האם יש כזה דבר?

C a r o l a

New member
האם יש כזה דבר?

האם יש אנשים שמבחינה פוליטית הם ימניים וחושבים שזעה יהודה ושומרון צריכים להיות חלק מישראל אבל בגלל היותם פציפיסטים הם מתנגדים לכיבוש, לצבא ולהרג?

legogras

New member
זה מעניין האמת../images/Emo105.gif

למה ארץ ישראל השלמה חייב לבוא עם מילטאנטיות? טוב, אולי זה בגלל שזה בלתי מתפשר, כלומר, או הכול או כלום או משהו בסגנון.

בעזרת השלום

בתיאוריה שאיפה להתיישבות בארץ ישראל השלמה מתיישבת עם פסיפיסם. לא רק שזה מתיישב, לדעתי זה טקטיקה עדיפה בהרבה על לבוא ולנסות לקחת את השטח בכוח הזרוע. הסתירה היא בגלל שהם רוצים להתיישב בארץ ישראל השלמה בתור שליטי הארץ, כשהפלסטינים הם או מיעוט או מסולקים. הם גם רוצים להתבדל מהאוכלוסיה הכללית מכל מיני סיבות יהודו-גזעניות (גם בגלל האלימות ההדדית, אבל ממש לא רק) וזה בטח לא עוזב לאהבה לפרוח באזור.

legogras

New member
אבל../images/Emo105.gif

פשוט לוותר על השטחים האלה זה הרבה יותר פשרני כלומר פצפיסטי לא? תודה על ההסבר.

אדברסריאל

אני לא חושב שפשרני ופסיפיסטי זה אותו דבר, או שפשרני זה יותר פסיפיסטי, או שככלל פסיפיסטים צריכים להתפשר, ובטח יש עוד כמה ניסוחים לסייג שאני מנסה לומר. דיברתי באופן כללי, פחות קונקרטי למצב שבנידון. באופן כללי אני בעד שאנשים יוכלו לחיות בשלום היכן שנוח להם בלי לאיים או לפגוע זה בזה, ומבחינתי לא צריכה להיות מניעה שמוסלמים ויהודים יחיו בקהילות מעורבות. באופן קונקרטי, בהתחשב ברמת הסכסוך ובמתח באזור אני חושב שהפרדת כוחות זה צעד קריטי. אם וכאשר יבוא היום שמוסלמים ויהודים יהיו מוכנים לחיות בשכנות אז אני בעד, אבל כשווים, לא כאויבים.

למעלה