האם יש צורך לדעת OOP

האם יש צורך לדעת OOP

בשביל לעשות תוכנות עם ממשק ויזואלי? בכל מקרה, אתם יכולים להפנות אותי למקום בו יש הסברים על ממשק ויזואלי (מילות חיפוש ב-msdn או כל מקום). תודה.

שפת C++

אני לא יודע בדיוק איך לתאר את הממשק מכיוון שאני לא מבין בממשקים ויזואליים, עבדתי רק עם הקונסול. לשם התחלה לעשות אותו דבר שהקונסול עושה רק שזה יהיה ויזואלי.

ציפי81

New member
אתם שם בשרשור למעלה, לפחות תנמקו!

שתי התשובות שמעלי נכונות. כן - כי בעזרת גרירת פקדים ומעט קוד אתה יכול ליצור אפליקציות פשוטות. לא - כי כדי לטפל באמת במה שקורה ולהבין מה אתה עושה אתה צריך לדעת OOP.

J u n k y

New member
כן אפשר לעשות אפליקציות קטנות

אבל לתכנן משהו קצת יותר מתוחכם מ - 2 טפסים ו - 3 כפתורים כדאי מאוד לדעת OOP.

נימוק על דרך ההוכחה.

(הנחת עבודה: השואל לא התנה שפה מסוימת או טכנולוגיה, וכמובן לא אמר את השם המפורש דוט נט. שאלתו כללית) עבדכם הנאמן בנה עשרות אפליקציות בעברו, בלי לדעת דבר וחצי דבר על oop . ישנן שפות וסביבות שאינן oop ובכל זאת כבודן במקומו מונח. אני יכול להעיד על עיסתי, שרבות מהאפליקציות הנ"ל אינן פשוטות כלל, הן שירתו את הלקוחות שרכשו אותן נאמנה, ופירנסו אותי יפה שנים. חברי הפורום מוזמנים לגשת לרחוב מסוים בחיפה, ולראות את הבית שבניתי מהאפליקציות האלה, (לא כולם ביחד, ושימו לב שזה רחוב חד סיטרי). אז ציפי, אני מקוה שזה נימוק מספיק טוב. אם מדובר על c# ו/או דוט נט, תשובתי שונה, כמובן.

user32

Well-known member
מנהל
מצטרף לדעתך

גם אני התפרנסתי יפה מאפליקציות WIN32 שכתובות בC עם GUI חלונאי משובח. אמנם זה היה בשנות ה90 אבל זה עובד גם היום. כמובן שOOP יהיה מומלץ, פשוט יותר ובדוט נט אני חושש שאין דרך אחרת.

J u n k y

New member
לא דיברתי על זה

ברור שכל דבר אפשר לבנות גם באסמבלר, C או מה שבא לך. אבל כשעובדים בסביבה שהיא OOP מומלץ (אם כי לא חובה) לדעת OOP.

ציפי81

New member
אם זאת הנקודה...

אז קודם כל, הוא רמז שכוונתו ל-.NET: א. משום שזה הפורום שבו שאל, ב. משום ששאל על MSDN. ועכשיו לענייננו, נכון. כתיבת API ב-C אינה מצריכה שום ידע בOOP. אבל היא כן מצריכה הרבה מאוד ידע אחר, ולא נראה לי שזה מה שהבחור שלנו מחפש. ב. בכלל שכחתי שהדברים האלו קיימים. הפעם האחרונה שבה עבדתי עם משהו שהוא לא OOP היתה לפני כמעט 4 שנים, וזאת היתה אפליקציה כבדה מ-א-ד. אז אני ממש לא מזלזלת, פשוט התרגלתי לחשוב OOP, קודם Java, אחר כך .Net, אבל בכל מקרה הכיוון ברור...

למעלה