האם יש בידינו...

Mist2

New member
האם יש בידינו...

לומר או לשפוט שיטה/תורה זו או אחרת ללא התנסות של ממש? רק מקריאת ספרים? וגם אם הקורא התמים ניסה את המתואר בספרים בעצמו-לבד והגיע למסקנה כזו או אחרת, הרי שאין לו כלל את הכלים לדעת האם הוא הבין את הכתוב ולא עיווט אותו בדרך! אני מדפדף בספרים, איני לומד אותם, ומה שנותר לי מהם הוא דבר-מה שאני מזהה כשייך לזולתי; לימוד מספרים הרי זו תנועה מהוססת וקלושה שאינה מלהיבה כלל בעוד ששיחה מלמדת ומפעילה כאחד. מישל דה מונטיין/המסות

לא יודעת אם אני מסכימה עם זה../images/Emo13.gif

אני רוצה לצטט ברשותך: שאין לו כלל את הכלים לדעת האם הוא הבין את הכתוב ולא עיוות אותו בדרך אני חושבת שתלוי על מה מדברים. אם מדברים על מתמטיקה למשל, אני לא מסכימה עם הכתוב משום שכל מסקנה שמתבקשת, אמורה להיות זהה לזו של המחבר. לעומת זאת, כאשר מדברים נאמר על מודעת, דיעות או כל מיני כאלה, אני לא חושבת שאני אמורה להבין את מה שרצה הכותב, אלא להביא את הדברים אל החיים שלי, אל ההבנה שלי ולהפיק מהרעיונות את המיטב עבורי. אני מסכימה ששיחה מלמדת לעיתים יותר מספרים. כשקוראים ספר, אין ממש עם מי להתווכח, לשאול, להחליף דיעות, משום שיש דברים כתובים, ו.. לכי תעשי עם זה מה שאת מבינה.. לעומת זאת, בשיחה, אני מדברת, מחליפה רעיונות, ואולי.. אולי עשויה לקבל את דרכו של האחר. בכל מקרה אני חושבת שראוי ליצור מתוך כל זה דרך שתתאים לי, שתשרת אותי, על פי הבנתי ויכולת ההתמודדות והקבלה שלי.
יומשובח

למעלה