האם לגשת לאבחון

shukikuki2

New member
האם לגשת לאבחון

שלום נאוה בני בן שנתיים וחצי -ילד ראשון ובינתיים יחיד נכנס למסגרת גן רק בגיל שנתיים-ילד מאד פעיל-חייכן-מהיר קליטה ובעל שמחת חיים. עד גיל שנתיים-שלוש פעמים בשבוע עם מטפלת למספר שעות ועם אמא שלו. לפני מספר חודשים דיווחה הגננת כי הילד מעדיף לשחק לבדו - עסוק בעניניו-כמו כן מכה לפעמים ילדים בגן,היא טוענת שלא מרוע אלא מפעת חוסר תקשורת. אמרה שנמתין מס' חודשים. כרגע היא טוענת שלא חל שיפור - היא ממליצה לגשת לאבחון אצל מרפאה בעיסוק. יש הרגשה שהיא לא לוקחת בחשבון שהילד עדיין לא נקלט לחלוטין בחצי שנה והיה עד שנתיים בבית. כמו כן, בתקופה האחרונה חל שינוי בהרכב הצוות של הסיעות בגן. חשוב לציין שבמסגרות אחרות עם ילדים-אחד על וכד' הוא משחק נפלא-לא מרביץ מעבר לנורמה של בני גילו.(לפחות ע"פ ראות עינינו). קראנו קצת חומר בנושא-הבנו שעדיין מוקדם לאבחון. אנחנו מרגישים כי הילד בסדר גמור -אך מוטרדים מהעובדה שאולי משהו מפריע לו בגן אשנח מאוד אודה לך באם תביעי דעתך בברכה S

נאוה ר

New member
שוקוקי שלום!

האם התכוונת אלי? אם כן - אז, הדברים שהגננת מספרת יכולים להתפרש כמשהו קשה שלא כדאי לדחות, אבל אין בידי תמונה ממש מלאה - נסי לספר על יכולותיו של בנך - מה הוא עושה? במה הוא מעדיף לשחק? מה עושה במגרש משחקים? האם מדבר חופשי? האם יוצר קשר עין כשמדבר? תני דוגמא למשפטים שאומר?מה הוא אוהב לעשות איתך? איך האכילה? האם מגוון בסוגי האוכל? איך שותה? איך השינה? האם יצר קשר טוב עם הגננת? האם בא לגן בשמחה? אילו שאלות ראשוניות בברכה נאוה רמון נ.ב. אם לא נוח לך הדיון בפורום הכללי את יכולה להעביר מסר אישי.

shukikuki2

New member
תשובות לנאוה ר

שלום נאוה מתנצלים על אורך הטקסט תודה על התגובה המפורטת-אני אפרט ואנסה לענות על שאלותיך 1.מה הוא עושה-הכל-תפקודיי קיום רגילים ותקינים-כמו כן משחק עם חברים משפחה-הולך לחוגים וכו' 2.העדפות משחק - מחוץ לבית-בכדור, תופסת, גרוטאות, ללכת לים כמובן, גן משחקים,מתקני טיפוס נדנדות,סולמות-בקיצור להשתולל. בבית משחק - פאזלים -לוטו מסוגים שונים-קומפי-ספרים-טלויזיה-חרוזים-פלסטלינה ועוד. 3.לגבי מגרש המשחקים כבר רשמתי. 4.יוצר קשר עין מצויין כאשר מדבר - אפילו מבט חודר לפעמים. 5.משפטים שאומר - הכל-מה הוא רוצה לאכול -את מי הוא אוהב-איזה סרט הוא רוצה לראות "לראות את הסרט עד הסוף" "לא רוצה אמבטיה" "כיף בגן" "רוצה מים בבקבוק הכחול" "אמא אני אוהב אותך הכי בעולם" "בוא ננגן יחד" בימים האחרונים החל לחקות משפטים ששומע בגן - בעיקר אלו שלא מוצאים חן בעיניו - "אני כועס עליך" "לא רוצה לענות לך" 6.מה אוהב לעשות איתי -את כל הפעילויות הנ"ל. 7. אכילה - כל המאכלים 8.שתייה - הרבה-תקין שינה - במיטה בשמונה וחצי - קם בשבע בבוקר - בשמונה בגן - באחת בבית - ישן מאחת וחצי עד ארבע. 9. קשר מצויין עם הגננת - אוהב אותה מאד - נראה קצת תלותי בה - כשהיא לא נמצאת קשה לו - כפי שציינתי - בתקופה האחרונה קיימת תחלופה לא חיובית של כח אדם בגן-מצד הסייעות. 10. האם בא בשמחה לגן - מאז התחלופה - הרבה פחות בשמחה מקודם. שוב -התנצלות על אורך הטקסט מצפה בכליון עיניים לתגובתך אני

נאוה ר

New member
שוקוקי שלום!

את לא מתארת משהו חריג אך מצד שני הגננת מתארת משהו חריג שלא יכול להיות מוסבר בזה שלוקח לו זמן להסתגל לגן. חצי שנה זה המון זמן הסתגלות והשאלה היא איך הילד עדיין לא הסתגל. לכן אולי כדאי בכל זאת ללכת לאבחון. או דרך הקופת חולים שלכם או באופן פרטי. כיוון שהמילים שלך לא כיוונו אותי לכיוון מיוחד, אז כדאי להתחיל ברופא התפתחותי. כיוון אחר כמו שהציעו פה הוא לבקש מאיש מקצוע לבוא לצפות בילד בגן ובבית ולראות האם יכול להסביר את הפער או להביא כיוון חשיבה נוסף. ואפשרות שלישית היא לחכות עוד 3 חודשים. יש בכך סיכון כמובן כי אז כבר תגיעי ליוני ואם תגלי שהקושי נשאר הוא כבר יהיה גדול ובמסגרת אחרת. בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

shukikuki2

New member
תודה-נראה לי

תודה נראה לי שנמתין קצת אולי רק חודש אם לא יכול שיפור נזמין תצפית או פגישה אישית לילד רב תודות

MDDTKK

New member
אני הייתי פונה לפסיכולוגית התפתחותית פרטית

פסיכולוגית כזו תגיע לגן, תצפה, תראה אותו איתכם, ותוכל גם ליעץ לגננת איך לעזור לילד בתוך הגן. לפעמים יש הבדלים בתפקוד בין הבית לגן וכדאי לברר ממה הם נובעים. שיהיה בהצלחה. מיכל

MDDTKK

New member
כי צריך כאן ראייה רחבה, גם רגשית.

לא כל מרפאה בעיסוק יודעת לעשות את זה (למרות שאני מרפאה בעיסוק).

נאוה ר

New member
לעומת זה פסיכולוגית לא יודעת

לעשות ניתוח פעילות ולקחת בחשבון הרבה גורמים נוספים. הראיה הרחבה או הצרה לא תמיד תלויה במקצוע והרבה פעמים תלויה באדם עצמו.

בואי נסכים על

אשת מקצוע (או איש) שיודעים לצפות בהתנהגות של ילדים בסביבתם הטבעית, ולהגיד איך לשפר את השתתפותם. מבחינתי, כל אדם שיודע איך עושים את זה, לא משנה מה המקצוע שלו, שיעשה ויועיל.

למעלה