האם ילד חייב אבא ?

האם ילד חייב אבא ?

היי, רציתי להזמין אתכן/ם להשתתף בדיון מעניין העוסק בסוגיה: האם ילד חייב אבא ? דנה, שחיה עם בת זוגתה, מתלבטת בשאלה - האם להביא ילד דרך בנק הזרע, או שילד חייב אבא ? לדעתי, ילד לא חייב אבא וגם לא אמא, אלא הוא חייב הורה טוב, ואם יש שניים - מה טוב... לצערי, מרבית משתתפי הדיון סבורים שטובת הילד היא אמא ואבא. אשמח אם תביאו דעות נוספות לדיון המתקיים בפורום הורות גאה.

שלום שלום ../images/Emo13.gif

אממממממממממממממממ איזו חופשה ארוכה....ממש גמילה מהמחשב.... אבל באילוץ.. הילדים הגדולים חגגו אצלי ומידי פעם נתנו לי כמה דקות להציץ על מה שקורה פה.... אז זהוא אני פה..חזרתי..

היי

מסתבר שכמעט כל אחד פה מידי פעם הופך לדנידין
לפחות חזרתי בעת צרה...
תוכנית הקיצוצים של 2003....
הם רוצים עוד ארגנטינה... ???

העקשנית

New member
לדעתי-רצוי שלילד יהיה גם אבא וגם אם

אבא ואמא-אבל לא תמיד כל מה שרצוי הוא גם מצוי.....

הגבתי שם, בפורום

לסקרנים/יות
אני מכניסה כאן עותק של הודעתי ואני מקווה שתעריכו שלא הטרחתי אתכן/ם עם קישורים
הנושא: "שאלי את הרחם והלב
" קראו לנו מפורום ´משפחות חד הוריות´ בתפוז... התחלתי לקרוא את התגובות אליך, ומצאתי לנכון לתרום לך מעט מניסיוני ומהבנתי. הכי הכי מה שילד צריך זה לדעת שאוהבים אותו. הרעיון של דמות גברית הוא: שתהיה לילד דמות גברית איתה הוא יכול ליצור קשר רגשי משמעותי. מי למשל? סבא, דוד, חונך, ידיד קרוב שלך שהוא בן בית... מי עוד? סופרמן, פאוור ריינג´רס, אקשן מן, ספיידרמן, זורו. ומי עוד? מורה, שכן, אח של חבר/ה לא חסר... במיוחד בעידן כזה. אני חושבת שאם את בוחרת לבנות משפחה עם החברה שלך, יעזור לך לראות את המשפחה שלכן כשלמה. הניסיון להוסיף מעורבות של אדם שלישי שכאילו חסר במשפחה ייצור קונפליקטים שאת חלקם אולי יהיה לך קשה ליצפות מראש. הצורך לערב גורם נוסף מעביר מסר ברור לתת מודע שלך, לבת זוגתך ולילדך שעדיין לא נולד: את לא שלמה עם הזוגיות שיש לך, את רואה בה משהו לא טבעי. אני ממליצה לך לבדוק עם עצמך מה את רוצה. לבדוק מהי משפחה בעינייך זה יבהיר לך, לדעתי מה הכי נכון לך לעשות. אני חדד הורית מבנק הזרע. מעולם לא היה לי צורך לדעת מיהו התורם (מלבד דברים שנוגעים ישירות לבן שלי...) הבן שלי בן 7 ומחפש אבא כמעט כל חייו. הוא נצמד לגברים, מחבק ואוהב להיות בחברתם. הוא מעריץ כל מיני דמויות מהסרטים והיו תקופות שהוא דרש מאנשים לקרוא לו בשם אחר: טרזן, הרקולס... הוא אומר לכל מי ששואל, בלי להוריד את העיניים שאין לו אבא. ומסביר בפשטות שאנחנו משפחה מיוחדת שיש בה רק אימא וילד. הילד שלך יתייחס לדברים כמוך. תהיי שלמה - יהיה לו קל יותר. תשבי על הגדר - הוא לא ימצא את מקומו. חשוב גם שתקחי בחשבון שקיומה של דמות אב יוצרת ציפיות שונות אצלך, אצל חברתך, אצל הסביבה ובסופו של דבר, גם אצל הילד. אין תעודות ביטוח. האיש יכול להיות מתנה משמים או אסון מוחלט. הוא יכול להסתדר עם שתיכן או להיות מקור בלתי פוסק לעימותים ביניכן. אל תלכי על "מה צריך" לכי אחר ליבך ובטנך ובעיקר אחר רחמך... עשי את מה שיבטיח לך חיים אוהבים והרמוניים אם ילדך ירגיש אהוב ורצוי - הוא יהיה בסדר!! מקווה שהצלחתי לעזור
ולמי שדווקא רוצה קישור, אז יש גם את זה...

קשה, קשה...

