האם יש לי עתיד..?

basket case

New member
האם יש לי עתיד..?

רציתי לשתף אתכם במשהו שמטריד אותי. אז ככה: אני בת 18.5. לפני שנה סיימתי תיכון. הייתי אמורה להתגייס באפריל, אבל מספר חודשים לפני כן הוחלט שאני לא אגוייס, מסיבות רפואיות שלא אפרט כאן. החלטתי שאני אעשה שירות לאומי. בינתיים, עבדתי, וחיכיתי לספטמבר - אז הייתי אמורה להתחיל את השירות. הייתי במספר ראיונות, אולם לא התקבלתי לשום מקום שרציתי. כעת, אני לא ממש יודעת מה לעשות עם עצמי. אני עובדת, אבל זה בערך הכל, מה גם שאני שונאת את העבודה שלי ולא מצליחה למצוא משהו יותר סימפטי, שיעמוד בתנאים המינימליים (שכר מינימום, עבודה בלי "התלמדות ללא תשלום" וכד'). באשר ללימודים - אני מרגישה שזה מוקדם מדי בשבילי, ואני לא מספיק סגורה על מה אני רוצה ללמוד. וחוצמזה, כבר נאוחר מדי עכשיו להירשם לאוניברסיטה.. אז זהו, יש לי עכשיו שנה שאני לא יודעת מה לעשות בה. עברה כבר שנה מאז שסיימתי תיכון, ואני פוחדת סתם לבזבז עוד זמן יקר ולהתחרט אחרי זה. אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות!! בכלל, עבודה זה כרגע הדבר שממלא לי את עיקר הזמן. השבוע למשל, אין לי עבודה (ובנוסף, חבר שלי נסע לשבוע אבט"ש), ואני פשוט משועממת עד מוות. בנוסף, העובדה שאני לא עושה צבא גורם לי לחששות. אני חוששת שאני מפספסת דברים, שכולם יתבגרו ויעברו דברים ורק אני אשאר באותו מקום.. ודרך אגב, אל תציעו לי להתנדב כי זה כבר מאוחר מדי.. זה תהליך שלוקח כמה זמן, לפחות איזה כמה חודשים טובים, ואז עוד שנה-שנתיים שירות.. אני אשתחרר אחרי גיל 21...
מה אתם אומרים? מה אפשר לעשות?

kung fu

New member
דווקא נשמע נפלא...

אם לא היו מגייסים אותי (אני כבר בת 27. עשיתי צבא ממזמן), הייתי קוראת ספרים, עובדת ומרוויחה כסף, מתפתחת בעבודה פנימית, קונג-פו וכו'.... אה, בעצם אז (בתקופה ההיא) לא הייתי קרובה לכל הדברים האלה (התפתחות אישית)
ואת לא מפספסת כלום (לדעתי)....את גם יכולה להתבגר בלי צבא
נ.ב.: למה משועממת? מה עם תחביבים?

basket case

New member
תחביבים..

ובכן, האמת שבזמן האחרון אני פשוט מוצאת שאני נטולת תחביבים. אני אוהבת דברים כמו סרטים וספרים, אבל יש גבול לכמה אפשר. אני מחפשת משהו שילהיב אותי קצת.. משהו אחר.

תעצמי את העיניים

ודמייני לעצמך את הדבר הכי נהדר ומהנה וכיפי. בלי שום מגבלה. תני חופש לדמיון שלך. מצאת משהו?

אני בדיוק באותו מצב כמו שלך , רק ש-

אני תיכף מתחילה שנה שנייה כזאת אז אני אספר לך מה עשיתי . אני לא התגייסתי מבחירה . לא מתחרטת לשנייה . אני רואה את חברים שלי יושבים כל היום במשרדי צה"ל ולא עושים כלום . שרות לאומי עשיתי חודש וחצי עד שנשבר לי . אני עובדת בפיצריה כשליחה ומאוד אוהבת את העבודה . חסכתי כסף וקניתי אופנוע (500 סמ"ק) . בעקרון זה בדיוק כמו בבית ספר רק עם טיפה יותר אחריות לעבודה , רואים את החברים שהתגייסו קצת פחות אבל מכירים חדשים . אם לא היו לך חיים משעממים כשהיית תלמידה אין סיבה שזה יקרה עכשיו . אני מאוד נהנית , חיים ב- LIGHT . ואיך אני הולכת להעביר את השנה השנייה שלי , אתם שואלים ? אז ככה , אני כבר מרגישה מוכנה נפשית להשלים ולשפר בגרויות בחורף וגם אמשיך לחסוך (למרות שקשה עם האופנוע) כדי שבשנה השלישית שלי (בה כל החיילות יתחילו רק לחפש עבודות במלצרות אני כבר אהיה באיזה מדבר באוסטרליה עם אופנוע כמובן , הקנגרוס מחכים לי ...

למעלה