האם כדאי לתת רטלין?

כוכב7

New member
האם כדאי לתת רטלין?

לדעתי ואני מבינה קצת בתחום בעיות הקשב וריכוז לבני יש בעיית קשב וריכוז בנוסף לטוראט . האם כדאי לתת רטלין - או שזה עלול להחריף את הטיקים ? כוכב 7

רונן999

New member
מחריף טיקים אבל לפעמים נותנים

באופן כללי רצוי לא להעמיס על הילד יותר מדי תרופות.

spidergirl

New member
אצלי הריטלין דווקא מפחית טיקים

בכל אופן המדיניות הרשמית היא שאין מניעה לתת ריטלין לילד עם טיקים.

השאלה היא מה מפריע לו יותר

ה"טיקים" או בעיית הקשב והריכוז
על כף המאזניים.

DBZ3

New member
אנחנו לא נותנים

אנחנו לא נותנים, למרות בעיות קשב והתארגנות קשות. לנו עדיף כך, למרות הקושי הגדול בחיים היום יומיים, מאשר לגרום להחרפת הטיקים שגם כך הם לא זניחים. זו דעת הנוירולוגית שלנו, אשר טוענת שהדעות היום חלוקות בין הרופאים לגבי מתן סטימיולנטים - עקב טווח התגובות אצל הטוראטניקים, מכיוון שיש כמובן סיכון להחרפת הטיקים. צריך להביא בחשבון שיש מקרים בהם ריטלין עשוי לגרום להגברת טיקים שלא יפסקו עם הפסקת לקיחת התרופה. תתכן החמרה לתקופה של עד 6 חודשים לאחר הפסקת הריטלין.

כל זמן שהוא מתמודד עם בעיות הקשב

ללא הריטלין , אין צורך "לדחוף" לו את הריטלין (השאלה איפה הוא ממוקם על הסקאלה). אלא שכשמזוהה הצורך בריטלין , יש מאחור שובל של תסכול , מפח נפש , חוסר מוטיבציה ועוד..... (זמן ההמתנה לנוירולוג \ פסיכיאטר , אפילו פרטי , והמבדקים למיניהם , הכל אורך זמן רב מידי מרגע "זיהוי הצורך" ועד הנטילה בפועל ועד זמן ההשפעה....) אילו ניתן היה לקצר את זמני ההמתנה , אפשר היה "לגרור" את "הזמן נטול הריטלין" ממש עד הקצה.

מירב1965

New member
אנחנו נותנים ריטלין

וזה החריף את הטיקים ולדעתי גם את החרדות, מצד שני הוא גם בגיל ההתבגרות וידוע שהטוראט מתעצם בשלבים אלה יותר אז אני לא יודעת עד הסוף... לומר לך שזה עוזר , בתקופה האחרונה (ואני מדברת על חודשים אחורה) לא נראה שהוא קשוב או פתוח ללמידה ויכול להיות בגלל החרדות שמניעות אותו כרגע הריטלין לא עוזר ולכן קיבלנו פבוקסיל לחרדות בשאיפה שזה יעזור לילד להיות פתוח ומרוכז יותר. גם אצלנו חיכינו קרוב לשנתיים עד שהחלטנו לתת לילדי את הריטלין כי דאגנו מבחינת התגברות הטיקים...

חגית35

New member
שווה לנסות יש על זה דיונים

פה בהיסטוריית ההודעות שווה חיפוש! אם זה מועיל ואין החמרה- זה שווה מאוד מאוד כדאי זו מילה בעייתית עם תרופות אבל הכוונה שלי הינה לחיוב.

למעלה