האם כסף עושה לכם את זה?

האם כסף עושה לכם את זה?

בוקר טוב! תחום נוסף שהוא מאוד משמעותי בחיי כולנו הוא הכסף. הרבה מאוד אנשים מתנים את תהליך השינוי שהם מתכננים בכך שיהיה להם או לא יהיה להם כסף לבצע את השינוי. אני מוצאת שכסף זה תחום מאוד מורכב אצל הרבה אנשים כי הוא נכנס כמעט לכל התחומים האחרים ומשפיע עליהם. כך קורה שכסף עשוי להשפיע על מערכות יחסים, על תחושת הבטחון שלנו, אפילו על צורת ההתנהגות שלנו. היחס לכסף בדר"כ מושפע ממה שראינו בבית, מכמה היה או כמה לא היה לנו, ומגורמים סביבתיים רבים. זה נושא שבוודאי עוד ידובר בפורום שלנו, עכשיו זו רק יריית הפתיחה: אז מהו היחס שלכם לכסף? האם אתם שומרים עליו בקנאות, מפזרים אותו בלי חשבון או משתדלים לאזן. מהן ההשפעות של כסף על חייכם, האם הן רצויות/לא רצויות מבחינתכם והאם תוכלו לזהות מאיפה הן נובעות? עד כמה כסף חשוב לכם ומהווה גורם משפיע בחייכם?

meshi4

New member
אף פעם לא הייתי

חומרנית.גדלתי בבית כזה.לכן היה לי קל להתמודד עם קשיים כלכליים.כך גם חינכתי את ילדיי.שאנחנו חיים בהתאם ליכולת הכספית שלנו.חינכתי אותם לא להסתכל מה יש לשכן ,לחבר וכו'.הדגשנו את האוירה הביתית ,החמימות והכבוד ההדדי. יש שינויים שהיו כרוכים בכסף. עשינו סדר עדיפויות והיינו מחליטים יחד מה המשימה הבאה בבית. היום שאני מפרנסת יחידה.אני מרגישה שהאחריות כבדה יותר.וצריכה לאזן בין הרצונות האישיים ,התוכניות .לחשוב על העתיד עי' חסכונות שנותנים בטחון לשעת צרה.לכן אני נזהרת לא לבזבז סתם.למרות שקניה היא מן פורקן והנאה.אז עושה את זה במידה.לא מוותרת על ההנאות הקטנות.פרוייקטים גדולים דוחה עד שאחסוך מספיק כסף כדי להגשים אותם.

רן בת

New member
כסף

לי יש יחס אמביוולנטי ביותר לעניין הכסף. אני נוטה להתייחס לכסף כאל אמצעי נהדר להגשמת חלומות ורצונות, וכמובן תשלומי שכד, אוכל וחשבונות למיניהם, ורוב הזמן הראש שלי עסוק במציאת דרכים להרוויח כסף, אך בדרכי. כלומר, למצוא דברים שאני יכולה לעשות בבית, כמו - אומנות, בישול וכו', שאולי יביאו לי פרנסה. כל כך קשה לי לחשוב על עצמי שוב עובדת תחת מרותם של בוסים. כנראה שעוד לא הגעתי למצב בו אקח כל מה שאמצא, מה שבטח יגיע בקרוב כשתסתיים תקופת קיצבת הנכות שלי. מעבר לכך, ראיתי מה כסף עושה לאנשים, ולכן אני לא ממש מחבבת אותו. יש לי דודים שלא ראיתי יותר מעשר שנים בגלל שהם ניתקו את הקשר עם משפחתי ועם הוריהם (סבא וסבתא שלי), עקב ריבי ירושה וכדומה.

למעלה