האם יש גבולות ל-NLP ודמיון מודרך?

ChikoKabre

New member
האם יש גבולות ל-NLP ודמיון מודרך?

שלום חברים

רציתי לשאול מהן הגבולות של NLP ודמיון מודרך? אם אגיע לרמות ממש גבוהות האם אוכל, לדוגמה, לתכנת את עצמי כך שחום וקור לא יפריעו לי בכלל? כאב גופני לא יסב לי סבל? אכילת מלפפון תרגיש כאילו אכלתי מעדן? ובכלל, אם אין גבולות אז האם אוכל להקנות לעצמי אושר אינסטנט? לא משנה היכן אהיה ומה אעשה אוכל להיות מאושר רק באמצעות תכנות?

תודה ושבוע טוב

ניתן לבצע שינויים גדולים בעזרת NLP.

ניתן להוריד את רגישות הגוף לכאב, חום וקור, לא יודע אם להוריד את זה לאפס (זה גם נשמע לי לא בריא), אבל בהחלט להוריד משמעותית.

בהחלט ניתן לשנות את איך שאתה מרגיש לגבי מאכלים מסויימים וגם אפשר להגיע באופן מיידי לתחושת אושר אך ה"תכנות" שאתה מתייחס אליו הוא למעשה התנייה אשר עוצמתה עשויה להשתנות עם הזמן. ייתכן שבאופן טבעי ההתנייה תיחלש עם הזמן ותזדקק לחיזוק בהמשך הדרך על מנת לשמור על התוצאה המקורית.

ommerl

New member
גבולות ה- NLP...

מייסדי ה- NLP אמרו:
"I dont know what the limits are. I would like to know what they are. And the way to find out is to assume that I can do anything and go out and do it."
-Frogs Into Princess, Richard Bandler and John Grinder
&nbsp
לדעתי גבולות ה- NLP הם בגבולות האנושי... כל דבר שהוא אנושי אפשר להשיג בעזרת NLP.
לכן התשובות לגבי חום קור כאב ומלפפון הן- כן, כן, כן ו-כן.
&nbsp
&nbsp
לגבי אושר- אפשר להעלות את מידת האושר בחיים בעזרת NLP במהירות. זה לא אומר שזה יהיה בכל המקומות, בכל המצבים ובכל הזמנים. אף אחד לא רוצה להיות מאושר בכל המקומות ובכל המצבים ובכל הזמנים. זה מעייף וזה שולל ממך את האפשרות לבחור רגש. NLP לא שולל ממך אפשרויות אלא רק מגדיל את מספר האפשרויות שיש לך.

מה NLP יכול לעשות?

ה-NLP הוא אוסף כלים המאפשרים לחדד ולשכלל את השליטה במערכת העצבים ובכך להשיג תוצאות שונות, הבאות לידי ביטוי גם בגוף.
ככל שתשקיע בכך זמן ומאמץ כך יהיו התוצאות הללו משמעותיות ומדהימות יותר.
לכן, השאלה היא לא האם אפשר, כי אפשר. השאלה היא כמה מאמץ אתה מעוניין להשקיע בכך.
הרי אם תרצה מאד, מאד, מאדדדדד תוכל להיות מר עולם ולנפח את כל שריר גופך למימדים מטורפים. השאלה היא כמה אתה רוצה וכמה ההשקעה תהיה שווה.
אותו דבר גם לגבי ה-NLP. אלה כלים מאיצי למידה. עדיין צריך להשקיע על מנת להשתמש בהם כדי לקבל תוצאות מרחיקות לכת כגון אלה שציינת.
אגב, לא כל כך קשה להיות מאושר, זה עניין של קצת מאמצים בכיוון הנכון ויכולת לוותר על לגיטימציה מהסביבה ושייכות למועדון 'החיים הקשים' :)

למעלה