האם יש קשר?

lordjek

New member
האם יש קשר?

מטופל שלי התלונן בפני על כך שבכל פעם שהוא שותה קפה יש לו כאבי ברכיים. ייתכן ואחת שיטות הטיפול מכירה באיזשהוא קשר בין שני הדברים?

avorly

New member
נס על חלב ../images/Emo96.gif

יותר הגיוני באמת שהבעיה נובעת מהשימוש בקפה. הכליות ברפואה הסינית מקושרות גם לברכיים, כלומר יתכן שבמקרה של בעיה בכליות נראה כאב בברכיים. קפה הוא משתן מאוד חזק, גם אם זה נס-קפה, ולמעשה גורם לפעילות עודפת בכליות. בבעיה כלשהי בכליות הדבר יתבטא בכאבי ברכיים. רצוי באמת להפנות לבעיית תפקודי כליות, אולי אפילו כך להקדים את הטיפול בבעיה.

dudi adler

New member
קפה

שלום לך. ברפלקסולוגיה (אולי גם בשיטות אחרות) טוענים שיש קשר אנרגטי בין שלפוחית השתן\כליות לברכיים. דוגמא: כשאנחנו מתרגשים וחשים ´´פיק ברכיים´´ יש לנו נטיה לתת שתן. הקפה משתן,משפיע על השלפוחית והכליות ואולי כך משפיע על הברכיים. מניח שיש גם לחברי הסינים מה להוסיף בנושא ´מעגל השליטה והבקרה´ הזורם בגוף ומקשר בין הטעם המר של הקפה=משוייך לאש ; לבין הכליות= מים... כדאי לבדוק את הכוונים הללו בין שאר הכוונים. טיפול נכון עשוי לסייע. דודי

בובי

New member
אכן יש קשר בין הכליות לברכים

לפי הרפואה הסינית אך בדרך כלל זה לא משויך למזון מסוים אלה לחולשה של הכליות. אני לא יודע בן כמה המטופל שלך אך אני חושב שאני במקומך היתי שולח אותו לבדיקות תפקודי כליה . יכול להיות שמתחיל לו התגבשות של אבנים בכליות והקפה מחמיר את הבעיה והדבר מוצא את ביטויו בברכים. אך זו רק הרגשה שלי. הכליות למיטב זכרוני מתחילות להראות בעיות קליניות רק שהם מגיעות ל20 אחוז מהתפקוד שלהם ואז כבר מאוחר מכדי לעשות משהו. הצעה שלי שלח אותו לבדיקה בלי להבהיל אותו יותר מידי בהצלחה

freearth10

New member
חוסר גמישות

שווה לבדוק את הקשר בין חוסר הגמישות שלו לבין ארוע בו הוא או אחרים התייחסו בחוסר גמישות, או עקשנות, ארוע שהיה כרוך בהרבה כעס. יכול להיות שהארוע סמוך מאוד לפעם הראשונה בו התחיל להרגיש כאבים בברכיים עם שתיית הקפה. מאיה

lordjek

New member
יכול להיות

המטופל פנ האלי עם בעיות דכאון, אשר נבעו מאופיו. הוא הת לונן על חוסר יכולת לחיות במסגרת, חוסר יכולת להחליט, שכל דבר הופך בחייו מיד לשגרה ונמאס עליו, שהוא לא יכול ליצור סדר יום נורמלי, וכתוצאה מכך הוא לאיכול להשתלב החברה, למצוא עבודה נורמאלית. תופעות לווי במישור הפיזי היו כאבי גב, וכאבי ברכיים. תוך כדי האיבחון עלוו גם כאבי ראש וכאבי עיניים, אשר מבחינתי, מצד של הילינג, באו מעומס על צ´קרת העין השלישית, שמשם בא גם חוסר יכולת להחליט, ושיעמום יתר. דבר התקשר לצ´קרה אחרת, מקלעת השמש, שהיא צ´קרת החברתיות, אבל גםן קשורה בקבלת החלטות, וגם היא נמצאה לא מאוזנת.

למעלה