האם יש לזה ערך?

סונדרין

New member
האם יש לזה ערך?

אני במהלך דיאטה מתקדמת (השלתי מעלי 12 קילו) וכמובן שנעצרתי בשלב כלשהו. ניסיתי לעשות כמה סוגי ספורט, אבל קשה לי להתמיד, כשהמאמץ גדול מדי. חשבתי להתפשר על 3-4 פעמים הליכה של שעה במכון (במהירות 6.5) - זה פשוט הדבר היחיד שאני מסוגלת להתמיד בו. יש לזה ערך מבחינת שריפת שומנים? אני ממש חייבת להאיץ את הירידה במשקל. עצות, דעות ומענות יתקבלו בהתלהבות רבה! תודה

Samsara

New member
יש לזה ערך ועוד איך../images/Emo70.gif

בשביל אחת שמתחילה זה נשמע לי מהירות סבירה, ואם את מתמידה בה כשעה זה בהחלט יפה. ואם הגוף שלך לא הורגל עד היום בספורט - אז זה בודאי שינוי ומאמץ ואני בטוחה שזה יעזור. העיקר להתחיל ממשהו! חוץ מזה, עם הזמן תגלי שאת מסוגלת להגביר את המאמץ, להגיע למהירות גבוהה יותר, ולדופק מואץ יותר. אני התחלתי ככה והגעתי לריצה! זה לא היה תהליך שהתרחש ביום אחד, ואני כבר מזמן לא ילדה.... ועובדה! אז תמשיכי - תעשי מה שאת יכולה. נסי כל הזמן לשבור את ההישגים של עצמך. אם לא התאמנת עד היום - והיום אתה מתאמנת - זה כבר הישג - לא? כבר נצחון קטן! ואם התחלת, תראי שעם הזמן יגיעו אתגרים חדשים.

סונדרין

New member
תודה על ההודעה המעודדת!

רציתי לשאול, תוך כמה זמן ובאיזו תכיפות אני יכולה להגיע לריצה? זה משהו שלא הצלחתי להתמיד בו מעולם מעל ל-5 דקות, אפילו ריצה קלה....

Samsara

New member
ריצה על המסילה

אני התחלתי בהליכה ובשלב מסויים זה פשוט שעמם אותי. ואז כל פעם העליתי קצת מהירות, והצבתי לעצמי מטרה - לרוץ 5 דקות ברצף.... אח"כ הגדלתי לעשר דקות וכך הלאה... בהתחלה העליתי למהירויות גבוהות, אבל לא הצלחתי להתמיד במאמץ. התפנית היתה כשהורדתי מהירות - רצתי על 8.4 בהתחלה, שזו ממש ריצה קלה, אבל כזו שבה לפחות הצלחתי להתמיד במאמץ. מבחינתי, הנצחון היה כשהצלחתי להתמיד בריצה כזו במשך 30 דקות. ואז ריצת השלושים דקות הפכה לאימון קבוע אצלי. ועם הזמן עליתי במהירות והיום אני רצה בממוצע של 11 קמ"ש, ובימים טובים אני מגיעה גם ל-12. ואגב, לפני זה מעולם לא רצתי. כמה זמן זה יקח לך.... זה כבר אינדיבידואלי... העיקר שהתחלת, ופשוט תהני מהתהליך. כל הזמן רואים התקדמות. עוד משהו שלדעתי ממש עוזר - להתאמן עם ווקמן ומוסיקה קצבית שאת אוהבת. לפעמים, כשנדמה לי שנגמר הסוס, יכול איזה שיר מסויים לחדש את מלאי האנרגיות ולתת לי פוש רציני. ואל תשכחי לעדכן אותנו בהתקדמות....

למעלה