האם ככל שהצמיג......

tygger

New member
בפירוש לא.

הכוונה היא שככל שהצמיג עבה יותר והג'אנט מתאים, אז יכולה להיות אחיזת כביש טובה יותר. לרוב "צמיג עבה יותר" זאת שאלה ששואלים אנשים לפני התקנה של צמיג לא תקני על הג'אנט שלהם. לפני שאתה עושה איזה צעד כזה שיכול להיות במקרים מסוימים גרוע, בחלקם מסוכן ורק לעיתים נדירות טוב, כדי שתשקול טוב טוב את המעשה שלך. אני רואה הרבה Rים עם רוכבים כאלה ואחרים שמחליטים לשים צמיג יותר עבה, כי הם מאמינים שזה יתן להם יותר ביטחון בהשכבה. אני טוען שהם פשוט צריכים ללמוד לרכב. אופניים זה מקום מצויין להתחיל בשביל רובם... באופן כללי צמיג רחב יותר לא יתן לך שום דבר יותר מאשר זנב גבוה יותר, אחיזה מעורפלת מהאחורי ותחושה מוזרה בפניות. הסחיבה גם תרד בשל חיכוך נוסף מהצמיג. מה שקורה לרוב הוא שצמיג ש"גדול על הג'אנט" בעצם יגבה בשל החוסר מקום שלו להתרחב. ואז הוא נוגע לך בשרשרת/זרוע, ולרוב פשוט הופך חלק מדפנות הצמיג להיות "קיר" הצמיג ואז יש לך צמיג עם הרגשה סופר מעורפלת. לי על האופנוע הקודם היה צמיג מעל המידה באחורי ובקידמי אבל במידה אחת בלבד. וזאת גם לאחר שבדקתי שוב ושוב וראיתי כי בחו"ל האופנוע מגיע עם אותם הג'אנטים אבל גודל צמיג כזה. (600F). הצמיג אצלי דווקא עזר וביטל את הרגשת הפרונט המעורפל והזנב שהחליק. גם אז לא הייתי רגוע לפני הנסיעה הראשונה, ורק לאחריה הבנתי ש"הלך לי טוב". זה הכל סיכון. והיום צמיגים עולים הרבה כסף. איזה אופנוע זה בכלל? אולי לא שווה לך לשים צמיג רחב יותר. ואולי כן...

yoska

New member
ועוד שאלה שהיא קריטית מאוד?

יצא לי לארגן ממישהו פוליסת ביטוח חובה מזוייפת שהיא חתומה חותמת בנק והכל ונראת אורגינלית לכל דבר עכשיו על שוטרים זה עובד שגם ככה אי אפשר לגלות זאת כי זה לא מופיע במסוף אצלהם ואני לא נוסע הרבה עם האופנוע לרוב בשבתות נאים אז מבחינת משטרה אני חושב שאני בראש שקט אז מה דעתכם על זה ומה יכול לקרות במקרה הכי גרוע?

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

TheReverend

New member
ליסוע עם תעודת בטוח חובה מזוייפת

זה כמו ליסוע ללא ביטוח בכלל וזו עבירה פלילית. לא עבירת תנועה. עבירה פלילית

ixmix

New member
שטויות. הכי גרוע זה ש...

החבר'ה פה ענו לך שנסיעה עם ביטוח מזויף / בלי ביטוח היא עבירה פלילית, אבל עזוב אותך מהמשטרה, כי זה רחוק מלהיות "הכי גרוע". תראה, במקרה הכי גרוע, אתה נוסע בשבת קיצית, מחליק עם האופנוע, ונעצר בפינת המדרכה. הראש פתוח, אתה לא זז. מישהו מהחברים שלך מספיק חכם כדי לא לנסות למשוך ממך את הקסדה, ולהזעיק אמבולנס. הנה האמבולנס, אתה בהכרה חלקית, הפראמדיקית דווקא נראית לך חתיכה, ואם היית יכול היית מחייך (אגב, אחר כך יתגלה לך שבכלל לא הייתה בחורה באיזור). בית החולים, מסירים את הביגוד, את הקסדה, שוב הכל מעורפל. אתה מתעורר אחרי הניתוח. "למזלך אתה לא משותק" אומר לך רופא חמור סבר, "אבל נגרמו לך נזקים קשים, שברים באגן, קרע בטחול, שברים פתוחים ברגליים ותזוזת חוליות". אתה מתמודד עם הפציעה, ומצליח לאט לאט לחזור להיות בנאדם (אמנם לא כמו שהיית לפני התאונה). ואז הבום הגדול מגיע. יחד עם הזימון לבית המשפט (הרי עכשיו נתפסת) והשלילה לכל החיים שתגיע איתו, מגיעים חשבונות הרופאים. אין מי שישלם, הרי אתה היית חכם ונסעת בלי ביטוח. מרדים, חדר ניתוח, אמבולנס, קבלה ועוד קבלה, חשבונית ועוד חשבונית, והנה בלי להרגיש אתה חייב לבנק 150K ש"ח. אחי, אתה בצרות... לך מהר לעשות ביטוח. אל תהיה

