האם יש לי טוראט?

קורונל

New member
האם יש לי טוראט?

אני יודע שהאינטרנט זאת לא הפלטפורמה המועדפת לאבחון רפואי , אבל באין חלופה טובה יותר , אין כל רע בלספר חוויה... אני בחור צעיר בן 29 , בריא בסך הכל , לא סובל מכלום פרט להפרעת קשב מסויימת ו... כן , עוד דבר - יש לי טיקים , כבר 19 שנה בערך. הן הופיעו לי בסביבות גיל 10 , שהייתי קטן זה היה המון מצמוצים (קשה להסביר את הדחף אבל הוא שם ) וכחכוכים בגרון מפעם לפעם לא ממש כחכוכים , יותר צפצופים - תלוי בעונה. לא זוכר בדיוק מתי , אבל התחיל להופיע דחף למתוח שרירים מסויימים עד כדי כאב של שריר תפוס ולשחרחר - לא מהנה במיוחד אבל גם לא מאוד נשלט. היו לי תקופות יותר סוערות (בדרך כלל בתקופות לחוצות בחיים , מבחנים ארוכים באקדמיה בחדר שקט למדי...) ותקופות פחות סוערון (טיול ארוך בדרום האמריקה , וסתם תקופות חופשיות יותר) , יותר מצמוצים , פחות מצמוצים , יותר קולות מוזרים פחות קולות מוזרים , משיכות באף, בלי בשיכות באף - אבל כמעט תמיד יש משהו... אני חושד שיש לי טורט - לפחות לפי הקריטריונים של ויקיפדיה... בדרך כלל זה לא מאוד מפריע לי ולא מאוד מורגש אבל קורה שזה כן מפריע , וכן מורגש. חשבתי לפנות למומחה להפרעות מטוקטקות אבל אני בספק אם אפשר לעשות משהו ו... אני גם קצת נבוך מהרופא משפחה שמכיר את המשפחה , מפחד מסטיגמות (מעולם לא ביקשתי ייעוץ בנושא ואני מניח שהורי לא שמו לב בילדותי , או לא רצו לשים לב...) לא יודע למה אני כותב , ואיזה תשובה אני מחפש לקבל או לא לקבל... אבל ... שמחתי לשתף

yakovs

New member
שמע נא ידידי, אתה חשוד רציני מאד.

ממה שאתה מתאר, אני באופן כלל לא מקצועי נוטה להאמין שאתה אשם. ייתכן מאד שכבר כדאי לך להכין אליבי - למשל, שבדיוק באותו זמן גלשת בפורום - לידיעתך, רב פקד יוסף טוראטלי עלול לעלות בימים הקרובים על עקבותיך. וחוצמזה, אני שמח בשבילך ששיתפת אותנו! השיתוף, דרך-אגב, הוא אחד האמצעים הבדוקים והמומלצים לכל חברי כנופית הטוראט.

שביק

New member
בקר טוב לכולכם. יעקב ידידי היקר. אני "מתה"

עד חיה על חוש ההומור שלך. ברוך שובך ומקווה שתישאר כאן כמה שיותר ותביא איתך בכל פעם מחדש את חוש ההומור המקסים והמיוחד שלך. משביק.

טורט 8

New member
תרגום לYAKOVS

לשואל המוטרד, קבל תרגום חופשי לדבריו של יעקב, "לפי התיאור שלך יתכן מאוד שאכן יש לך טורט, אין לך מה להתבייש, אתה מצטרף למשפחה מכובדת ומאושרת. ברוך הבא
" ובאמת, 90% מהפתרון ל"בעיה"שלך זה שיתוף, אז תרגיש חופשי לשתף פה עם "המשפחה החדשה". ולרגע ברצינות, אם הטיקים מפרעים לך באופן אישי, אזי מומלץ לפנות לרופא - אין לך מה להתבייש מרופא המשפחה הוא יוכל להפנות אותך לרופא /טיפול מתאים , הוא מחוייב בסודיות כלפיך גם אם הוא "חבר קרוב של המשפחה" ואסור לו לחלוק מידע לגביך אם אף-אחד. כמו כן אני בטוח שאם תמשיך לעקוב אחרי הפורום , בשלב כזה או אחר תראה שירשור מלא מידע מחבריתנו גובלונית "מעיין המידע השופע של הפורום"

שלום לך
אם זה מפריע (ועל זה רק אתה

יכול לענות) - ניתן לגשת ישירות לנוירולוג. לגבי רופא המשפחה - אין לך מה לדאוג. הוא מחוייב לסודיות רפואית וכרופא אמור להיות פחות סטיגמטי... לגבי החשש מסטיגמה - הרי שזה מורכב, תלוי תרבות ואישיות. אם תשתף - אולי נוכל לעזור בהרחבה של ההסתכלות.

למעלה