האם כדאי ?

האם כדאי ?

אני חושבת על להתחיל ללמוד וחשבתי על משפטים הבעיה היא שאני לא יודעת אם זה באמת שווה . הרבה מאוד רוצים להיות עורכי דין והרבה מאוד לומדים משפטים ככה שיכול להיות שגם אם אני אלמד אני אשאר בלי עבודה (אם אני טועה שמישהו יתקן אותי ) . אשמח עם מישהו יענה לי על השאלות הבאות : כמה שנים לומדים משפטים ? איך הולך כל הנושא של ההתמחות? (אני ממש בורה בזה ) . איך אפשר להגיע לתפקידים הגבוהים כמו יועץ משפטי ופרקליט מדינה ? והאם כיום באמת כדאי להיות עורך דין ? כאילו זה משתלם ? והאם הרוב מוצאים עבודה ?

run for your life

היום בדיעבד, אין ספק שלא הייתי ממליצה לאף אחד להכנס למקצוע הזה אלא אם כן את באמת מרגישה שזה הייעוד שלך בחיים.

hangingon

New member
למה תגובה שלילית? נמצא במצב דומה לשלך

אני גם נמצא בתלבטות קשה, ואני עובד בעבודה לא רעה מבחנית המשכורת שאפשר להתקדם איתה. אבל היא נורא נורא משעממת וקשורה למחשבים שאני אישית לא מתחבר. ואני תמיד רציתי ללמוד משפטים במיוחד כי אני מתעניין בפוליטיקה סוגיות משפטיות במדינה. אני לא מסכים לגבי ממש לא הכי מסכים עם בחורה שכתבה מעלי "גשם של נומבר" כי אני מאמין שגם עם כל הצפה של המקצוע עדיין אפשר להצליח ואחרי כמה שנים עמוסות להגיע למשכורות יפות. לגבי שעות העבודה הארוכות במשרד 12 - 13 שעות. גם בהיי טק וגם בתחומים רבים אחרים עובדים ככה. אז נכון שבהיי טק מרויחים 15 20 אלף אחרי התואר, אבל הרבה אנשים בתחום הזה ימצאו את עצמם מפוטרים אחרי גיל 40. ועורך דין שהוא טוב רק מתחיל לצמוח בגיל הזה. חוץ מזה תואר במשפטים במיוחד משולב עם ראיית חשבון או ניהול\מנהל עסקים יכול להביא כל אחד גם לתחומים רבים אחרים. בשביל להצליח בתחום אני חושב שצריך להיות ראלי וגם אם תגידי "אני אהיה הכי טובה בתחום כי אני מאמינה בעצמי" תדעי שזה לא הכי עוזר כי יש הרבה עורכי דין טובים בשוק העבודה ולא מספיק רק להאמין בעצמך לעצמם צריך לצבור כל יתרון אפשרי לפני שמגיעים לשוק העבודה, ולכן כאלה שהולכים למכללות כמו שערי המשפט או מרכז אקדמאי למשפטים ועסקים מוצאים את עצמם בלי עבודה או עם שכר מאוד נמוך ותנאים גרועים. כי מקומות האלה עם יש לך פרוטקציה נחשבים בעיני משרדים הגדולים למוסדות למידה גרועים. ועם כל הצער שבדבר וכמה שיגידו לך זה הכל תלוי בך זה לא נכון. יש יתרון מובהק לשתי המכללות המובילות בינתחומי או מכללה למנהל או (וזו אופציה עדיפה ביותר) לאוניברסיטאות. וברור שאין מה להשוות כל מכללה עם אוניברסיטה, אולי הרמה דומה, אבל המעסיק תמיד יעדיף מישהו מאוניברסיטה. מספיק שתבדקי ברשימת עורכי דין במשרדים הכי גדולים בארץ הם מגיעים ברובם כי בוגרי אוניברסטאות בעלי הצטיינות. ועל התחלה בדרך כלל מרויחים בבמוצע שכר הכי גבוה שניתן למתחמים קרוב 7k. הייתי ממליץ לך גם להשתתף בנוסף בהתנדבויות, ללכת למועדון "דיבייט" ולעשות טרום התמחות. בכל מקרה הלימודים הם נמשכים 3.5 שנים פלוס שנת התמחות(רוצים לעלות את זה לשנתיים) ואחר כך בחינת הלשכה שאם את עוברת אותו תיהיה עורכת דין.

TheHealer3

New member
תשובה מעט מורכבת

אמת היא שעבודה כעורך דין פשוטו כמשמעו מעט יותר בעייתית כי לא חסר בשוק, עם זאת, עם קצת מחשבה לטווח ארוך אתה יכול לנצל את הידע שתואר במשפטים יקנה לך יחד עם תואר אחר, יש מספר מסלולים משולבים במוסדות השונים שיכולים להוביל אותך למקומות מאוד מעניינים מקצועית, בנתניה למשל יש מעין תואר משולב של תקשורת ושוק ההון, ובעקרון אפשר למצוא בהמון מוסדות המון תארים משולבים עם משפטים, יש בזה יותר כיוון מאשר עריכת דין וזהו.

למעלה