האם יש ממש -

notbird

New member
האם יש ממש -

שלום , אמרו לי שעל מנת לטפל בתשישות כדאי לבצע את הדברים הבאים : תזונה - 80% מהמזון צריך להיות חלבונים . (לכאורה לא נשמע לי הגיוני היות ופירוק בשר לוקח הרבה אנרגייה מהגוף ). סרוטונין - מומלץ לקחת כדורים שיעלו את הסרטונין במוח. פעילות ספורט - מומלץ ללכת כשעה ביום . בעקרון מישהו אמר לי שהוא שמע את ההמלצות האלה בתוכנית הסוקרת תשישות בטלוויזיה ? האם ההמלצות נשמעות הגיוניות ?

dorgad

New member
בענייני תזונה כדאי להתייעץ עם

תזונאים. הרופאים הקונבנציונליים גורסים שלא נמצא קשר בין תזונה לריפוי התסמונות. המטפלים האלטרנטיביים יציאו לך גישות רבות ושונות. די ברור שיש צורך בפחמימות כדי להפיק אנרגיה גופנית. באשר לתרופות המשפיעות על פעילות הסירוטונין - בהמלצת רופא ובפיקוחו בלבד! אני הגעתי למסקנה שהרופא המתאים לי (פיברואית) ביותר הוא נוירולוג. כל הרופאים והמטפלים ממליצים על פעילות גופנית/אירובית מתונה. דור

היי נוטבירד, לא מדוייק.

תזונה זה דבר שמותאם אישית. 80% חלבון זה הרבה - לכל הדעות, וחלבון עודף יכול לעשות הרבה כאבי פרקים ומפרקים. מצד שני, החלבון חשוב כי הוא מאט את פירוק המזון (יעיל לסובלים מהיפוגליקמיה למשל). ובכל זאת, לתזונה יש חלק חשוב באיזון (sorry דור, אני לא מסכימה איתך שאין קשר) ידוע על מחסור חמור במגנזיום. ומתוספים אחרים שנמצאו יעילים, נראה שיש בעיה במנגנון פירוק האנרגיה בשריר ו/או במעגל קרבס (מעגל הסוכר בגוף). סרטונין - אכן צריך להעלותו. אישית, אני ממליצה על מיץ נוני הרבה לפני שאני ממליצה לפנות לפתרונות כימיים בעלי תופעות לוואי לא נעימות. פעילות גופנית - לחולי פברו ותשישות חשוב יותר מאשר לאחרים לעבוד לפי היכולת. החשוב מכל זה הדגש על מתינות הפעילות (כאן אני בהסכמה מלאה עם דור). מבחינת אורך הזמן - יש לשים לב ליכולת האישית יש אנשים ש- 10 דקות זה המון בשבילם. יש מי שיכולים היום רק חצי מאתמול ומחר יוכלו אולי יותר. כלומר: יש הבדל ביכולת של אנשים שונים, אבל יכול להיות גם פער גדול ביכולת של אותו אדם בימים שונים. מקווה שעזרתי.

dorgad

New member
נאוה, לא ברור לי באיזה עניין את לא

מסכימה איתי. אני מניחה שאת מתייחסת לעניין התזונה. כל מה שציינתי בעניין זה הוא ש"הרופאים הקונבנציונליים גורסים שלא נמצא קשר בין תזונה לריפוי התסמונות". אז אולי את לא מסכימה איתם. אני דווקא סבורה שכל מה שמכניסים לגוף משפיע עליו באופן ובמידה כאלה ואחרים. דור

למעלה