האם יש כאן אמהות

דינדיו

New member
האם יש כאן אמהות

שמגדלות את הילדים, לפי עקרון הרצף? אני בהריון שני והייתי רוצה לגדל את התינוק שיוולד לפי עקרון הרצף, הכולל לינה משותפת כמובן. אך נמצאת בהתלבטות, ביתי הגדולה בת שנתיים וחצי וישנה בחדר נפרד ומעולם לא ישנה איתנו. לצערי רק עכשיו נחשפתי לנושא ומרגישה שהוא נכון... מה מומלץ לעשות במצב כזה? שהיא לא תפגע ולא תרגיש מרוחקת? להעבירה גם לחדר שלנו? האם זה נכון בגיל הזה? אשמח לתובנות שלכן?

עקרון הרצף הוא רעיון

לא ספר הוראות...

רוב ההורים שכותבים כאן מיישמים את העקרונות והרעיונות הכתובים שם. מידת היישום משתנה בהתאם למשפחה, להרכב שלה ולאופי האנשים והילדים.

לינה משותפת עם תינוקות נעשית אצלנו גם מטעמי נוחות ולא רק מתוך שמירה על עקרונות
. יותר קל לי לטפל בתינוק כשפרקי השינה שלי קצובים וקטועים כשהוא קרוב אלי. היתרונות העולים מכך הם ברורים כמובן ואני גם מאוד מאמינה בהם ורואה אותם הלכה למעשה.

לגבי ביתך שאינה ישנה איתכם, הייתי הולכת על שיטה של ניסוי וטעייה. מצד אחד לא הייתי רוצה לשנות לה את המוכר והידוע כשמגיע אח חדש למשפחה. במידה והיא מביעה עניין ורצון להיות איתכם, או שקשה לה ההתמודדות והיא מראה למשל קנאה או כל תגובה אחרת יש הרבה דרכים לקרב אותה אליכם ולצרף אותה אליכם ללינה משותפת. אפשר להעביר מיטת מעבר אל החדר שלכם, אפשר לשים מזרן על הרצפה ולאפשר לה לישון שם, ואפשר להכניס אותה אליכם למיטה, תלוי מה נוח לכם כמשפחה ומה נוח לה.

אצלנו הילד הגדול רצה לשמור על המקום שלו בחדר נפרד ובמיטה משלו (היה בן כמעט שנתיים כשהצטרף אחיו). אני הייתי נודדת בין המיטה שלנו שבה היינו ישנים עם אחיו הקטן ובין המיטה שלו כשהיה זקוק לי. אבל זה מאוד דינמי. זה נמשך ככה תקופה די ארוכה והיום הם באים שניהם מדי פעם ומתכרבלים איתנו בעת הצורך. כל עוד המסר שמועבר להם שהחדר שלנו והמיטה שלנו (והחיבוק שלנו) פתוחים בפניהם, אני מרגישה בנוח עם כל פתרון שעושה להם טוב. לאחרונה הוספנו גם מזרן על הרצפה למקרה הצורך, בגלל שאני בהריון וקצת פחות נוח לנו לישון ארבעה במיטה. בינתיים זה פתרון טוב ונוח לכולם, ואם הם זקוקים לכך הם באים ומצטרפים אלינו למרגלות המיטה.

דינדיו

New member
כן כמובן ברור לי שזה רעיון ולא חוברת הוראות

אולי לא ניסחתי את עצמי טוב, פשוט אחרי שאני נחשפתי לרעיון, ומתבשלת בו זמן מה כבר, יש התלבטויות בנוגע לחלק מהדברים שאני רוצה מאד ליישם. תודה על תשובתך המפורטת :)

הייתי מאפשרת לה לבוא לישון אתכם אם זה רצונה

למשל אפשר להניח ליד המיטה שלכם מזרון עבורה
ואם היא רוצה, לאפשר לה לבוא לישון שם כרצונה.

לא הייתי מחליטה עבורה, או "מעבירה" אותה לחדר שלכם. בכל מקרה לא הייתי נוגעת במיטה שלה שהיא מכירה ומורגלת אליה, אלא מאפשרת לה את האופציה לבוא לישון אתכם כאופציה נוספת.

אגב יכול להיות מאוד שלא יהיה שום צורך כזה, שהיא רגילה ואוהבת לישון במיטתה ולא תרגיש שהיא מפסידה משהו. הרבה ילדים "גדולים" מקבלים את זה שתינוק קטנטן צריך להיות צמוד להוריו וזה לא גורם להם לחשוב שהם זקוקים לכך גם.

מה שחשוב זה המודעות שלך והנכונות שלך לאפשר לה.

מעבר לזה את מאוד מוזמנת להעלות כאן התלבטויות נוספות הקשורות ליישום מעשי של "עקרון הרצף" בחיים המודרניים. זה נושא חשוב ומרתק בעיניי.
הספר הוא גם מרתק וגם חשוב, אני הושפעתי ממנו מאוד (קראתי כשהגדול שלי היה בן שנה, קצת דומה לך).
אבל כמו שכתבו לך מדובר בעיקרון מופשט, וכיוון שאנחנו לא גרים בג'ונגל (אולי חבל...) אז כל אחד מיישם כמה ומה שהוא יכול.

אני חושבת שזה נכון לעשות עם הילד השני

את התיקון למה שאת חושבת שלא היה נכון בילד הראשון. אין סיבה לעשות את אותן טעויות שוב, אם את חושבת שזו היתה טעות להלין אותה בחדר אחר מכם.
אני אישית לא הייתי מביאה אותה לישון אתכם אם היא כבר רגילה לחדר משלה, מספיק להסביר לה שתינוק קטן ישן עם אמא ואבא והיא כבר גדולה, אולי כשהיא תהיה גדולה יותר אפשר לפתח איתה דיון על הלקחים שהפקתם והשינויים שעשיתם.
אני ישנתי עם שתי הבנות שלי עד שהגדולה היתה בת ארבע והקטנה בת שנתיים.

ומסכימה עם דרקונית

שאם היא רוצה לבוא לישון לידכם, צריך להיות לזה מקום פיזי ורגשי עבורה.
גם היום כשהבנות שלי בנות ארבע ושש יש לנו מזרון ליד המיטה למקרה שהן מרגישות צורך להיות לידנו בלילה, ולפעמים בבוקר אנחנו מוצאים בו איזו ילדה שהתגנבה בלילה

למעלה