האם יש?

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

mwc

New member
האם יש?

האם יש דרך כלשהי להתגבר על היצר המיני בעזרת המדיטציה? שמתי לב שבן אדם שלא יכול להתעלם מההורמונים שלו הוא בן אדם עם פחות הגיון בריא , והרבה יותר פגיע- הייתי מעוניין לברר אם יש דרך להתגבר על זה ולהסתכל מעבר ליצר המטריד הזה

אינקה

New member
הבעיה אינה בכלל ביצר המיני

היצר המיני הבסיסי הוא יצר בריא ואין שום צורך להתגבר עליו. הבעיה היא שבשירות המיינד המיניות צוברת עליה עוד ועוד משימות: הערכה עצמית, סיפוק עצמי, מקום חברתי, דימוי עצמי, הצלחה, השגת קרבה, הוכחה עצמית, ביטול חרדות, קבלת אישור, העסקה עצמית ועוד ועוד. אם תתגבר על היצר המיני תדחיק משהו בתוך עצמך ולא תהיה אדם שלם לעולם. עדיף לך לבטל את הצורך של המיינד להשתלט על האירגיה המינית המיני ולנצל אותה, ואת זה תוכל לעשות בהחלט בעזרת מדיטציה.

aladin16

New member
יפה...

כמה שזה נכון... וכמה שזה לא מספיק תמיד לדעת מה נכון... שכחתי שאתה כותב גם פה, אני צריך להגיע לפה לעיתים יותר קרובות.... :)

אינקה

New member
../images/Emo6.gif

טוב, לא רק אני כותב פה ובהחלט יש מה ללמוד מהחברים כאן. רק אל תזניח את פורום הזן, אתה הרי אחד מששת הקוראים שלי... ;)

drall

New member
בהחלט יש

אבל זה לא רעיון טוב כי אחרי כמה זמן זה מפסיק לעבוד ואז .... ואז המצב רע

אתה יכול לנסות להסביר

איך היצר עצמו מטריד אותך? או איך ההורמונים מפריעים לך? לדעתי כדאי לחקור את מקור הבעיה (התוצאה הלא בריאה, אם הבנתי נכון היא "לחשוב דרך המכנסיים"?) סך הכל, ההורמונים הם חלק ממנגנון גופני טבעי. התעלמות מהם היא מעין הדחקה, ואז יופיע מתח אולי במקום אחר יש שיטות שיכולות להסיח את דעתך כל עוד תתמיד בהן. יש כאלה שיתעלו את האנרגיה למקום אחר. ויש כאלה שיעודדו אותך להיות מודע ונוכח לרגע העכשווי גם אם יש בו חוסר נוחות - או במילים אחרות - מודעות לתחושות שעולות בך מטרידות ככל שיהיו

מוטי ש

New member
על יצר מיני לא צריך להתגבר.

