האם יש לכם בע"ח?

jenyl

New member
האם יש לכם בע"ח?

ככל שהילד גדל כך מתחזקת ההרגשה שלי שיהיה לו נחמד לגדול עם בע"ח בבית. אבל איך? אין אף אחד עד שעה 17 בבית ולי גם אין כ"כ כח לקחת על עצמי עוד מחוייבות!מקום דווקא יש: אנחנו גרים בקוטג' עם גינה. איך זה אצלכם? האם יש בע"ח. איזה ומי מטפל בו?!

תמיד עם בע"ח

עם הידיעה על ההריון הראשון מיהרנו להביא כלב היה לנו חשוב שהוא יהיה חלק מהמשפחה והילדים יגדלו לחינוך של אהבת חיות ואכן היה לנו כ 5 שנים כלב נכון היתה בעיה קצת בשל חוסר הזמן גרנו ביחידת דיור כך שזה הקל בעניין מתי להוציא אותו גם ליד הבית יש פארק ענק שהוא כבר היה מסתובב עצמאית וחוזר אבל זה נגמר לא טוב .........כי כנראה שגנבו לנו אותו גולדן רטריבר יפיפיה ומיוחד בהחלט מיוחד הוא היה !!! לאחר חיפושים אין סופיים ברורים וכו הבנו שהוא כבר לא יחזור ואמצנו 2 חתולים בהתחלה כבייביסיטר עליהם בנתיים הצטרף עוד חתול שהזכר אימץ לו ! והיום יש לנו 3 את ה 2 קיבלנו בסוף במתנה לתמיד כשיש חצר החיים הרבה יותר קלים עם חיות בכלל ואם אין זמן חתולים הם פיתרון מעולה כי הם זקוקים לחום ואהבה ולא לטיפול מאסיבי של יציאות קבועות וכו חתולים עצמאיים יותר

יש לנו 3 חתולים, אחד לכל ילד ../images/Emo108.gif

אני לא יכולה לדמיין את הבית שלנו בלעדיהם. מבחינתנו, זו החיה האידיאלית, כי לא צריך כמעט לדאוג לה. לא צריך להוציא אותה, היא יכולה להסתדר לבד טוב מאוד עד שנגיע (מתי שנגיע), אנחנו נותנים להם לאכול בבוקר ובערב ("פעמיים ביום זה מספיק", אמר הוטרינר) ובין לבין מלטפים ומתפנקים איתם.
מומלץ בחום

יש לנו כלב

הוא אחלה כלב שבעולם הוא מקסים עם ילדים לא אלים אמין יש לו מזג מאוד טוב אבל..............קשה קשה קשה זה עוד נפש בבית, שלא לדבר על השערות את חייבת לצאת איתו לפחות שלוש פעמים ביום ויש כאלה שיוצאים עם הכלב שלהם פעמיים ביום כל טיול לוקח לפחות 10 דקות תארי לך לבזבז 10 דקות בבוקר איך שמגיעים הביתה בצהריים יוצאים איתו מיד ובערב, כשבעלי גמור ואין לו כח לזוז הוא עוד חייב לצאת עם הכלב לתת לו לרוץ ולפרוק אנרגיה וזה לוקח בסביבות 20 דקות אם את רוצה לצאת לסוף שבוע את צריכה למצוא לו סידור החיובי בעניין הכלב זה החמלה שהילדים לומדים להרגיש הם אוהבים לשחק איתו הם דואגים לו לאוכל כשקר בחוץ דואגים להכניס אותו לבית יש לו עוגיות, והם מפנקים אותו תחשבי טוב טוב, זה לא פשוט

תאירU4

New member
יש לי כרגע שני כלבים

אחד גדול שחור וזקן ואחד לבן קטן ולא צעיר במיוחד. יש לנו גינה (לפחות עד הקיץ) ככה שאין לנו בעיה. עד החורף היו לי אוגרים כיום הם ממשיכים להתרבות בנחת במשק החי בקיבוץ. בעבר היו לי גם דגים, תוכים וחתולה. מספיק לא?

הילהל

New member
2 חתולים

תמיד יש לי חתול אחד לפחות לצערי חתולנו נמבוגר משוגע ואחת לחודש לפחות אנחנו זוממים לאבד אותו.. אבל מגלים שיש לנו יותר מידי רגש אליו הצעיר יותר הוא בעצם החתול של החתול שלנו, אותנו הוא לא ממש אוהב

אימם

New member
כרגע יש לנו ../images/Emo107.gifפינצ'רית

בת 3 שנים שאימצנו כגורה ב"תנו לחיות לחיות" ואנחנו כולנו קשורים אליה... הילדים מגיעים בצהריים כך שהיא לא נמצאת הרבה שעות לבד מי מטפל? הבעל בעיקר מוריד אותה בערב...הילדים בצהריים ואם אני מספיק אז בבוקר ואם לא אז היא הולכת ל"שרותים" שלה המרפסת.... כיף לילד לגדול עם בעל חיים. בעבר היו לנו במשך שנתיים אוגרים והיה לנו ארנב עד שהבעל פיתח אלרגיה ונאצלנו למסור אותו....

