האם כיבוש עדיף?

the new L

New member
האם כיבוש עדיף?

נעזרתי באתר בצלם בשביל להשוות את כמות ההרוגים בגדה לעומת בעזה. על פי הנתונים שלהם, נראה שמצב הפלשתינאים בגדה, שבה יש כיבוש ישראלי מלא, עדיף על מצב הפלשתינאים בעזה, שבה יש כיבוש ישראלי חלקי בלבד. אם זה המצב, האם לא עדיף, לטובת החיים בשני הצדדים, שישראל תכבוש גם את עזה בצורה מלאה?

עדיף לספח את כל האזור לארה"ב

אתה לא קולט, שישראל היא זו שמכתיבה את המצב הן בגדה והן ברצועה? כריבוש מלא, לא מלא, מצור מלא, לא מלא, לאפשר לפלסטינים לקבל אורחים שיבואו בספינה לעזה או לגדה דרך נתב"ג או לגדה דרך גשר אלנבי, או לא לאפשר, ליזום עימותים עם הרס והרג, או רק לגזול אדמות ובתים, לאפשר לפלסטיני לעבד את שדהו או לא לאפשר, לאפשר לילדים ללכת בבטחה לביה"ס או לא לאפשר, לאפשר לאמבולנס פלסטיני להזעיק עזרה בזמן או לא לאפשר - הכל תחת שליטה מלאה.

אז אם הבנתי אותך נכון, השליטה הישראלית היא מבחינתך מצב נתון, אקסיומה, ואתה מציב בפני הפלסטינים את הבחירה: או מצב כמו שישראל כופה על הרצועה, עם הרס והרג ומצור אבל בלי התנחלויות, או המצב הכיפי בגדה, סתם גזל קרקעות ומחסומים אבל בלי הרג יום-יומי?

אבל מנין לך שישראל מציבה בפני הפלסטינים בחירה כזו? מנין לך שישראל רוצה בעזה מצב כמו בגדה? כל הסימנים מראים, שהמצב בעזה ומסביבה הוא בדיוק לפי התכנון הישראלי: יש ארגוני טרור, יש ירי קסאמים, אין עם מי לדבר. יופי! צריך לחזק את ארגוני הטרור, להחליש את המתונים ןלחזק את הקיצוניים, ליזום ירי טילים, כדי שמצב זה יימשך לנצח, שלא יהיה עם מי לדבר, ושאפשר יהיה להמשיך בשקט את הקולוניזציה של הגדה ולמנוע עצמאות פלסטינית לנצח נצחים.

the new L

New member
אני מחפש דרך למזער את כמות המוות

כשאני משווה את המצב ברצועה למצב בגדה, אני מגיע למסקנה שלפי הסטטיסטיקות, מצב כמו בגדה מביא לפחות מוות.

ענית לך, לא כך?

אני יכול להציע גם דרך נוספת, מתאימה מאוד לשאלתך: הגירת 100% מתושבי ישראל ופלסטין גם יחד לאילו שהם מקומות רחוקים, לאמריקה, לירח, לא משנה. אם בכלל לא יהיו כאן תושבים, אז לא יהיה גם מוות. אפילו לא ממחלות, מתאונות דרכים או מזקנה.

ממש לא.

הדרך שהצעת אינה אפשרית, מהסיבה הפשוטה, שכבר ציינתי אותה, שזו לא הבחירה של הממשלה. הממשלה מעדיפה את המצב הנוכחי, המספק לה עילה להמשך המדיניות הקולוניאלית. כמו גם המלחמה היזומה הנוכחית, שמטרתה היחידה היא "צבירת נקודות" לקראת הבחירות.

דוגמאות נוספות על מזעור המוות

דוגמה ראשונה: מתנחלים בגדה מתנכלים לחקלאים פלסטיניים היוצאים למסיק הזיתים שלהם בכרם הזיתים שלהם.

איך יכולים פלסטינים אלה למזער את המוות: לצאת בכל זאת אל הזיתים שלהם, חרף איומי המתנחלים? או לשבת בבית ולאפשר למתנחלים להשתלט בשקט על אדמתם הפרטית?

