האם חיים בשבט נידח בלב אפריקה

עוד אחת

New member
האם חיים בשבט נידח בלב אפריקה

נחותים מחיים בעיר משגשגת בקליפורניה? פשוט הדבר שהביא את הציוליזציה האנושית ופיתח את הטכנולוגיה היה המלחמה ושלטון החזק על החלש. ואם זה ייפסק - כל הציווילזציה תושמד. 90% מהכלים שמשמשים אותנו ומקלים לאין-שיעור על חיינו פותחו בשביל לשמור על האינטרסים של העילית. אז מה יותר טוב: חיים בג´ונגל בלב אפריקה בלי תרבות ותוחלת חיים נמוכה מאוד וחוסר ידע על העולם בחברה שיש בה אהבה, עזרה הדדית, שוויון בין כולם ואף מלחמה או הרג, או חיים בעיר משגשגת עם רפואה מתקדמת, תוחלת חיים גבוהה, הרבה ידע, מחשב, טלוויזיה, טלפון, אבל אלימות, אנוכיות ואלפי עוולות ואי-צדק? אני מעדיפה חד-משמעית את הדרך השניה על-פני הראשונה.

האדם הוא הבוחר

כל דבר הוא טהור, השימוש בו ע"י משתמש בעל כוונות הופך אותו לטוב או רע, אם את חושבת לרגע כי האנלפאבית בגונגל "טוב" יותר הרי את טועה, הוא אדם כמו כל אחד אחר, העובדה שבסביבתו שלו איננה מציע לו את אפשרויות הפעולה לא הופכת אותו לטוב יותר. כידוע לך בארצות האיסלם וגם אצלנו, במיוחד אצל החרדים, הנשים נאלצות להסתיר את עצמן פן יגרמו לגבר לחשוב מחשבות זימה, האם כך תתגברי על מה שאנשים חושבים כ"ליקויים" של האדם, כך תמנעי את הרע? תחשבי טוב, יצירת מצב בו אין אפשרות לרוע לכאורה להתקיים איננה מעקרת את הרוע הזה, אם הוא קיים הרי הוא באדם ולא בשום דבר אחר. אני לכשעצמי לא מאמין ברוע, אך אם את רוצה למצוא לעוול סיבה ולקרוא לה רוע בבקשה, אני קורא לזה בורות, חוסר שליטה עצמית ובריחה לתירוץ עצמי. מכל מקום, הציווליזציה אומנם מאפשרת לאדם למעוד ולעולל עוול, עם זאת היא מאפשרת לו להתעלות ולבחור את הבחירה הנכונה.

dylan

New member
למה את חושבת שהחיים בג´ונגל

מלאים באהבה, עזרה הדדית, שיוויון בין כולם ואף מלחמה או הרג?? הרי לא סתם התפתחו כל מכונות הלחימה, הכל התחיל מ"ג´ונגל" כזה, שגם בו היו מלחמות והרג, ופתאום צד אחד גילה שהוא יכול להמציא משהו שיעזור לפגוע יותר בצד השני ואם צד אחד יכול אז כמובן שגם השני וככה הגענו למצב המפחיד של היום... בכל מקרה, בכל מקום אנשים הם אנשים ובכל מקום שיש אנשים יהיה הרג ומאבק של כחניות ושליטה, ולא משנה אם זה עם אבנים ומקלות או מסוקים ופצצות מימן...

דז

New member
החיים

של אדם אחד , הוא בחירה חופשית . החיים בחברה אנושית עם קיום מנטלי כמו היום נוגדים את זה . ואדם אחד לרוב לא יבחור בג´ונגל שוב בגלל החינוך והאלטרנטיבות הישירות .

למעלה