chili3

New member
לנו יש שני חתולים ובדיוק עכשיו סיפרתי בפורום

אחר כמה אהבה אחד מהם מקבל מהילדונת שלי (היא בת שנתיים וחצי) היא מתיישבת לידו על הספה ומתפנקת איתו ולטפת ומנקת אותו. בתקופה האחרונה הוא עבר לישון איתה במיטה (בעבר ישן איתנו ועם החתולה השניה) אני חושבת שזה נהדר, היא לומדת לטפל בהם, לא מפחדת מבעלי חיים אחרים, נותנת אהבה ומקבלת בחזרה אני מאוד שמחה שהיא גדלה איתם חתולים לא דורשים הרבה טיפול. אוכל מים וניקוי החול וזהו פחות או יותר

יש לנו כלבה שאימצנו לפני כשבע שנים

היתה עוד כלבה שליותה אותה כמעט 14 שנים, וכלב צעיר וטיפש שנעלם לא מזמן. יש חצר גדולה, הכלבה רוב הזמן בחוץ. הרבה שנים היתה גם חתולה שאהבנו מאד, כבר כמה שנים שלא הבאנו חתולה אחרת במקומה.

BlackMambaa

New member
יש כלבה מקסימה

ומסכנה כי רוב הזמן היא לבד בבית . אבל מצפים אותה כמו את כולנו בסופשים. חשוב לדעת הכל על בע"ח לפני שמביאים הביתה, לגדל כלב זו מחוייבות עצומה והוצאה כספית מאוד גדולה. וכמובן, שזה לכל החיים..

אורזיגל

New member
הילדים שלי מתים לחתול

אבל קשה לי עם הרעיון של חיה בתוך הבית, בגלל נושא הנקיון, בעיקר. אנחנו גרים במושב וגם כלב לא בא מבחינתי בחשבון, כי ברור לי שכל העול יפול עלי וממש לא מתאים לי.

החתולה שלנו היתה נכנסת ויוצאת כרצונה

היה לה פתח כניסה לבית, רוב היום היא טיילה בחוץ, וחזרה רק כדי להתפנק / לאכול / לישון. בניגוד לכלבה, שמשאירה ריחות ושערות ושאר עקבות בכל כניסה שלה לבית - חתול הוא כמעט בלתי מורגש. (לא הרשינו לה לישון על הספות, כי שם היא כן השירה שערות שהגעילו אותי).

אתיש

New member
אין בע"ח ולא יהיה

מלבד דגים - אני לא אוהבת בע"ח אז אין מצב שיהיו אצלי בבית (ויסלחו לי כל אוהבות בע"ח..)

יומטוב5

New member
יש לי 2 כלבים אבל נמאס לי קצת

מהתיפול בהם כי הם לפעמים מלכלכות בבית ואני כרגע במצב בריאותי של חוסר מרץ וכוח והם מעצבנות אותי

soshi3

New member
יש חתולה אחת ו 6 דגים בקרוב חתולה נוספת

היו לנו כמעט את כל סוגי החיות כלב , חתול, ארנבונים, אוגרים , דגים מכיוון שגם אני לא בבית עד השעה 17.00 ולדעתי אין מצב שהגדול באמת יוציא כלב כשהוא חוזר מביה"ס אז חתול זה פיתרון אידיאלי

jenyl

New member
כנראה נתחיל בקטן ../images/Emo140.gif

אולי אוגר או ארנב ורק כשאופירי יגדל אולי כלב...

soshi3

New member
בהתחלה זה מקסים אח"כ...

קחי בחשבון שבהתחלה אוגר/ ארנבון זה חמוד אך עם הזמן להחליף להם את הנסורת זה משהו מגעיל מאוד והילדים ביום הראשון מתלהבים נורא ביום השני עוד קצת אבל מהיום השלישי והלאה זה ישעמם אותם אוגרים ארנבים לדעתי רק בפינות ליטוף ....

aviviel

New member
../images/Emo45.gifמסכימה לגמרי.

אחת החוויות המגעילות היותר שהיו לי עם חיות היו אוגרים. בניגוד לחמידות ההיפותטית, אלו חיות ממש מרושעות ואכזריות. מה שלא עשינו, ואיך שלא הפרדנו ביניהם, הם רק היו עסוקים בלאכול אחד את השני. איכס! ארנבת זה נורא חמוד, אבל הן תמיד נורא מסכנות ומפוחדות (אלא אם בונים להם כלוב מושקע בחצר). ואגב, השתן שלהן מאוד מרוכז ולכן גם די מסריח.

chili3

New member
../images/Emo45.gif אוגרים זו חיה אכזרית ודוחה. למצוא רגליים

של אוגרים בכלוב ולידם אוגר אחד שמן, זו אחת החוויות שלא אשכח בחיים שלי אוגרים לא יהיו לילדים שלי!

מעיןבר

New member
2 כלבות ו-2 אוגרות ../images/Emo13.gif

ואנחנו גרים בדירה בלי גינה... הכלבות מקבלות טיול בקר לפני שיוצאים וטיול מיד כשחוזרים הביתה (טיול שלישי לפני השינה). הן שלנו עוד טרום הילדה וכולנו קשורים אליהן מאוד... אם נראה שהימים יתארכו מדי נחפש עזרה לטיול אמצע יום עבורן - אפשר להסתפק בתיכוניסט/ית או אפילו פחות מזה. האוגרות - סיביריות וקטנטנות, צריכות רק תחזוקה של הכלוב ואספקת מזון ומים.

למעלה