האם יתכן?...

chamule

New member
האם יתכן?...

האם קרה לכם התקף בו הייתם בהכרה חלקית? אני פשוט "חדשה בעסק"... לפני כשבוע "חטפתי" התקף אפילפטי (או דמוי אפילפטי) - איבוד הכרה, פרכוסים ונשיכת לשון. הייתי בבי"ח מס' ימים ושוחררתי במצב טוב עם בדיקות תקינות. אתמול התעוררתי באמצע הלילה, הרגשתי ניתוק - כאילו אני בהכרה אך לא מלאה, מן בלבול כזה, כאילו אני לא לגמרי שם... ו"התעוררתי" בבהלה לאחר נשיכת לשון קלה. זה נמשך לדעתי זמן קצר, אבל - מי יודע?... אולי קרה לי משהו עוד לפני והיקיצה שלי היתה הדרגתית? קורה שהחזרה להכרה הדרגתית? האם לדעתכם, זה יכול להיות התקף, או שזו "פשוט" תגובה פסיכולוגית למה שעברתי? אני מבולבלת, אולי התערבבו לי מציאות ודמיון וזה מפחיד...

tropical888

New member
chamule שלום!!!

הדבר הכי חשוב מה כ ל זה קודם כל לנסות ולהיות רגועה. כמה שזה קשה לך בעיקר בגלל שאת חדשה בעסק. עניין הרוגע הנפשי יעזור לך להרגיש יותר טוב ולהרגיע את עצמך. להיות בהכרה חלקית או מלאה בזמן התקף של פרכוסים או רק ניתוקים הוא אפשרי בהחלט. לי היה כזה התקף שכלל פרכוסים והייתי בהכרה מלאה, הדבר לא הכי נעים כי עם כל מה שקורה את לא יכולה לשלוט על גופך ופשוט צריכה להמתין שזה יחלוף... למזלי זה קרה בלילה במיטה שבן זוגי היה לידי. לאחר מכן אני צריכה לישון טוב ולתת לגוף שלי להירגע. חזרה להכרה יכולה להיות הדרגתית בעיקר כשאת לא ישנה אחרי ההתקף או בזמנו ואז את פשוט מרגישה את השלבים או "נלחמת" לחזור למצב הרגיל. זה גם משהו שיכול לקרות לי בעיקר כשאני נמצאת בפעילות יומית רגילה ואין לי "סבלנות" לחכות לחזרה הרגילה של גופי.... ברגע שאת נכנסת לחשש מכל העניין הזה ואת חושבת על זה אז פסיכולוגית את לא נותנת לעצמך להרגע ולכן גם יכולים לחזור לך התקפים קלים של ניתוק או אפילו התקפים קצת יותר רציניים. אני ממליצה לך לקבוע פגישה אצל נוירולוג המתמחה באפילספיה ופשוט להסביר לו את כל העניין הזה. מאוד חשוב לטפל בזה כדי שאת תוכלי להיות רגועה ולהמשיך באורח חיים רגיל ונורמלי בלי דאגות וחששות מיותרות. אני מספרת לך את כל זה רק מניסיון אישי שלי . היום אני בת 37 ומטופלת ע"י כדורים מגיל 9 , מנהלת אורח חיים רגיל ובריא ואמא לילדה מסקימה בת 5.5 ובהריון חודש 6 !!! שיהיה לך המון בהצלחה ואל תחששי מזה כי כולנו מסתדרים עם זה וחיים בשלווה בלי מניעה מכלום.

chamule

New member
הרגשתי רק ניתוק, בלי פרכוסים

אף שאולי הם קרו במצב שבו לא הייתי בהכרה, אבל אי אפשר לדעת. האם עדיין זה התקף, כשאין פרכוסים? בכל אופן, תודה על התשובה המקיפה והמעודדת...

קרה לי גם משהו דומה, די מוזר

אני בעצמי לא סגור אם זה היה התקף או חלק מחלום.. או התקף בזמן שחלמתי... אבל זה היה ממזמן זה לא קרה לי הרבה זמן.. :]

tropical888

New member
התקף הניתוק הוא גם מעין סוג של התקף

אבל אנו נמצאים בהכרה ומי שלא מכיר אותנו לא תמיד יכול להגיד ש"קורה" לנו משהו.

ענת71

New member
בהתקף של ניתוק לא מאבדים את ההכרה.

בהתקף של ניתוק בוהים ומתנתקים לכמה שניות או דקות ולאחר מכן אנחנו חוזרים לעצמנו.

למעלה