האם יש טומאה באורח החיים הגאה?

אמת, "אורח חיים" זו מילה מטעה

נולדנו להיות מי שאנחנו. וצריך לכבד זאת, כי יש סיבה שבגללה אלוהים יצר את המגוון האנושי.

ברור

השאלה היא כיצד להימנע מכך, כאשר החברה מתייחסת אליך כחוטא ומוקצה מחמת מיאוס...

פורטי40

New member
איך סגנון החיים שלך?

איזה סוג של יחסי מין יש לך? כבר אמרת שאתה עושה שז"ל לפעמים. מה עוד?

פורטי40

New member
לא ענית

אתה מתחמק מתשובה. כל באי הפורום הזה הם יהודים, ולא פחות ממך.
איך סגנון החיים שלך? איך אתה בא לידי סיפוקך ? האם חיבקת ונישקת גבר? האם נגעת במקומות מוצנעים שלו, האם הוא בך?
אתה לא "קדוש" יותר מאשר שאר האנשים פה בפורום.

פורטי40

New member
כולנו פה עבדיו, לא רק אתה

כולנו פה הומואים , לא רק אתה. אבל אתה מתיימר להיות קדוש יותר מכול האחרים, כאילו אתה טוב יותר מכל באי הפורום. אתה לא חייב לענות לנו פה על יחסי אישות, אבל אתה חייב לענות לעצמך בכנותעל שאלותיי, ולהצטנע קצת, ולהבין שאתה כמו כולנו פה.

לשון הרע וחוסר צניעות שלך

אתה לא תחליט מה אנו עושים או לא עושים- זה לא צנוע

אתה לא תשפוט מה דיננו - אתה לא רבש"ע

אתה לא שונה מאיתנו- גם אתה חוטא בעניינך שלך

האם יש טומאה באורח החיים הגאה?

יש שאלה שמאוד מטרידה אותי והיא לא קשורה להתנצחויות דתיות אלא להסתכלות לא משוחדת על המציאות. באורח החיים הגאה יש אלמנטים שמבחינה דתית אפשר בטח להגדירם כטמאים. וגם מבחינה לא דתית הם יכולים לעורר אי נוחות.

הומואים מנהלים בחלקם אורח חיים נטול רסן מבחינת סקס. סקס פומבי במועדונים. שילוב של פורנו בעשייה הקולנועית. אורח חיים שמבוסס על סטוצים. חוסר יכולות לשמור על נאמנות לבן זוג. חיפוש אחרי בני זוג צעירים בהרבה. סינון המסתמך רק על מראה חיצוני. אני יודע שאפשר להגיד - מי אמר שזה רע. כל אחד יעשה מה שטוב לו. אבל מי שחונך על כך שיש קדושה במשפחה ובצנעת הגוף ושבני אדם הם יותר מפיזיות גסה ועדיין נשאר לו כבוד למושגים האלו ירגיש שמשהו פה לא בסדר. בנוסף גם מבחינה בריאותית איידס ומחלות מין הם צרה צרורה ועל תרומתה המצערת של הקהילה להפצתם מיותר להכביר מילים.

כמובן אני מדבר על גבריות גאה ולמיטב ידיעתי החיים הלסביים הרבה יותר סולידיים.

אז מה אתה שואל בעצם?

האם יש אפשרות לחוות קדושה באורח חיים הומואי-חילוני בו הכל מותר, להמשיך להתפלל ולהאמין, למרות אורח החיים המופקר?

או האם ייתכן לחיות כהומו "נורמאלי", למרות הנטייה המינית החריגה, ולקיים חיי משפחה וזוגיות ככל הסטרייטים?

אגב, לצורך הבהרה, ההפך מקודש זה חול, לעומת זאת ההפך מטומאה זה טהרה.. זה לא רק שחור או לבן, טמא או קדוש...

פורטי40

New member
אתה צודק, מלבד נקיטתך במילה "טומאה"

אני חושב שהיא מילה השמורה לתנאים ספיציפיים.
המפתח הוא במילה "בחלקם" , בה נקטת. אבל גם סטרייטים בחלקם (כנראה חלק קטן יותר) מנהלים חיי "פריצות". הבחירה שלך היא לאיזה חלק אתה משתייך.
התאוריה הפרטית שלי לגבי הומואים שלוחי רסן (להבדיל מהומואים מיושבים יותר), היא שהם חשים שהם שוברים מוסכמה אחת ולכן מרשים לעצמם לשבור מוסכמות נוספות.

