האם יכול להיות?????

Tenacious Y

New member
האם יכול להיות?????

הרגע ראיתי את הסרט John Q בסרט יש ילד שיש לו איזו שהיא תסמונת כזאת שגורמת ללב להתנפח ולהתאמץ יותר מדי והם גילו את זה מאוחר מדי, ועכשיו יש להם רק מספר שבועות עד שהילד ימות והם צריכים לב. עכשיו, הבית חולים לא רוצה להכניס את השם של הילד לרשימה של המחכים להתרמה מכיוון שלהורים אין 30% מהכסף שעולה הניתוח (שזה בערך 70000 שקל). השאלה שלי היא.. האם יכול להיות דבר כזה בארץ??? האם יש מצב שלא יתנו למישהו איזה שהוא טיפול בארץ?!? הרי בארץ יש ביטוח חובה. האם יש דברים מסויימים שהביטוח לא מכסה. וכנ"ל לגבי הצבא, האם חייל מקבל ה כ ל ? אם מישהו בצבא יצטרך השתלת לב, האם הצבא יכסה את זה?

ממתי

New member
כמה תשובות

אם יש דבר כזה בארץ??? את/ה תעבוד/י בחינם? לא. נכון? אז למה שבית חולים כן? אין מה לעשות. ניתוחים עולים כסף. במקרה הספציפי הזה לא נראה לי כי ניתוח לא כ"כ יקר (יחסית לניתוחים) אינו מכוסה ע"י ביטוח רפואי ואפילו במסגרת הסל הבסיסי. אבל בהחלט ישנם מצבים שמישהו לא יקבל את הטיפול שיצטרך אם אין לו את הכסף או שביטוח הבריאות שלו אינו מכסה את הטיפול. ויש המוןטיפולים שהביטוח (לפחות הבסיסי) אינו מכסה. בקשר לצבא, עד כמה שאני יודע הצבא מכסה את מלוא הוצאות הטיפול לאנשי קבע או לאנשים שנפגעו בתקופת שרותם. אני מציע שתיפנה/י למשר"פ או לקצין רפואה ראשי ושם יענו ספציפית.

למעלה