האם ידוע לכם

• פותח הנושא ori31
  • פורסם בתאריך

ori31

New member
האם ידוע לכם

היכן יש ברשת שיחון עברי פולני? תודה מראש

בוקר טוב, תחת הקישורים/שפה

תמצא/י מילונים ומילונים מדברים, לדעתי בחיפוש ברשת או באתרי לונלי פלאנט ניתן יהיה למצא שיחונים אגב, ראיתי מזמן בסטימצקי שיחון בפורמט קטן ואפילו זול

ori31

New member
תודה. האם ניתן להסתובב

בפולין לחפש עיירות באופן עצמאי ובלי לדעת פולנית?

לדעתי כן, רוב הצעירים יודעים אנגלית

עקב המעבר ליורו ויישור קו עם הסטנדרטים האירופאיים השילוט טוב יותר. אני באופן אישי נוסע עם GPS - מכשיר זול אמין ובתצורתו הבסיסית נותן מידע רב

ori31

New member
שוב תודה על התשובות

אותי תמיד הפחידו שכמעט לא ניתן להסתדר ללא מלווה ששולט בשפה, וכן שאמצעי התחבורה מאוד מוגבלים. כמו כן אנשים רבים מציינים שיש גילויים של אנטישמיות. מה שנותר הוא לאזור אומץ ללמוד קצת פולנית ולצאת...

Old Cat

New member
כן, באמת צריך לפחד

שהרי כשיוצאים לצרפת, שם למרות שיודעים אנגלית בכוונה לא מוכנים לסייע, אז לא צריך לפחד כי הצרפתים הרי עם תרבותי, אבל כשיוצאים לפולין, שם הצעירים בערים הגדולות יוצאים מגידרם כדי לפטפט קצת אנגלית לו עם תייר מזדמן, אז באמת צריך להזהר.... אמצעי התחבורה בפולין באמת מוגבלים, בוודאי יחסית לקיים בישראל. אם אצתה רוצה להגיע לאיזה כפר נידח, כדאי שתתארגן מראש, שהרי יש מקומות אליהם מגיע אוטובוס רק 6 פעמים ביום וצריך לדעת לוח הזמנים. בערים הגדולות, לעומת זאת, בכל תחנה יש לוח זמנים עם השעה בה האוטובוס אמור להגיע ולרוב עומדים בזמנים באופן מעורר קנאה. במיוחד בוורשה אמצעי התחבורה מאד מוגבלים, בעיקר כאשר סייו כבר 17 תחנות של המטרו (תחתית) אחרי שיישור השטח הראשון היה בשנת 1996. אצלנו כמובן אמצעי התחבורה במטרופולין הגדול תל אביב מאד מפותחים, במיוחד המטרו שאת הבור הראשון שלו חפר ראש העיר לשעבר מילוא לפני עשרים שנה.... ובנימה קצת פחות צינית: בכרפים המרוחקים מאד יתכן שתתקשה למצוא דוברי אנגלית ברמה סבירה. בערים הגדולות כמעט כל אחד מתחת לגיל 30 ישמח אם יוכל לתרגל עליך את האנגלית שלו, צולעת ככל שתהיה. ואם אינו יודע אנגלית יתנצל בחיוך. יש גילויים של אנטישמיות בפולין, במיוחד נתקלים בהם בעיירות רחוקות כאשר נכנסים לבית ומודיעים ליושבים בו שפעם זה היה בית של יהודים וכעת עוד מעט יזרקו את הזקנים שגרים שם לרחוב. יש גם אנטישמיות בלא אנטישמיות, כלומר כאשר מציירים מגן דוד על עמוד תליה עם שם קבוצת הכדורגל השנואה על הצייר, הרי שהוא במקרים רבים הוא בטוח כי זה פשוט משהוא שלילי שראה אצל הסבא בכפר כסוג של קללה או רישום שלילי, אבל מה פתאום זה קשור ליהודים? (ונתקלתי בתשובות כאלו, ולא ידעו מהיכן אני וחשבו שאני תייר מיוון). יש גם אנטישמיות לשמה, בוודאי שיש. ברחובות הערים הגדולות נתקלים בה מעט יחסית לדימוי ולתדמית הקיימים אצלנו בארץ.

למעלה