גנימדס

New member
האם יש טוהרה בהומוסקסואליות?

הרבה פעמים הרגשתי את ההרגשה הזו , בסטוצים שהיו , מין מזדמן ברכב או במקומות אפלים. או עם מישהו שאפילו לא הייתי בטוח מה שמו האמיתי - הרגשתי רע ואשם
אבל הרבה פעמים גם לא, בכל פעם שהתאהבתי או כאשר הייתי בסוג של קשר כלשהו , לא הרגשתי תועבה , סך הכל שני גברים שרוצים להכיר אחד את השני ולבנות משהו ביחד, זוגיות שקשורה ביחסי מין.
יש יותר מדרך אחת לכל דבר.....

זה לגבי מין.

אך שמדובר בכל מה שמסביב למין , חדרי חושך , סמים ושלל דברים ששמעתי מידידים וראיתי ב״הכי גאים שיש״ , נראו לי לא קשורים להומוסקסואליות אלא לרצון להתפרק , להעז, להסיר גבולות והעיקר: להנות.

אני לא כל כך נהנה ב״סצנה״ , ואני כאלה שכן , זה משהו תלוי אופי
ואם אתה סולד ממנו-אתה לא חיב להיקשר אליו, אל דאגה! בכל מקום יש רבים כמוך , שיהנו ממה שאתה נהנה ממנו....

אולי חסרה האישה שמכניסה איזו קדושה

אני מסכים שברגע שמתחילים לשבור כללים, יש פיתוי לשבור הכול. בנוסף התיאוריה שלי היא שכשאישה נמצאת בתוך הקשר הזוגי היא מכניסה אלמנטים שמדגישים רגש ופחות שמים דגש על הפיזיות ועל הסיפוק הפיזי. כשהיא לא נמצאת, אז פני הקשר משתנים בכיוון היותר פיזי. מכיוון שפיזיות קשורה לחייתי ולבהמתי שבנו, אנו מרגישים לפעמים טומאה וגועל מהכיוון שהומוסקסואליות סוחבת אליו.

ואני רוצה להדגיש

שבעיניי אם גבר נמצא עם גבר אחר ומרגיש שיש אהבה אמיתית בינו לבינו, זה בוודאי רגש נשגב ויפה שאינו שונה בכלום ממה שיכול סטרייט להרגיש, ויכול להוביל לקשר ממלא ומספק. אבל בכל אופן לדעתי צריך להודות שיש פינות אפלות בהומוסקסואליות, שנובעות מכך שאין נשים בתמונה שירככו את הפיזיות הגסה מדי.

ספי87

New member
אומרים שהסיבה לדגש על מיניות אצל הומואים

היא באמת שככלל, גברים יותר רוצים מין ונשים יותר רוצות אהבה (כמובן שזו הכללה גסה אבל גם היא נטועה במידה רבה במציאות...). אז הגברים הסטרייטים רוצים להכניס נשים למיטה לא פחות משהומואים רוצים לעשות אחד לשני, אבל בגלל שנשים הן לרוב פחות מיניות ורוצות שיהיה קשר רגשי מינימלי לפני שלוקחים את הדברים למקום המיני, הגברים שאיתן צריכים לעדן את היצר שלהם. כשמדובר בזוג גברים, אין כביכול את המעצור הזה ולכן תרבות המין המזדמן עם אינספור פרטנרים.

