האם כדאי ללמוד ?

Oria1

New member
האם כדאי ללמוד ?

אני עובד היום כמתכנת בסביבת האינטרנט ומבצע בין השאר גם אפיונים רבים מול מערכות אחרות ואחראי על קידום של דברים חדשים. אני רוצה לציין שנטיית ליבי היא לכיוון ניהול פרויקטים (עסקתי בזה בעברי אבל בתחום אחר לגמרי) אני די שבע מכתיבת קוד ולאחרונה מתרוצצת בראשי המחשבה שיתכן וכדאי לי ללכת וללמוד ניתוח מערכות. מה אתה מציע לעשות ? אולי בכלל כדאי לי ללמוד מדעי המחשב... (אני מאלה שהוסב לפני מספר שנים)

עידו פ

New member
אין הרבה קשר בין מדעי המחשב לניתוח

מערכות. אם אתה רוצה תואר "מקביל" פחות או יותר, אז תבדוק את התארים של תעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע, מנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע, או תואר ב"ניהול תעשייתי" (שמעתי שיש משהו כזה בבן גוריון). מדעי המחשב הוא תואר יותר מדי תיאורטי והפן הטכני (מעשי) בו עוסק יותר בנושאים של פיתוח (דברים שיתאימו לתוכניתן) ופחות בנושאים בהם עוסק מנתח מערכות. לגבי האם ללכת לניתוח - אני תמיד בעד (כי אני עוסק בזה) ואם אתה באמת מוצא עניין באפיון, שווה לך לנסות את זה (מקסימום, חוזרים לתכנת)

Oria1

New member
דרישות שוק

ומה לגבי דרישות השוק ? שמתי לב, שלתפקידי מנתח מערכות נדרש תואר במדעי המחשב ולאו דווקא בוקר קורס ניתוח ואם קורס ניתוח אז מה מומלץ ?

עידו פ

New member
-->

מנתחי מערכות זה לא משהו שצריך בכל חברה. לרוב תפקיד זה קיים בארגונים גדולים (כגון גופים ממשלתיים, צבא, גופים ציבוריים, קופ"ח וכדומה) ופחות בחברות כמו חברות סטרטאפ או חברות שמספקות מוצרים (אני משער שזה בגלל שמנתח צריך לקוח לעבוד מולו ובחברות סגנון סטרטאפ או חברות מוצרים אין ממש "לקוח" אלא יש "שוק") לגבי מה שנדרש, זה הרבה מאוד תלוי במי מבקש. מי שמכיר את מהות התפקיד, לא יתעקש על תואר במדעי המחשב, אף על פי שזה נוח לסנן לפי איזשהו משהו בסיסי (כמו שמסננים תוכניתנים לפי בעלי תואר ראשון אם כי אני הייתי מעדיף כל יום תוכניתן בוגר קורס תכנות צבאי וללא תואר על-פני סטודנט בעל תואר בהנדסת תוכנה). מן הסתם לא תמצא מודעת דרושים למנתחי מערכות שלא מבקשים שחוץ מהתואר תהיה גם עם איזשהי הכשרה של מנתח (תואר במדמ"ח לא מכשיר לזה) בין אם קורס רשמי מוכר, קורסים כחלק מהתואר או מסלול בתואר (אם לדוגמה מדברים על תעשיה וניהול). לגבי קורס ניתוח, אמרתי פעם - קורס טוב הוא קורס שלא מלמד רק תאוריה אלא גם נותן פרויקטים תכ'לס להתנסות עליהם (ולא פרויקט "בית-ספר" כזה שידוע פחות או יותר הפתרון שלו, אלא פרויקטים מהחיים עם לקוחות אמיתיים). בנוסף, לדעתי, כל קורס שמציג את עצמו כקורס ניתוח שמותאם לסביבת פיתוח כלשהי (כמו קורסי ניתוח למנתחי דוט נט) לא ממש קולע למטרה כי ניתוח מערכת (נעזוב כרגע אפיון) ממש לא קשור לטכנולוגיה בה המערכת תמומש. לגבי אפיון - זה נכון שטכנולוגיה תשפיע, אבל מנתח לא צריך לשים לפניו את הטכנולוגיה כמגבלה (לתוכניתנים יותר קל לומר "לא יכול" מאשר "אני יכול, אבל זה יקח לי זמן ואין לי כח") וכפי שאמרתי בעבר - אני לא עוקב אחרי מה שקורה היום בקורסי ניתוח. אם תצרף סיליבוסים מכל מני מקומות, אפשר יהיה לתת עליהם את הדעת.

למעלה