האם ירד העומס בבית המשפט?

האם ירד העומס בבית המשפט?

הממשלה אישרה אתמול את הצעת חוק בוררות חובה, שיחייב את הצדדים ללכת לבוררות בתביעות אזרחיות המוגשות לבתי משפט השלום - שסכומן הוא עד 2.5 מיליון שקל. אישור הצעת החוק עדיין מותנה בהעברתו בשלוש קריאות בכנסת. שר המשפטים אמר כי "הצעת החוק היא פועל ישיר של העומס הרב שבו נמצאת מערכת המשפט בישראל, המביא לעינוי הדין של האזרחים המבקשים את יומם במשפט. החוק יביא להקלה משמעותית ביותר". מה דעתכם? האם הצעת החוק הזו תתקבל? האם לדעתכם זוהי הצעה טובה ונכונה כדי להוריד את העומס? האם לדעתכם פתרון הבוררות היא הדרך הטובה?

שילה1

New member
מקווה מאוד שההצעה תתקבל,

אלא שאני בספק. אם תתקבל-השאלה איך יבצעו,כלומר:איך ולמי יעיבירו את התיקים,וכן-מי שוכמה ישלמו. בהחלט עשוי להוריד את העומס על בתי המשפט.

השאלה היא אם בוררות זה מה שהתובעים רוצים?

האם התובעים, בהגשת תביעה לבית המשפט ירצו שיהיה בורר בתיק?

שילה1

New member
ברור שלא,שאם לא כן-לא היו פונים,מלכתחילה,לבית

המשפט,ולכן לא התייחסתי לנקודה זו.

אז למה את סבורה שטוב אם הנושא יתקבל?

לא הבנתי. אם לדעתך התובעים לא מעוניינים בכך אז למה זה טוב?

chezy55555

New member
תשובה לאיריס

הצעת החוק לדעתי לא תעבור את סף החוקיות הצעה גרועה להורדת העומס , העומס יוצר בערכאת העירעור פתרון הבוררות טובה יותר מפתרון הגישור אבל עדין זה לא פתרון לאחד שרוצה החלטה כדת וכדין דהיינו בית משפט

יהל 771

New member
בזמנו העברתי לך במייל פרטי

את התכתובת שיצרתי עם ח"כ הרצוג, מוועדת חוקה חוק ומשפט. הייתי אז סקפטי לגבי הצלחת המהלך, מסיבות שפירטתי. לשמחתי, ושוב העברתי לך במייל את המשך ההתכתבות, יש התקדמות. מדובר בכך שהגישור יעוגן אף הוא בהצעת החוק לבוררות. באתי בדברים גם עם לשכת המגשרים והם מצידם נרתמים למאמץ. לו יהי! (אם תרצי איריס, את רשאית לפרסם את התכתובת ביננו בנושא חוק הבוררות/גישור) ינון יהל

סילחה ינון, פספסתי את המייל ועכשיו מצאתי.

כל הכבוד לך על העשייה המבורכת. באמת שאין הרבה כמוך, שלא רק מתלוננים אלא ממש עושים. מציעה שתפרסם אתה את התכתובות, כדי שתהיה לך שליטה ובחירה טובה יותר על מה שאתה בוחר לפרסם. מה דעתך?

יהל887

New member
(=יהל 771) בתמציתיות איפוא: חוק בוררות חובה/+

לאחרונה הועלתה בידי השר נאמן והממשלה הצעת חוק בוררות חובה. כמגשר, ולא רק ככזה, נראה היה לי ולמגשרים רבים נוספים לא ראוי ולא נכון שיפקד מקומו של הגישור כאפיק אלטרנטיבי לדיונים בבתי המשפט. מה עוד שאני סבור שלגישור יתרונות רבים על פני בוררות. (שגם בה יש אלמנט של כפייה, בידי סמכות מ"למעלה"). פניתי לח"כ הרצוג (אני חבר מפלגת העבודה) וביקשתי את התערבותו, ונעניתי בחיוב. (ח"כ הרצוג הוא חבר וועדת חוקה חוק ומשפט, ולמרות העומס הנוכחי עליו הוא נענה). וכך יצרתי גם קשר לצורך זה בינו לבין ראשי לשכת המגשרים בארץ; - מתוך תקווה שכל זה יביא לחקיקת חוק טוב יותר ומיטיב לכולנו כאן בארץ. אני מוכרח לתת קרדיט לחברי הטוב, טובי דנון, שותף נאמן גם לפורום כאן, ומגשר גם, שהוא זה שהציע שאנצל את קשרי.

יינון כל הכבוד!

מעטים האנשים שלא רק מתלוננים אלא עושים בעצמם. נודה לך מאוד אם תמשיך לעדכן אותנו.

למעלה