Pumi

New member
אם היא נראת אחד לאחד כמו אמיתית

אז אני חושב שהם לרוב לא יתפסו שזה מזוייף. שוטר הוא לא מומחה לזיופים, ואם התעודת ביטוח נראת אורגנלית למשהה, אז הוא לא יגלה. אבל שוב, בשביל מה הביטוח המזויף? בשביל סתם לנסוע כי כיף? בשביל לחסוך כמה שקלים? אתה יודע כמה אתה מסכן את עצמך? מה יגרום לך ולחברים שלך לרדת מזה? אם תראה חבר שלך נוסע בלי ביטוח, נכנס באבן שסתם תפסה שמש על הכביש, עף מהאופנוע ושובר חצי מהעצמות שלו? שתראה איך כל החיים שלו ההורים שלו והוא יצתרכו לעבוד רק בשביל לטפל בו ולהחזיר את הכסף לבית החולים? כדי שתראה שאותו חבר נתפס ע"י המשטרה והם יבדקו מול המסוף שלהם את התעודת ביטוח? ויגלו שהיא מזוייפת ויכניסו אותכם למעצר? ואולי לכלא? אתה מוכן לזה? אתה יכול להגיד בלב שלם "אני אקבל על עצמי כל מה שיקרה!"?

® Road Runner

New member
../images/Emo45.gif והנה משהו שאני עניתי לשאלה

דומה על מה שיכול לקרות ברכיבה ללא ביטוח לפני מספר חודשים ...

כRובי

New member
150K ? אתה מעליב את מערכת הבריאות

שלנו.. קרוב משפחה שלי, קיבל חשבון מבית החולים (הביטוח שילם כמובן, אבל קודם מגיע בדואר החשבון הביתה) של רבע מיליון ש"ח ! ופציעתו,בתאונת אופנוע, הייתה בעיקר אורטופדית (נכות מעל 60 אחוז) אבל גם נזק נוירולוגי ברמה בינונית, צלעות שבורות שקרעו את הריאות ולסת שבורה. זמן אישפוז : חודש. ואתה מדבר בכלל על תאונה עם נזק נוירולוגי,אורטופדי ופנימי קשה.. זהו סכום הרבה יותר גבוה מ150K.. ככה אני, קטנוני...

Mshapira

New member
בגיל 24 השאלות האלו אמורות להעלם!

אני שם לב לכמה מהפניות שלך כאן לפורום רובן לא בוגרות בלשון המעטה, שורה תחתונה שלי 1) אל תקמץ אני מבין שכסף זה בעייה (של רובנו דרך אגב)אבל לקחת סיכונים הגובלים בבטיחות (כגון בגדלת נפח לאופנוע שלא תוכנן לכך) או צמיג לא מתאים לא שווה! 2)בפלילים לא כדאי לך לסתבך בשום מקרה (כשתגדל תודה לי על העצה)לא ביטוח מזויף, לא נפח מזויף, וכד' תראה אם זה היה רק אתה אז היתי אומר אם אתה רוצה לקחת סיכון שיבושם לך הבעיה מתחילה כאן נניח שמולך נוסע אני או אחד ממשפחתך (אם נחמיר) ואתה מתנגש בנו והורג את בננו או את אחד ממשפחתך (אם נחמיר) אני כבר לא מדבר על מה שישב לך על המצפון כל החיים אבל בלי ביטוח כולנו בבעיה לא רק אתה והסיכוי שדבר כזה יקרה עם אופנוע שקוטר הבוכנה שלו הוגדל כשהוא לא תוכנן לכך, גדול יותר אני בגילך (בעצם קצת יותר צעיר 16) חשבתי כמוך אבל אז לא היה אינטרנט שיזהירו אותי אז אני מקווה שתקבל את דברי בהבנה ודחילק הכסף החיים יותר חשובים!

avi750

New member
ת'אמת הביטוח אם לא הבנת היא לתאונה

הביטוח אם אף אחד לא הבין הוא למקרה של תאונה וכמובן שכל תאונה עם דו"ג נגמרת עם נפגע/ים (פיצויים,כסף) הביטוח הוא לא בשביל המשטרה, כידוע כל אופנוען יכול להבריז אפילו אם יש לו פיאג'ו סי תחשבו על זה

avi750

New member
ת'חלס כל אופנוען מתקזז עם הביטוח ;-

אם תחשב את כל הפיצויים מאבנר שקיבלת ותקבל (חס וחלילה לא עלינו) אתה מגיע למסקנה שאת כל הפוליסות ששילמת כבר קיבלת (לפחות אצלי ואני בריא 100%) אז תחשוב על זה כאל השקעה ותעשה ביטוח!!!

Mshapira

New member
מניסון אישי בהחלט שלא ותקרא הלאה!

היה לי BMW R90S קניתי אותו עם צמיג עבה שהתאים בהחלט לחישוק התוצאה התנגשות (ובהחלט שלא באשמת הרוכב!) חזיתית ב-10 קמ"ש במכונית BMW (כמובן שהאופנוע ניצח והמכונית TOTAL LOSS)אבל המחיר הייה זוג טלסקופים חדש וזוג ביצים כואבות, אחרי הארוע והשיפוץ הוחלף הצמיג האחורי הסורר באורגינל וראה זה פלא האופנוע נהיה יציב להפליא ואפילו בוכנות הבוקסר הצליחו להריח את הכביש (לא לשפשף חס וחלילה) אז אני ממליץ ללכת על הגדרות היצרן

למעלה