הגבתי שם, בפורום
לסקרנים/יות
אני מכניסה כאן עותק של הודעתי ואני מקווה שתעריכו שלא הטרחתי אתכן/ם עם קישורים
הנושא: "שאלי את הרחם והלב
" קראו לנו מפורום ´משפחות חד הוריות´ בתפוז... התחלתי לקרוא את התגובות אליך, ומצאתי לנכון לתרום לך מעט מניסיוני ומהבנתי. הכי הכי מה שילד צריך זה לדעת שאוהבים אותו. הרעיון של דמות גברית הוא: שתהיה לילד דמות גברית איתה הוא יכול ליצור קשר רגשי משמעותי. מי למשל? סבא, דוד, חונך, ידיד קרוב שלך שהוא בן בית... מי עוד? סופרמן, פאוור ריינג´רס, אקשן מן, ספיידרמן, זורו. ומי עוד? מורה, שכן, אח של חבר/ה לא חסר... במיוחד בעידן כזה. אני חושבת שאם את בוחרת לבנות משפחה עם החברה שלך, יעזור לך לראות את המשפחה שלכן כשלמה. הניסיון להוסיף מעורבות של אדם שלישי שכאילו חסר במשפחה ייצור קונפליקטים שאת חלקם אולי יהיה לך קשה ליצפות מראש. הצורך לערב גורם נוסף מעביר מסר ברור לתת מודע שלך, לבת זוגתך ולילדך שעדיין לא נולד: את לא שלמה עם הזוגיות שיש לך, את רואה בה משהו לא טבעי. אני ממליצה לך לבדוק עם עצמך מה את רוצה. לבדוק מהי משפחה בעינייך זה יבהיר לך, לדעתי מה הכי נכון לך לעשות. אני חדד הורית מבנק הזרע. מעולם לא היה לי צורך לדעת מיהו התורם (מלבד דברים שנוגעים ישירות לבן שלי...) הבן שלי בן 7 ומחפש אבא כמעט כל חייו. הוא נצמד לגברים, מחבק ואוהב להיות בחברתם. הוא מעריץ כל מיני דמויות מהסרטים והיו תקופות שהוא דרש מאנשים לקרוא לו בשם אחר: טרזן, הרקולס... הוא אומר לכל מי ששואל, בלי להוריד את העיניים שאין לו אבא. ומסביר בפשטות שאנחנו משפחה מיוחדת שיש בה רק אימא וילד. הילד שלך יתייחס לדברים כמוך. תהיי שלמה - יהיה לו קל יותר. תשבי על הגדר - הוא לא ימצא את מקומו. חשוב גם שתקחי בחשבון שקיומה של דמות אב יוצרת ציפיות שונות אצלך, אצל חברתך, אצל הסביבה ובסופו של דבר, גם אצל הילד. אין תעודות ביטוח. האיש יכול להיות מתנה משמים או אסון מוחלט. הוא יכול להסתדר עם שתיכן או להיות מקור בלתי פוסק לעימותים ביניכן. אל תלכי על "מה צריך" לכי אחר ליבך ובטנך ובעיקר אחר רחמך... עשי את מה שיבטיח לך חיים אוהבים והרמוניים אם ילדך ירגיש אהוב ורצוי - הוא יהיה בסדר!! מקווה שהצלחתי לעזור
ולמי שדווקא רוצה קישור, אז יש
גם את זה...