דוגמה שנייה: מתנחלים בגדה מתנכלים לתלמידים ההולכים בבוקר לביה"ס, וחוזרים אחה"צ לביתם.

איך יכולים תלמידים פלסטיניים אלה למזער את המוות, במקרה שליווי צה"ל לא הגיע מסיבה כלשהי: ללכת בכל זאת, חרף איומי המתנחלים? או לוותר על הלימודים באותו יום?

the new L

New member
אלו דברים שצריך לטפל בהם כמובן

ועדיין, תשווה את כמות ההרוגים בגדה מאז תחילת האינתיפאדה, לפני ואחרי הכיבוש מחדש...

"דברים שצריך לטפל בהם"?!

מה פתאום?!
צריך להעניק לפלסטינים עצמאות מלאה ולפרק את ההתנחלויות (או להשאירן תחת שלטון פלסטיני).

תומרהיס

New member
השאלה למי

לגורמים האיסלמים הקיצוניים הפונדמנטליסטים עדיף שלטון עצמי
אבל לאנשים הרגילים, כמובן לנשים, להט"בים ואחרים עדיף שלטון כיבוש תחת צה"ל.
באף אחת ממדינות ערב אין חופש וזכויות אדם כמו שהיה לתושבי השטחים עד 87
הבעיה היא הקואליציה המוזרה שנוצרה בין גורמים ליברלים בצד הישראלי לגורמים פונדמנטליסטים בצד הערבי שהובילו לשלטון ערבי בחלק מהשטחים.

orchilit

New member
לא הבנתי על סמך מה

אתה טוען שבגדה יש כיבוש מלא. על זה שיש התנחלויות? הרי בגדה יש סמכות כלשהי לרשויות חוק של הפלסטינים בדיוק כמו שיש ברצועה. כיבוש הוא לא עדיף נקודה. אתה לא היית רוצה להיות מטורטר במחסומים ב-4 לפנות בוקר כדי לעבוד פה בשכר מחורבן ולחזור בלילה לבית בכפר שלך.

the new L

New member
על זה שיש כניסות צה"ליות לתוך הערים

הפלשתיניות לעיתים קרובות מאוד.

אני לא מאמין לך, ש"שקלת להצביע למרצ".

נראה לי שאתה רק מנצל את פורום מרצ לתעמולה ימנית נטו, רק מנסה לעשות את זה בצורה "מתוחכמת" יותר מ-nr dish, נועה לביא ודומיהם.

the new L

New member
אל תאמין. עד היום הצבעתי למרצ ולעבודה

בבחירות הקודמות שהתקיימו.

ובהחלט יתכן שאצביע למרצ גם בבחירות הקרובות, בעיקר אם יתברר שהממשלה הנוכחית לא תצליח להפסיק את ירי הטילים.

מתי העבודה (אחרי רבין) היתה פחות ימנית

מהליכוד ותאומיו? במה שונה שלי יחימוביץ' מבנימין נתניהו?
אם כך, ניתן להעריך הצבעה קודמת שלך למרצ כמשהו מקרי לחלוטין - אם כי מבחינתי זו מקריות מבורכת.

איך תדע אם הממשלה הנוכחית "הצליחה להפסיק את ירי הטילים"? לכמה זמן זה ייחשב ל"הפסיקה"? איך תדע, שהירי לא יתחדש?

יתר על כן! אני מוכן להתערב אתך, שהירי בהחלט יתחדש, כי הממשלה הנוכחית תרצה שהוא יתחדש, ותיזום שוב את התחדשותו.

the new L

New member
הצבעתי לעבודה בראשות פרץ

מה שהתברר כטעות לאחר מכן. השאלה איך אדע אם יפסיק ירי הטילים היא לא קלה, אבל נחכה ונראה.

the new L

New member
הנה, ההודעה הנוכחית

הסיבה שאיני איש ימין היא שאני מוכן עקרונית לסגת לגבולות 67 ולאפשר את זכות השיבה.

למעלה