף מטפל?

טוב גם הסיפור שלי הוא ארוך. אני אתחיל בזה שאני טופלתי בעבר אצל פסיכולוג אליו פניתי ביוזמתי בגיל 19 . היום אני בת 28. ואני מטופלת אצלו פעם בחודש , מאילוצים וגם מבחירה. אני רווקה ואני עובדת בתחום טיפולי עם ילדים. אני חשה שדברים השתנו , אבל משהו בסיסי שטמוע בי מסרב להיות אחרת. אני מאוד ביקורתית כלפי עצמי וגם כלפי אחרים. מפריע לי גם ביקורת של אנשים אחרים עליי. אני יכולה לומר שאני חסרת מנוחה, לפעמים אני כועסת על עצמי ועל המטפל שלי , מכיוון שאולי אני חשה שהחיים שלי בידיים שלו , ואולי אני לא ממש בוטחת בו-לא בגלל שהוא עשה משהו , פשוט ככה. שאלתי אנשים שונים בינהם פסיכולגים אחרים. וכמובן שהתשובה הייתה דומה , והיא לדבר על זה איתו. העליתי זאת במספר הזדמנויות אבל לא חשתי הקלה , או שחשתי הקלה זמנית. למעשה אני כרגע חוזרת מהעבודה , קצת מתוסכלת. ויכול להיות שזה מחדד את התיסכול שלי ואת הרצון שלי לפתור את הדילמות שמעסיקות אותי. ואני חושבת לעצמי שאובייקטיבית יש לי קשיים סוביקטיביים , אבל אני חשה שהשינוי הוא לא כמו שהייתי רוצה . מפריע לי שהחושים שלי קהים, ואני לא ממש יודעת איך לקחת את ההחלטה ולהיות שלמה איתה. איך אני אדע איזה סוג של טיפול יעזור לי? יש כל מיני אפשרויות שחשבתי עליהם, פסיכודרמה , פסיכולוג אחר, מדיטציות, קיק בוקסינג? לבנתיים אני מרגישה קהות ריגשית, ושאולי אני מזבזת זמן וכסף? מה דעתך?. הודה לך על תגובתך ד.

freearth10

New member
החיים הם רק בידיים שלך!

היי דניאלה, אני לא פסיכולוגית, אבל נראה לי שטיפול של פעם בחודש לא יכול להיות יעיל.את גם צריכה להבין שכל טיפול הוא טנגו לשניים. נכון שחשוב מאוד מיהו המטפל, אבל שום מטפל, גם לא הטוב ביותר לא יוכל לעשות בך שינוי. הוא יכול לתת לך כלים, אבל את היא זו שבוחרת להשתמש בהם או לא. פסיכודרמה, מדיטציות, קיק בוקסינג, כל אחד מהם עובד ממקום אחר וכולם ביחד מטרתם לאזן ולכן כאן את באמת יכולה לבחור במה שהכי מדבר אלייך. זו התחלה טובה. אבל זו רק התחלה. מאיה

גרא.

New member
דניאלה, הפגישה החד חודשית שלך,

עם אותו פסיכולוג במשך 9 שנים לערך,אולי העלתה משהוא, כפי שאת אומרת שאת חשה שדברים השתנו, אלא שהם היו גם משתנים מאליהם,גם ללא טיפול,כיוון שהתבגרת, בגרת,ואת רואה את הדברים היום מעמדה של אשה בת 28, שונים מאשר מנקודת מבטה של צעירה בת 19.לא חושב שזכותי או זכותו של מישהוא להתערב בתהליך טיפולי, כזה או אחר..אבל על פניו, לצערי,יתכן והטיפול שלך הוא לא יותר ממקסם שוא.את כועסת עליו לפעמים, חשה שחייך נתונים בידיו,ואת גם חשה שאת לא ממש בוטחת בו..אז דניאלה,באמת,למה את ממשיכה בפגישות הללו? מתוך הרגל? את חוששת שהוא יפגע אם תבקשי להפסיק ? יש משהוא יותר עמוק בינך לבינו, המקשה עלייך להפסיק עם הקשר הזה? האם את בכלל רוצה ממש להשתנות?בכלל,קשה להבין לשם מה את הולכת לטיפול, מה הצפיות שלך מטיפול פסיכולוגי, או אחר? כשתוכלי לומר לך, וכנראה גם לי, למה את מצפה,מה את רוצה שיקרה. מה את רוצה ללמוד, איזה כלים חסרים לך, בשביל בכלל, בגדול, את חושבת שאת זקוקה לטיפול? יתכן ואפשר יהיה להנחות אותך במה לבחור, אם בכלל.

למעלה