האם יש סיכוי?

האם יש סיכוי?

אני בן 54, נשוי, יליד הארץ, ילדים גדולים, ועם תואר שני במינהל עסקים. מהקריות שליד חיפה. עבדתי הרבה שנים במקום מסודר, ואז לפני שלוש שנים עזבתי ועברתי לחברת הזנק. עבדתי בכמה חברות הזנק, שכולן נמוגו, נגוזו, התפוגגו ונעלמו. שנה בערך חיפשתי עבודה בלי הצלחה. שנה בערך עבדתי במשהו שלא קשור לא לידע ולא להשכלה - אבל גם החברה הזו נסגרה. שתי שאלות: מאז ה 20 בספטמבר לשכת התעסוקה לאקדמאים בעיצומים - האם יש למישהו מושג איך בכל זאת מצליחים להירשם? בחברות אבטחה אומרים שאני מבוגר מדי, להיות פורט מטבעות בסופר יש תור, ועל פניות לחברות ולחברות השמה לא ענו. האם לדעתכם יש סיכוי למציאת עבודה ? (אגב, בגיל 65 אקבל פנסיה מכובדת, הבעיה היא למשוך 11 שנים)

ritarita

New member
פעם ראשונה שאני שומעת את המונח הזה

חברות הזנק (הייטק?) לא אמרת במה עסקת עד כה.. אולי אתה לא מחפש במקומות הנכונים.. זה אולי קצת מוזר לשמוע..הרי אתה בטח בעל נסיון וידע במה שמתאים לך.. אבל אולי בכל זאת..תפרט..מה היו תפקידיך.. אפשר לעשות הרבה עם תוארים במנהל עסקים.....

הזנק = startup

עסקתי במהלך השנים ב: תקציב תמחיר בקרה תקציבית ביקורת ניהול השקעות ניהול לוגיסטי ניהול פרוייקטי מחשב ניהול הדרכה (והדרכה) החדרת והטמעת טכנולוגיות טיפול במנגנון כ"א ניהול רצפת ייצור ועוד

orom

New member
היתרון הגדול שלך הוא

שעסקת בנושאים שמתאימים לא רק לחברות בתחום ההי טק אלה גם לחברות יצרניות. תמחיר, תקציב, רצפת ייצור, כ"א ועוד יש בהמון ארגונים ותפקיד כזה נדרש ביותר בכלל התעשיות- מזון, הלבשה, חברות ממשלתיות ועוד. לכן- עם קו"ח משופצים תפנה לכל חברה גדולה שקיימת במשק ולא משנה מאיזה תחום. תברר בחברות השמה האם הם מחפשים מנהלים בכירים ובטוח שבחלק מהם מחפשים. תבדוק אצל קרובים וחברים ומכרים ושכנים בקיצור אצל כל מי שאתה מכיר אם דרוש במקום עבודתו מנהל בתחומים שציינת. בתפקיד בכיר כמו שלך חשוב להפעיל קשרים זו הדרך הקלה ביותר להכנס לארגונים. אם תעלה את קו"ח שלך לפורום אשמח לעזור בשיפוצם כך שיראו יותר אטרקטיביים.

אל תגזים, בטח יש לך סיכוי

(אגב לא ברור לי למה עברת לסטארט-אפ דווקא לפני 3 שנים כשההייטק התמוטט והנאסד"ק נפל , ולא בתקופת הזוהר שלו שהיה אפשר לעשות כסף) . אתה יכול לחפש עבודה כיועץ עצמאי, כמורה בבית ספר תיכון (לכלכלה , מתמטיקה, מדע מחשבים ועוד ועוד- אני בטוח שהרבה תיכונים ישמחו לקלוט אדם כמוך), עם תואר 2 גם מרצה במכללה. אם לא איכפת לך לרדת ברמה גם מנהל חשבונות זה רלוונטי עבורך

את הלמה שואלת גם אשתי

קיבלתי הצעה מפתה, כולל אופציות שלא שוות את הנייר, כולל הסכם פיצויים נדיב שלא היה בדיעבד מהיכן לשלם אותו, כולל 5 אחוז בעלות - אז עברתי. ואגב זה היה לפני 3.5 שנים. בבתי ספר רוצים תעודת הוראה או רשיון הוראה (לא זוכר את המינוח המדוייק) ועכשיו מילכוד מס' 1: מי שלא מלמד בפועל, צריך ללמוד שנתיים על מנת לקבל את התעודה הנכספת. מילכוד 2 - חוץ מכלכלה אין לי ידע מספיק לתיכון (לא במתמטיקה ולא במדעי המחשב). מילכוד 3 - מפטרים היום מורים קבועים במערכת, אז למה שיקבלו מורה מבחוץ. מילכוד 4 - לפחות מנהלת אחת אמרה לי שבגילי לא יקבלו אותי, כי חייבים לי באופן אוטומטי שעות גיל, ואין להם אינטרס בכך. מנהל חשבונות - אין לי סוג, ובלי סוג אין שום סיכוי, (גם עם סוג אין הרבה.) ותאמין לי שכבר חיפשתי בכל התחומים האלו יותר מפעם אחת והצעתי את עצמי לעבודה חינם על מנת שיוכלו להתרשם ממני - וכלום.

אל תצטער על כלום. ניסית , אני

מקווה שנהנית מהעבודה בסטארט-אפ. מי שלא מנסה לא נכשל. לגבי הנהלת חשבונות- קורס ערב לקבלת סוג לוקח 2-3 חודשים בלבד, את רוב החומר בטח אתה מכיר. אתה יכול לעשות סוג ויש לך סיכוי לא רע למצוא עבודה בגלל הידע הכלכלי (מנהלי חשבונות עם הידע שלך אין בשוק). תוכל במקביל גם ללמוד לתואר של חשב-שכר או יועץ מס לגבי הוראה- תבדוק במכללות להנדסאים.טכנאים ותיכונים מקצועיים (באזור שלך- אורט ביאליק, בסמ"ת, המכללה ליד הטכניון, המכללה למנהלת בי"ס הטכני של חיל-האויר ועוד) שוב- יש לך נכס יחודי והוא הידע והנסיון. בטח גם עסקת בהדרכת והכשרת עובדים ואתה יכול להציג זאת כנסיון רלוונטי מאד בהוראה

למעלה