האם יש דו קיום ? ........

יש דו קיום בהרבה מקומות

באותו מקרה ספציפי של משפחה מאפיונרית לכאורה - אין. לתייג את כל הערבים כמאפיונרים מהסוג המתואר בכתבה זו עלילת דם גזענית הראויה לכל הוקעה. עם הכתבה של בן דרור ימיני אני די מסכים עקרונית (קרא החתימה שלי ותבין).

EastGirl83

New member
האם יש מקום חסר אלימות....?

בכל עיר ובכל רחוב... לא משנה היכן תהיה... ישנם מקומות שלא תמיד שורר שם הדו הקיום. יש מקומות שדווקא יש שם דו קיום בין יהודים וערבים... וכמו שבקרב הערבים יש צד אפל... אני בטוחה שגם בקרב היהודים ישנה קבוצה, יחסית לא קטנה - לצערנו הרב, שיש בה גם צד אפל.....

מסכים איתך

רשעים היו לא רק בסדום, אבל גם צדיקים לא. העובדה שיש לך ביפו מאבקים כאלה ואחרים על רקע לאומני לא עושה כל מאבק שם למאבק כזה. בשנתיים האחרונות, אחרי הפשיטות על שכונות הסמים ברמלה היו המון עבריינים שעברו ליפו והעלו שם את אחוז הפשיעה ,זה לא בא בכזו הפתעה(אחרי טילי לאו שנורו שם על כמה בתים) אבל בהחלט מעורר דאגה אצל התושבים.

COACH ELI COHEN

New member
רוצה לאמר?

דווקא יפו יכולה להוות מודל נפלא לדו קיום. אז נכון שלפעמים יש סיכסוכים אלו או אחרים שטבעי שיקבלו גוון לאומני אבל בסך הכל חיים שם בשכנות טובה מוסלמים, נוצרים ויהודים.

COACH ELI COHEN

New member
אני מתכוון שיש דו קיום בעיר

לדעתך אין? ואם אין, אז האם יש לך הצעות מועילות לקידום הדו קיום או ששוב נקבל הרצאה היסטורית? ולא שאני מזלזל בהיסטוריה אבל אם שני הצדדים יתחפרו בהסטוריה ויטענו לצידקתם הבעיה לא תיפטר אלא רק תחריף.

NorthernStar

New member
לימדתי ביאפא

וממה שראיתי וחוויתי אין דו קיום. יש קיום ערבי וקיום יהודי. אם יש סולידריות - היא מעמדית. יש יהודים עשירים (בעיקר אשכנזים) שגרים במתחמים סגורים ויש יהודים-ערבים ומוסלמים ונוצרים ערבים שחיים בתנאי עוני איומים.

השאלה היא איך את מגדירה דו קיום

ואיך דו-קיום היום יכול להיות קשור לגירוש שהתקיים לכאורה לפני 50 שנה? 100 שנה? 200 שנה? 2000 שנה?

COACH ELI COHEN

New member
אנסה לא להגרר ולנהל דיון

לא יודע מה ואיפה לימדת (ועד כמה שאני יודע גם הערבים בותבים את שם העיר יפו בעברית ולא יאפא) אבל שנים שעבדתי עם ילדים ונוער, יהודי וערבי, במועדוני הספורט של יפו ובהחלט אני חושב שיש דו קיום. ראי רפעת טורק כדוגמא טובה. ושוב, אם לשיטתך אין דו קיום ולך יש ניסיון בעיר, למה שלא תעזרי ותציעי דרכים לשיפור הדו קיום?

NorthernStar

New member
דבר ראשון הוא טיפוח יאפא עצמה

לטובת תושביה ולא לטובת הבורגנים האשכנזים שבונים בה גטאות לעשירים בלבד. שימור העיר, לא הריסה. השבתה למעמד של עיר עצמאית, כפי שהיה עד 1949, ולא כשכונת עוני של תל אביב הזרמת תקציבים למערכת החינוך טיפוח המורשת וההיסטוריה של יאפא

ערב רב

New member
זה קצת מצחיק

המשמעות העיקרית של הפרדת יפו מת"א תהיה מיד קיצוץ אדיר בתקציב המופנה אליה, באחת מחלק מאחת הערים העשירות בארץ היא תהפוך לעוד עיר ערבית ענייה עם אפס גביית ארנונה וגרעון ענק. אולי זו תקוותך, להעמיק את העוני בעיר על מנת להתסיס את תושביה הערבים?

NorthernStar

New member
תל אביב מנציחה את העוני ביאפא

הרי מאז ומתמיד שאפו פרנסי העיר להכניע ולכבוש את יאפא ומשצלח בידיהם לצערנו - שאפו להנציח אותה בעונייה, לאחר האסון הנורא של 1948.

למעלה