זה כאילו שיש לך וויכוח עם המציאות.מה יש להתווכח פה? יש לך יצר והיצר דורש ממך להביא אותו לידי ביטוי,אולם,משום מה, אתה מתבייש,אולי אתה מרגיש לא בטוח בעצמך.... לא כדאי לחכות,ככל שחולף הזמן העכירות בתודעה רק גדלה מכל מיני סיבות והפחדים של האדם רק גדלים(כתוצאה מזה,גם ההדחקות שלו) יש היום מגוון שלם של טיפולים כאלה או אחרים שמטרתם להביא את האדם לתפקוד מיני נכון כמה שיותר מהר,לעיתים בעזרת הנחייה אמיתית. נכון שזה מפחיד לעיתים לוותר על "הפרטיות" וללכת לטיפול,יחד עם זאת,יש דברים מפחידים יותר ,למשל,הנזק המצטבר הנגרם כתוצאה מבדידות,בין היתר תפיסות כגון אלה שאתה מעלה,שעל האדם להתגבר על היצר שלו. כאשר האדם מביא את הצד הזה בתוכו לידי ביטוי מלא(ובריא)הוא מגלה שהצד הזה רחוק מאוד מלהטריד,בכל אופן לא במידה כזאת שאדם יעלה על דעתו בכלל להדחיק אותו או להתגבר עליו או מה שלא יהיה,האם אני מובן? כאשר הכל תקין,ישנו תהליך טבעי של "התנוונות" גם במין.אדם זקן אינו מוטרד ממחשבות מיניות כמו אדם צעיר,יחד עם זאת מצבים רגשיים מסויימים או לחץ נפשי יכולים לעורר את הליבידו המיני אפילו בגילאים מאוחרים יחסית.אני מניח שזה גם תלוי באדם עצמו,במה שמהווה אותו בכלל. יכול להיות מצב של הגשמה עצמית מלאה.מה זאת הגשמה עצמית מלאה? ביטוי עצמי מלא של כל המרכזים השונים באדם(רגשי,שכלי,מוטורי,מיני)ללא כל חיכוך ובאופן הנכון.לשם כדאי לך לשאוף,לא להדחיק שום דבר,לא להתגבר על שום דבר,אלא להבין הבנה פשוטה וללא מאמץ,שכל חלק הוא בלתי נמנע והוא חלק מפאזל שעליך להרכיב בחייך בסדר הנכון. אז ראה זאת כך,בגיל שלך לא מתגברים על יצר מיני,אלא מביאים אותו לידי ביטוי.אם פוחדים או שמשהו אחר מפריע ,עושים מאמצים כבירים להתגבר על הפחד וללכת לטיפול.

barak001

New member
יצר מטריד

אינקה הפריד נכון בין הצורך הפיזי לבין התשוקה הפסיכולוגית שנלווית אליו, וגם התשוקה הפסיכולוגית מערבת בתוכה כל מיני צרכים נסתרים שלא קשורים דוקא למין. הצורך הפיזי לכשעצמו הוא לא בעייתי (אני לא צריך להסביר למה). התשוקה הפסיכולוגית היא בעצם תלות באדם אחר, ומכיוון שהיא תלוייה גם בגורמים חיצוניים, לא כל טיפול בהכרח יועיל. באופן כללי, אין שום פתרון קסם להימנעות בתלות מאחרים, פרט לביטול ההפרדה בינינו לבין אחרים (אבל זה לא ממש תלוי בנו). אם תשוקה תלויה באחר, בהחלט ראוי להפחית את התלות בה ולא באמצעים של הדחקה. מכיוון שהתשוקות הפסיכולוגיות הן יציר המיינד, כל מדיטציה שאמורה לפעול לשחרור מאחיזת המיינד יכולה לעזור.

אינקה

New member
יצור מטריד?

אמירה כמו ביטול הפרדה ביני לבין אחרים דורשת הסבר. מנסיוני דווקא הפרדה היא שיוצרת אי הפרדה אבל מדובר בדקויות שלא ניתן להעביר מילולית ובעצם אולי בכלל לא. אבל דווקא אלו שלא מפרידים בין עצמם לבין אחרים יכולים להיות מטרידים מאוד. לכן הייתי אומר שאמירה כזו שולחת אנשים למבוי די סתום, מה שקצת מטריד אותי, למען האמת. :)

מוטי ש

New member
עת וזמן לכל דבר תחת השמש..:)

אולי לא לכל דבר יש טיפול במובן שאתה מתכוון אליו,אבל בהחלט תמיד יש כיוון שהוא יותר בריא לאדם מאשר הבילבול שבו הוא יכול להימצא בכל זמן נתון. העניין הוא,שהבעת רצון מפורשת להדחיק יצר בגיל צעיר דורשת התייחסות מיוחדת. בשורה התחתונה,יש אנשים שלמרות כל הבעיות שלהם לא באים בטענות לאף אחד ומצליחים להגשים את עצמם בכני אדם.ההגשמה הזאת היא הכיוון ולא הדחקת היצר למשל או כל דבר אחר הרסני אחר שהאונה השמאלית שלנו מעלה לנו כאפשרות לפתרון בעיות במצבי דחק.

למעלה