האם ילד צריך גם אבא וגם אמא? שאלה קשה
אם אנחנו אומרים שכן אז אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאישה לא יכולה למלא מקום רגשי של גבר. אם אומרים לא, זה אומר שכל מבני הזוג תורם משהו אחר לילד, את אותו דבר שהוא תורם (לימוד השתנה בעמידה?) בן המין השני אינו יכול ללמד. ובעצם, השאלה הזאת הרבה יותר מסובכת- למה צריך הורים בכלל? בשביל להנחות, לכוון, לשמוע. האם את זה לא יכולות למלא שתי אמהות? נראה לי שכן, למרות שאני עדין חלוק בדעותי (כפי שאפשר לראות) הבעיה היחידה (והעיקרית) שאני רואה (מלבד לעג מצד חבריו) היא זהותו המינית של הילד, וזה כבר מסובך וממממממממש ארוך. -פורג´, "כל אחד יודע שאבא זה משחקים ואמא זה משמעת"

שמנתולה

New member
קודם כל,

למה אתה רואה בעיה בזהות המינית של הילד? לדעתי אין שום בעיה בילד הומו. באותה מידה אתה יכול לומר להורים שמנים שלא יביאו ילד כי חבריו יצחקו עליו... שנית כל, רוב מוחלט של הומואים/לסביות גדלו אצל הורים הטרוסקסואלים... איך תסביר את זה? (לפי התיאוריה של ילד הוא מה שהוא מקבל מהוריו)

לא בעיה כי אם קושי

זאת המילה המתאימה. וזה רק """"ניחוש"""" כי כמובן לא יודעים מהו הגורם להומוסקסואליות, הגישה הפוידיאנית טוענת כי במשפחה עם אמא דומיננטית הילד ינטה לגדול כהומו. האם זה נכון? אין לי מושג

שמנתולה

New member
הגישה הפרוידיאנית

היא מהמאה ה-18 ולכן לא ממש שווה התיחסות. בקשר לקושי, יש בזה משהו אבל יש כל כך הרבה קשיים שילד יכל לחוות... לי מעולם לא הציקו בגלל זהותי המינית (אני לסבית), כן הציקו לי בגלל דברים אחרים. אף אחד לא מושלם, אם נפסיק להביא ילדים כי אולי יהיה להם קשה או יציקו להם אז לא יוולדו יותר ילדים בעולם...

לא אמרתי להפסיק להביא ילדים לעולם ח

-לילה גמלא אמרתי שלזוגות הומוסקסואלים/ חדוריים לא מותר להביא ילדים (האם אני יורק לבאר ממנה אני שותה?) גמלא אמרתי שהילדים שיוולדו יהיו גייז. לא אמרתי כלום ולא, זה לא ניסיון לברוח מדברי, זאת הבהרתם- אם תשימי לב, הצגתי כמה דרכי מחשבה. לא אמרתי מי מהן צודקת לדעתי או לא. אני חושב שאאלץ להסכים עם נאוה (דמות גברית) אבל אז עולה השאלה- דמות נשית לא יכולה להיות במקום דמות גברית? נ.ב קטן- כן מציקים בגלל זהות מינית, אבל אף אחד לא יכול לקבוע לילדיו את זהותם/ מינם/ אישיותם. כל כך חבל לי לפתוח פה דיון כל כך מענין כי לא אהיה פה בשבוע הקרוב (אפתח הודעת
על העדרותי), וחשבתי על השרשור הזה במשך כל השבת (לא היה לי זמן, אבל הוא רדף אחרי
), יש לי שאלה היפותטית, מקוממת ונפלאה, אך לא אשאל אותה אם לא אהיה פה להסביר את דברי
. וכן, רק אהבה תגדל ילדים. -פורג´, שמרגיש שהוא מפספס את השרשור

פורג´, גילו גן של הומוסקסואליות

לא כל מי שחי כהומוסקסואל יש לו את הגן, חלקם הם אכן תוצאה של נסיבות חייהם (כמו: תקיפה מינית...) אגב, לאורך השנים היו שאמרו שילד שגדל עם אימא חד הורית, ללא דמות אב, יאמץ התנהגויות נשיות ויהיה הומוסקסואל...
האמנם כך הוא? חחחח הרבה רעיונות יש להומופובים... ממש כשם שהומוסקסואלים אינם לומדים את ה"חוקים" מהוריהם ההטרוסקסואליים, כך ילדים הטרוסקסואלים של זוגות הומוסקסואליים, ילמדו את החוקים במקום אחר. אני מאמינה שלילד הטרוסקסואלי הגדל בבית הומוסקסואלי קל יותר מאשר במצב ההפוך, שמוכר הרבה יותר... הסיבה היא, כמובן, שהחברה מסביב היא הטרוסקסואלית... מה שיקבע את יכולת הילד/ה לבנות חיי זוגיות / משפחה בריאים זו האווירה הכללית בבית, מידת הכבוד לאדם אחר ולרעיונות אחרים והאהבה כמובן... מקווה שזה קצת מבהיר. אם לא, אתה מוזמן להעלות בעיות וקונפליקטים אחרים שמצב זה מעורר אצלך - אשמח להתייחס

למעלה