האם כסיעת בגן

BJM011

New member
האם כסיעת בגן

שלום עלה לי הרעיון שאולי אישתי תשמש כסיעת בגן לבננו.עדיין לא בדקתי אם זה יהיה מקובל על משרד הרווחה מה דעתכם.האם זה יואיל או יזיק לתומר? או אולי אין לזה משמעות מיוחדת. אשתי לא עובדת ואולי נתפוס שני ציפורים במכה. אציין שיש בי התחושה שתומר לא צריך בכלל סיעת בגן.כרגע אין בעיות מיוחדות והגננת מאד מרוצה ממנו.

כמה מחשבות

קודם כל אני לא יודעת איך הבן שלך, אבל רוב הילדים (כולל בני) מתנהגים אחרת לגמרי כאשר הם ביחד עם ההורים. לכן אני לא חושבת שאשתך יכולה להיות איתו בתור סייעת, בשבילו היא קודם כל אמא, הוא לא יתנהג אותו דבר ויתקשה ליצור תקשורת עם מישהו אחר. ורציתי גם להגיד משהו לגבי הערה שלך שיש לך תחושה שהוא לא צריך בכלל סייעת. אני לא יודעת אם אתם עשיתם תצפית בגן, אבל בן שלי היה שנה בגן וכל הזמן אמרו לי שהוא בסדר וחמוד. ואז באו מהתפתחות הילד ועשו תצפית ואמרו שהילד פשוט "אבוד" בגן. לא יודע מה לעשות עם עצמו אם לא מקבל הוראות ספציפיות. לא יוזם תקשותר. אז נכון גננת הייתה מאוד מרוצה ממנו, כי הוא לא הפריע אף פעם, לא דרש תשומת לב, לא הרביץ לאף אחד הוא פשוט היה כל היום שקוע בעולמו - ילד מאוד "נוח" לגננת. אז צר לי לאכזב אותך אבל גם לי הייתה תחושה שהכל בסדר במשך יותר מדי זמן. אל תעשה את אותה טעות!

גאמי

New member
דעה אישית: לא לא לא!

לא מערבבים כאלה דברים ביחד. אמא זו אמא, היא לא אדם מקצועי, והגרוע מכל היא לעולם לא תוכל להיות מתווכת אובייקטיבית, שכן היא א מ א! גם אני חשבתי על כך בעבר ושמחה שלא הפכתי זאת הלכה למעשה שכן זה לא בריא לילד מבחינה פסיכולוגית. יש בית ויש חוץ וחלק מההבדלים בין השניים הוא הנגישות להורים, נגישות נפשית. ילד לא יהיה לעולם אותו הילד כאשר האדם שמטפל בו הוא גם האדם שמגדל אותו. לא טוב!

מאוד מסכימה

אני מאוד מסכימה עם הדברים שנאמרו כאן. חשוב מאוד להשאיר לאימא את הקשר שלה עם הילד כאימא בלבד לדעתי. כמובן שאימא צריכה להיות הכי מעורבת שאפשר ולהוות חלק בלתי נפרד מכל תוכנית טיפולית אבל המרחק חשוב כדי לשמור על קשר בריא מהזווית של הילד ומהזווית של האימא. גילי

b3b4

New member
זאת טעות

2 סיבות : א. אם הגננת מרוצה מהילד אז למה להעיר את הדובים? ב. אני התנדבתי להיות סייעת של הבן שלי בגן תצפית. תמיד כהייתי בגן הוא היה שם את התיק על הכתף ומושך אותי לכיוון הדלת כדי שאני אקח אותו . וכלא הייתי בגן הוא היה צורח ובוכה כדי שיתקשרו שאני יבוא. הקיצור- מעגל של צרות . אני מציעה שהבן שלך ילך בנחת לגן ואשתך תמצא מקום עבודה נחמד אחר לעבוד בו.

החלפת אמהות כסייעות

אולי כדאי לנסות למצוא אמא אחרת שזקוקה למשלבת עבור בנה/בתה ולעשות החלפות. כך שני הצדדים יהנו.

מאוד לא רצוי

הרעיון של עבודת הורים / ילדים לא יכול לעבוד בגן אלה אם מדובר על מערכת שבנויה לכך ולכל ילד יש אם/אב בגן (רעיון שקיים בקנדה , לא הוכח בנתיים כיעיל לילדים , ההורים יותר רגועים ,המימון הוא ממשלתי בחלקו! צריך לחשוב גם על זה..) אולם , במידה וזוגתך מעונינת לעבוד עם ילדים עם צרכים מיוחדים ניתן להציע את העזרה שלה פה בפורם , יש לא מעט הורים המחפשים סייעת / משלבת לילדהם ולדעתי ניתן לשלב בין הצרכים ! בהצלחה גדעון

PAZASA

New member
אמא כסייעת

בנה של חברתי שולב בגן וכמובן היו לו סיעות מידי פעם שהסיעות היו חולות היא היתה מחליפה אותם היא היתה חוזרת מותשת מבחינה נפשית זה לא פשוט לראות את הפערים ממש כואב הלב וגם לראות את התגובות של הילדים על מנת לשמור על שפיות הדעת בל תשכח שאשתך חוזרת עמו לבית ושוב צריכה לטפל בו מה שיתיש אותה לדעתי חיבים התנקות שלנו מן הילדים לכמה שעות על מנת שנוכל לאגור כוחות להמשך הטיפול בבית בהצלחה בכל מקרה

למעלה