האם לדלעת קר ???

2אספרסו

New member
האם לדלעת קר ???

מזה זמן רב שהסתפקתי בצפיה בפורום אך הרי שאלה קריטית לדלעת. בגינתנו נותרה דלעת גדולה מהקיץ. היא עדיין ירוקה בחלקה והדעות חלוקות האם עדיף לקטוף אותה כדי שלא תשאר בקור בגשם וברטיבות או להשאיר אותה. מה דעתכם ?אם נקטוף אותה ונכניס לבית האם היא תמשיך להבשיל ?

רוּפֵן

New member
כל הכבוד לדאגה לדלעת..., אבל..

לא לדאוג לה, היא יודעת לשרוד. אם תקטפו אותה כעת, כשהיא ירוקה בחציה.., לא תהנו ממתיקותה. היא מראה לך בדיוק מה מצבה.. כתום = מתוק, ירוק = בוסר תן לה. את החורף.. דלעות של 40 ק"ג זה לא נדיר..

2אספרסו

New member
רופן ../images/Emo51.gif

אבל האם במהלך הקור של החורף וללא שמש הדלעת תהפוך לכתומה ומתוקה ? האם היא לא צריכה שמש בשביל זה ?

מוטי בר

New member
זה תלוי אם הצמח עוד חי אז להשאיר וא

ם הצמח עצמו כבר מת אז ממילא זה לא ישנה, ולכן חשוב לפחות להרימה מעל הקרקע בכדי למנוע ריקבון מעודף לחות בצד הסמוך לאדמה או לפחות לעקוב מה קורה הלאה בנדון.

2אספרסו

New member
נראה לי

שהצמח חי ונושם כי עליו ירוקים עדיין והפתיל שמתחבר לדלעת לא יבש. האם לדעתך במצב כזה עדיף להרים את הדלעת ולהניחה על איזה משטח יבש כשהיא עדיין מחוברת לצמח ?

רוּפֵן

New member
נכון, אך עם כל ה"חורף הנורא" שלנו..

מדובר, אם אני זוכר נכון... בסך הכל ב 24 ימי חורף של ממש.. והנה היום, יום חורף חם ומלא שמש... אז יהיו לדלעת עוד מספיק ימי שמש .. וחוץ מזה.., מה יעזור אם "תקטפי" אותה כעת ? היא טעימה ?! לא ! בריאה ?! לא ! אז... חוצמזה.., גידלתי 19 דלעות שעברו חורף של גשם וברד, בקלי קלות.., כולל ברד.. והגיעו ל"אריכות ימים" - כל אחת 40 ק"ג...

טסונמי1

New member
אים הדלעת לא ניקטפת ממליצה

להרים אותה מעט על אבן- המגע עים האדמה הרטובה עלול להיגמר רע

סודA

New member
את צודקת מאוד חשוב לבודד אותה מהבוץ

אתמול הורדתי את הדלעת הזהובה שבתמונה ובאיזור המגע עם האדמה הלחה, נראו סימני אומנם רקבונות ראשנים. הורדתי אותה משום שהיא התבקעה לכל רוחבה כמעט לשני חלקים. עוד אתמול בערב, היה לנו העונג לאכול מרק דלעת מעולה שאשתי שתחיה הכינה ממנה. השכנים והבנים נהנו גם הם משלוח מנות לחנוכה, רבעון כתום טעים ויפהפה. קיבלתי את עצתך ובחירוף נפש ,
תחת גשם שוטף, הנחתי מתחת לדלעת השניה בלטה.

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifניראת כמו הדלעת המעופפת

לדאבוני אני לא אוכלת דלעת-[עוד משהו בריא שאני לא אוכלת] אבל כן אוכלת דלורית ובטטה - שמעתי שמרק דלעת זה מעדן- כל הכבוד דלעות נהדרות אני יודעת שטעם ירק או פרי מהגינה איכותי פי 100 מהקנוי גם אים זה "רק בראש" זה שווה את זה

Riki10

New member
סודA איזו דלעת גדולה, כל הכבוד!../images/Emo127.gif

חבל שהיא נבקעה לשניים, אבל בזכות זה, הרווחתם מרק דלעת בטעם מעודן, לשבת

Riki10

New member
אינשאלה...../images/Emo6.gif

אני "רק" צריכה "קצת אדמה"... בעומק של מטר אחד לפחות....

למעלה