יחד עם זה, כאמור, אנחנו יכולים לבחור מי להיות ולהתגבר על היצר המיני - במיוחד שבטווח הארוך, אני חושב שהוא לא מביא סיפוק ולא נותן מענה לצרכים שלנו מעבר לאלה הבסיסיים ביותר. אני חושב שההרגשה שלך בנושא יכולה להשתנות אם תצפה קצת בסרטים וסדרות טלוויזיה עם סיפורי אהבה בין שני גברים - זה משהו שלא כ"כ היה אפילו לפני 15 שנה, כשאני גדלתי. עכשיו כשאני יכול לראות דברים כאלה זה משפר את ההרגשה שלי ונותן לי תקווה ששני בחורים יכולים להתאהב בצורה לא פחות תמימה ויפה מאשר גבר ואישה. אני אישית ממליץ על "ימי חיינו", שלאחרונה עשתה היסטוריה עם החתונה החד-מינית הגברית הראשונה באופרת סבון אמריקאית. עד כמה שאופרות סבון יכולות להיות מעצבנות, סיפור היציאה מהארון של אחד מהדמויות, שהיה בן 18 בזמנו (התחיל לפני שנתיים וחצי בערך), וההתאהבות שלו בבחור אחר היה ממש יפה ונוגע ללב. כמובן שהם מקיימים יחסי מין (והסדרה אכן מראה אותם במיטה, שזו בהחלט התקדמות), אבל הם כ"כ חמודים ביחד שזה מרגיש לגמרי "טהור" ולא זול וגס. הסדרה גם באמת השקיעה זמן בלהראות את הרגשות שלהם אחד כלפי השני גדלים עד שהם הכירו בהם, התחילו לצאת ושכבו ביחד. בקיצור, אם בא לך משהו שיעשה קצת טוב על הלב, ממליץ לחפש ביוטיוב Days of Our Lives Will and Sonny, יש שם את כל הקליפים.

זאת התנייה מגדרית מדומיינת

יש נשים "פרוצות" ולא רגישות...

אם אתה רגיש מספיק וחשוב לך הרגש, האהבה, היציבות והנאמנות, אז אפשר לבנות זאת גם בהיעדר אישה. גברים נוטים לוותר לעצמם ולטעון שהם מיניים יותר, וחייבים "להחזיק" אותם. זאת תפיסה חלשה שיסודה באינפנטיליות. כל עבודת המידות היא עידון עצמי של הנפש ודבקות בערכים נשגבים וחשובים. לכן מה שחשוב כאן הוא הרצון והאידיאל, לא המין היובלוגי של הנמצאים בזוגיות עצמה.

לא קניתי

ההבדלים בין גברים לנשים הם לא "התניה מגדרית מדומיינת". יש הבדלים גדולים אמיתיים בין המינים גם בגוף וגם בנפש.

לא מכרתי :)

מי שקבע שלגבר יש יצר מיני שקשה לרסנו הוא רק אתה.

אני גבר ואני מרגיש שיש לי רסן על היצר. אני לא צריך אישה כדי שתרסן לי אותו, למרות שאולי רבנים/אחרים מכרו את זה אחרת.

העכבות של נשים לקיים מין חופשי הם גדולים בהרבה משל גברים. לכן חשוב שאישה תהיה "בתולה" למשל, לכן לאישה אסור לנהל עוד מערכות יחסים עם גבירם בעודה נשואה - בעוד לגבר מותר, לכן אישה שמתלבשת היא "זנותית" ו"פרוצה" בעוד גבר שהולך בלי חולצה ברחוב "רק חזור ממשחק כדורסל". תרצה או לא- אתה חי בעולם שמכתיב התניות מגדריות...

הכול נכון

אבל אני חושב שיש גם בסיס ביולוגי לשוני בין גברים לנשים, כמובן שההתניות החברתיות יכולות להעצימו, אבל יש גרעין ביולוגי. זו דעתי.

גנימדס

New member
במקום שאין נשים....

מה עושים אם הגבר חי ללא אשה וצריך להדליק נרות שבת?
הוא מדליק נרות שבת בעצמו.

מה עושים עם הגבר תמיד רוצה סקס והאשה יודעת לחכות? לומדים לחכות מעצמינו....
אני חושב שהטומאה והגועל הם לא מהכוון של הומוסקסואליות, אלא מהמקום של מין חסר משמעות.
אז נותנים לו משמעות

מתחבר לביקורת שלך מאוד

יחד עם זאת אפשר ליצור גם אורח חיים בריא וקדוש הכולל הימנעות מסטוצים, נאמנות לבן הזוג, אהבה ובניין בית. זוהי למעשה דרכה של הו"ד, שלא מסנגרת על כל אורחי החיים האפשירים בשם ערך מדומיין של פתיחות וסובלנות.
העריכם שספגנו בבית ובהקילה צריכים להיות נר לרגלנו בחייים האישיים, ובבניית זויגות עם מי שאהבה נפשנו.

דע לך שיש הומואים דתיים וחילוניים שחייהם בקדושה וטהרה. אטרף הוא לא חזותם של כל ההומואים, למרות הדומיננטיות המטעה שהוא משדר בייצוג הומואים באשר הם.

למעלה