אתה יודעים מה באמת אבסורד ?
המדינה שהיא המעסיק הכי גדול במשק, היא בעצם מתבססת על השוק החופשי, על החברות והעסקים הקטנים, עכשיו לעובדי המדינה תמיד תהיה משכורת קבועה, כי זה משכורת שהם מקבלים ממשלם המיסים, וזה לא משנה כמה טובם הם יהיו או כמה דפוקים הם יהיו. וזה אבסורד, וזה גורם לכך שדברים יתנהלו כאן בצורה חובבנית, שיטחית, כי בסוף החודש לכל עובדי הממשלה מובטחת משכורת, בלי קשר ליעילותם. אני מתערב איתכם שאם המדינה הייתה מנוהלת ע"י חברות פרטיות, קודם כל חצי מהעובדים במשרדי הממשלה כבר היו מזמן מפוטרים, כי פשוט אין בהם שום צורך, נוסף על כך היינו יכולים לראות מערכת הרבה יותר יעילה - הרבה יותר מורים צעירים במשרד החינוך במקום הקשישות בנות ה-60 (יש שמועה שהמורה שלנו להיסטוריה חוותה באמת את כל מה שהיא מספרת לנו
), שלא מוכנות לפרוש. בקיצור אני ממש לא מבין את זה, אני לא מבין למה אני צריך לשלם על מבחן תאוריה שבודקים בדיון בדקה וחצי, 106 שקלים, אני לא מבין למה אני צריך לשלם אגרת טלויזיה לערוץ שאני בכלל לא רואה ושמציג תכנים משנות ה-60, הרבה דברים אני לא מבין במדינה הזאת, ואני בטוח שעוד הרבה אנשים לא מבינים. אבל ככה אנחנו ישראלים, אם פוגעים לנו בלאומיות אנחנו צועקים, אם פוגעים לנו בכיס, אנחנו שותקים וממשיכים לשלם, אדישים זה לא מילה.