האם כדאי לקנות ???

myrav

New member
האם כדאי לקנות ???

היי יש ברשותי 100000 שחסכתי ואני מרויחה 4000 שח נטו.האם שווה לי לקחת משכנתא ולקנות דירה בסביבות המאה אלף דולר,עכשו כאשר הדולר נמוך וענף הנדלן עדיין לא יתאושש או שכדאי לי להשאיר בפק"מ ולקבל את הריבית הקבועה ? בעיקרון מדובר בדירה ישנה של 3 חדרים שאפשר להשיג במחיר הנ"ל באזורים כמו קרית אונו גבעת שמואל ותכננתי לגור בה ולהשכיר לעוד שותף את החדר הנוסף או להשכיר אותה בכלל ולהמשיך לגור במקום אחר עם 2 שותפים נוספים מה שמוזיל את העלות של שכר הדירה . אנא תתיחס בתשובתך לשיקול הכדאי מבחינה ריוחית בלבד. ועוד משהו כמה היום הריבית על משכנתאות ?

nirdagan

New member
אולי כדאי משהו שלישי

פק"מ איננה השקעה טובה לטוח ארוך. דירה על פי רוב זו השקעה לטווח ארוך, אבל לאו דוקא ההשקעה הטובה ביותר. לדעתי עלייך לשקול השקעות פיננסיות אחרות לטווח ארוך ולא רק פק"מ כדי להגיע להחלטה אם כדאי לרכוש דירה.

מבחינה כלכלית ... שווה לשקול ...

לדעתי המערכת מבחינת הריבית ודמי השכירות נמצאת היום קרוב לאזור השיווי משקל ולכן התשובה תלויה במספרים מדוייקים של הריבית, דמי השכירות ומחיר הדירה. קראי בקישורים ה"רצים" למעלה לרוחב המסך את אשר נכתב בנושא "רכישת דירה ללא כסף לעומת שכירות" ... אבל עליך לעדכן את המספרים בהתאם לסיטואציה שלך. וקחי בחשבון שאת מדברת על החזר משכנתא של כ-500 $\חודש במשך 25 שנה!

למעלה