האם כדאי?

דונדון16

New member
האם כדאי?

היום שמעתי לראשונה על המבחנים, ועל כך שיש כאלו שעושים הכנה {{?}], אני בכלל בתהייות האם זה כדאי לילד? האם ידע כללי מעיד על מחוננות? או תכונות אופי, הסקה לוגית ויכולת להפיק מתחום אחד ספציפי תוצרים מעל הממוצע? יכול להיות מישהו מחונן בציור ואפס בלוגיקה, ואז? בקיצור אני מתלבטת אם לתת לו בכלל להבחן ולעמוד בסיטואציה הזו. כי גם אם ניקח בחשבון שאחד מילדי יבחן ויוכרז כ"מחונן" והשני לא, נו אז מה? האם זה לא יפגע בשני? אני אומרת מורה , בוחנת ייחודית תשבי עם הילד ראי ושמעי מי הוא מה תחושותיו וצרכיו ואז תחליטי לפי קריטריונים ספציפיים וממוקדים יותר ולא לפי מבחני הידע אלו. מה אתם אומרים? לשלוח למבחן?

כן

א. השאלה האם המבחנים מאבחנים בצורה טובה או לא - איננה רבלנטית. מה זה משנה לך האם המבחן "מעיד על מחוננות" או לא? יש מבחן, שייקבע האם בנך יוכל ללכת למסגרת מסויימת. השאלה שלך היא האם את מעוניינת לאפשר לילד ללכת לאותה מסגרת, או לא

ב. לא לאפשר לבנך לנסות להתקבל למסגרת רק בגלל החשש שילדייך האחרים לא יתקבלו - זו טעות. מחר את לא תאפשרי לבנך האחר ללכת לנבחרת השחיה, רק בגלל ששאר אחיו אינם שחיינים טובים? ותמניע ממנו שיעורי צ'לו רק מהחשש שאחיו אינם מוסיקלים? למה למנוע משהו טוב בשם איזה שוייון הזדמנויות שאיננו מעשי? נסי למצוא עבור כל ילד את המסגרת הכי טובה עבורו

ג. בוחנת ייעודית לא יכולה לשבת עם אלפי בני המחזור של בנך ולאבחן עבור כל אחד מה המסגרת הטובה עבורו. בתי ספר טובים מנסים לעשות זאת, במסגרת בית הספר. אבל זה לא מספיק

THE WIZARD 55

New member

למעלה