האם יתכן?

boldjos

New member
האם יתכן?

בתדלוק הקודם נסעתי 230 ק"מ עד לקו האדום (הנהיגה לא היתה פרועה במיוחד) בתדלוק הנוכחי הגעתי ל 160 ק"מ ואני נכון לעכשיו על הקו האדום. האם יתכן הבדל משמעותי כזה בזלילת הדלק (בתדלוק הנוכחי נתתי בגז חם ורק המהירות מיבשת...) אבל 70 ק"מ הבדל ? אפילו אם נוריד 10 ק"מ סטיית תקן 60 ק"מ הבדל זה הגיוני? ואם לא מה יכולה להיות הבעייה?

סקניה

New member
הי ג´וס...

נכון, שנוי גדול כל-כך בצריכת הדלק מעלה גבה או שתיים... בדוק שוב את החשבון...אולי התבלבלת?אולי מלאת פעם קודמת עד הפקק ובפעם הנוכחית עד שקפצה המשאבה?אולי לא איפסת אז את המונה?או שאיפסת אותו מאוחר?...בדוק שוב. אם החשבון תקין,הרגשת משהו שונה ברכיבה?חוסר סחיבה?שוני בצליל?ריח מוזר כשהחנת?משהו? עלייה שכזו בצריחה(לא טעות, שכן זו צריחה של האופנוע להיכנס למוסך)...דורשת בדיקה מעמיקה(תרתי-משמע).כנס למוסך.
הסקניה חרד לגורלו של האי.אר.... נ.ב- ריכבה מאומצת(ספורטיבית) ,מורידה את צריכת הדלק פלאים.הרבה יותר ממה שחושבים.

boldjos

New member
אז הינה יותר פרטים

אני חושב שהמדדים נכונים ודי מדוייקים. אני יקה בדברים האלה. הנסיעה בתדלוק האחרות הייתה מאומצת (לא אגיד ספורטיבית כי זה יהיה רק חלום) אבל אם נסעתי בתדלוק הראשון עד 5000 סל"ד אז באחרון משכתי הרבה יותר כשהממוצע 7000 סל"ד בערך. אם האצות מטורפות (פשוט גיליתי שאני נהנה מאד מהאצות מהירות מאשר מנסיעה מהירה אז התחלתי להשתעשע עם זה) אז האם הפרש כזה בסל"ד יגרום לאיבוד נוזלים גבוהה? האם יכול להיות קשר לחום? ועכשיו שאני חושב על זה אתמול אחרי הנסיעה הרחתי דלק ... אבל זה היה רק אתמול. מחכה בקוצר רוח לתשובתך.

סקניה

New member
אהא!!

"האצות מטורפות ...." אז סביר להניח שזה זה.האצות הן זולל הדלק העיקרי במנוע שריפה פנימית... אם הרחת ריח דלק מעבר לריחות הרגילים, בדוק נזילות והזעות.אולי נוזל לך מאיפשהוא באופנוע... תמשיך לנסוע בהאצות עד לתדלוק הבא, בדוק שוב את צריכת הדלק.אם הצריכה דומה-תדלק וסע שוב רגוע.אם הצריכה חזרה להיות כקודם... הרי שכך חישבת את הבדלי צריכת הנוזל היקר ברכיבה מאומצת או רגועה. אגב, הייתי ממליץ בחום גם לבדוק שמן.מנוע שמתאמץ שורף כמות גדולה יותר של שמן...
הסקניה מצפה לשמוע דיווח המשך ...

Luke

New member
מה שאתה אומר בעצם זה

שאם אני נוסע בקטע זמן נתון על 9000 סל"ד אני צורך פחות דלך מאשר נסיעה ב 5000 סל"ד? אנא האר את עיניי

לוק... משפטו של סקניה קצת מבלבל...

באומרו "מורידה את צריכת הדלק" התכוון המשאית לומר שהאופנוע צורך יותר.... יען כי כמות הק"מ לליטר תרד !
השדון

Luke

New member
זה מה שחשבתי....

רק ניסיתי לחשוב איך אני חוסך בדלק בנסיעה עירונית ב 11000 סל"ד..

למעלה