האם ייתכן מצב -

nightbird

New member
האם ייתכן מצב -

בו הקלז נמצא אצלי על המחשב, אך עדיין איני יודע על כך? אני עוד מקבל מדי פעם את התולעת, והנורטון עוצר אותה. אבל לאחרונה עשיתי שחזור מערכת למצבה לפני שבועיים (אני עובד עם xp) בעקבות השחזור נעלם מהנורטון קלז שהיה ב-quarantine. האם פירוש הדבר שהוא נמחק? או שהוא מתרוצץ לי עכשיו במחשב ומצחקק בטירוף? הסריקה של הנורטון לא העלתה כלום, אבל קרה לי בעבר שהיה וירוס ונורטון לא איתר אותו.

uzi2

Active member
אפשרי, אם כי.....

למיטב ידיעתי ה- Klez לא יודע לצחקק בטירוף. אם אני טועה, אז יהיה אפשר לזהותו בעזרת מיקרופון רגיש. אני לא יכול להגיד שאני יודע האם העובדה ששחזור המערכת העלים את ה- klez מההסגר, אומרת שהוא החזיר אותו למערכת ההפעלה, אבל אני כן יכול להדגיש שמאוד חשוב לבטל את אופציית שחזור המערכת כאשר מנקים וירוסים ששותלים את עצמם בתיקיות המערכת. אפשר לחילופין לנקות מתוך מצב safe mode. בכל מקרה, על מנת להיות בטוח שאין לך את ה- klez, תוכל להריץ תוכנות אנטיוירוס אחרות, כגון Antidote החינמית שבודקת וירוסים (אבל לא מסירה אותם אם הם מתגלים), זה יתן לך אינדיקציה טובה. ראה: http://www.vintage-solutions.com/English/Antivirus/Super/index.html היתרון של Antidote הוא שהיא תוכנה להרצה חד פעמית, שמתקינה את עצמה רק באופן זמני לצורך ההרצה, ולכן אינה יכולה לשנות את המערכת או ליצור קונפליקט עם תוכנות אנטיוירוס אחרות. אם גם Antidote לא מזהה את ה- klez אז אין לך (כמובן בהנחה שהרצת אותה מתוך חשבון שיש לו גישת קריאה לכל המחשב).

למעלה