האם לדעתכן יש כאן ?

skito

New member
האם לדעתכן יש כאן ?

פגיעה ברגשות: בפורום בלי צנזורה רשמתי(כהומור) כדלקמן: "שאלוהים ישלם לכם אלא שכעת אין לו גרוש על התחת" ומה עשה מר שלומי מנהל הפורום?? להלן הודעתו בעקבות מחאה של אדם אחד : "מחקתי לך את ההודעה.פגעת ברגשות.אני לצערך,מסכים עם פ"ש.במדינה מוסלמית; אתה זוכר את סלמן רושדי? (טוב,זה בהקצנה,אבל מה שכתבת,הוא לא לעניין!) אי לכך ה"בדיחה"וכל האשכול,הולכים פייפן! שלומי" האם יש למישהו דעה בנושא?

Boojie

New member
תלוי בנורמות של הפורום.

יש פורומים שבהן נקבעות נורמות חמורות למדי של אי פגיעה ברגשות (שהרי הנורמות בפורום תלויות במידה רבה בהלך הרוח הכללי שבקרב המשתתפים), ואז זה מקובל שלא מאפשרים שפה שפוגעת במשתתפים מסוימים. אני בדרך כלל נוטה להדיר את רגליי מפורומים כאלה, כי תרבות הפוליטיקלי קורקט מתועבת עלי. יש כמה שאלות שאפשר לשאול כדי לראות אם מדובר במגמה כללית או בצנזורה חד צדדית של סוג מסוים של רעיונות: האם ההגנה הזו על רגשות המשתתפים מיושמת לגבי כל סוג של פגיעה, או רק לגבי סוג מסוים של פגיעה? האם, למשל, פגיעה ברגשות נשים, שחורים, ערבים או כל קבוצה אחרת תימחק באותה מהירות ובאותה נכונות כמו פגיעה ברגשות דתיים? ומעבר לכל, אני חושבת שראוי להתייחס למהות הפורום ולזהות המשתתפים בו. אם מדובר בפורום בעל אוריינטציה דתית, למשל, אני יכולה להבין את חוסר הרצון במסרים מהסוג הזה. האם לי אישית המסר הזה נראה פוגעני? לא. אבל הנקודה היא שלא כל מה שפוגע באדם אחד גם פוגע באדם אחר. בפורום שבו העקרון הוא להשתדל לא לפגוע באף אחד, מנסים לחסום לא רק את מה שנראה פוגע לכולם, אלא גם את מה שנראה פוגע לקבוצות קטנות.

skito

New member
תודה אבל...

תודה על תגובתך המהירה והכנה בכל אופן ראיתי את הודעת מנהל הפורום להלן: ברוכים הבאים לפורום בלי צנזורה ! אני חושב שאני כן עומד בקטריונים...... מטרת הפורום: 1.לתת במה חופשית להתבטאות חופשית בכל נושא שרק תרצו. 2.לנהל כאן שיחות סלון של שישי בערב. 3.להוציא את ``מה שיש בבטן`` מותר: לדבר באמת על הכל ! אסור: 1.להסית נגד אדם או נגד החוק ! 2.לדבר על דברים לא חוקיים בעליל או שלא בעליל ! 3.להשמיץ או להטריד אנשים ! 4.לפרסם פרטים אישיים על אדם ובמיוחד מספרי טלפון ! 5.לקלל ולהשתמש בשפה בלתי הולמת ! 6.להציף ! * מי שלא יכבד חוקים מנימליים וחיוניים כנ``ל ; תוגבל או תמנע כניסתו לפורום וההודאות תמחקנה ! עכשיו ,משהו אחר: אפשר ליצור עמי קשר דרך האימייל,אם ההודעה היא אישית בכל עניין שהוא.כדאי לחשוב אולי הנושא יכול לענייןאת כל חברי הפורום ואז כדאי לכתוב בפורום במקום לאימייל. תעשו רק טוב שלומי מנהל הפורום

Boojie

New member
מה אני אגיד,

בשביל פורום "בלי צנזורה", זה נראה לי מצונזר מאד...

טל קר

New member
אהלן סקיטו, לא נעים לי עם

הבאת המקרה לכאן, גם כי זה לא קשור לנושא הפורום, גם כי יש מקומות יותר מתאימים לדבר על כך וגם כי זה לא נראה לי קוליגיאלי לבקר מנהל אחר שלא בפניו. אם ברצונך להתלונן על התנהגותו של המנהל הזה (או כל מנהל/ת אחר/ת), המקום המתאים זה באימייל של שלומי, באימייל של הנהלת הקהילות, או בפורום תפוז און ליין שמשמש כפורום משוב.

sista

New member
זה מצחיק!! (חה חה חה)

אבל זה גם עצוב, כי באמת אלוהים די תפרן כרגע. כפי שאמרה שולה חן "אימא מדוע שותק אלוהים ולא עוצר באדם?" אימא הו אימא חבקיני חזק....

למעלה