האם חיילים פטורים במס?

• פותח הנושא Kosem
  • פורסם בתאריך

Kosem

New member
האם חיילים פטורים במס?

אני נכון להיום בן 18 ומתגייס עוד מעט. אבל מה? רציתי לדעת, אני רוצה להקים אתר שיחיה על ספונסרים (שישלמו בכסף). רציתי לדעת, האם אני פטור ממס?. כמו כן, אם אני לא פטור ממס, האם אני צריך לשלם מס על מקסימום 1000שקל הכנסה בחודש?

isaacf

New member
אתה צריך לשלם מס הכנסה

מאחר שאתה בן 18 אתה זכאי ל 2.25 זיכוי מס משמעותו שעד תקרה של כ- 3000 ש"ח המס היה אפסי. ותשלם ביטוח לאומי+ מס בריאות.

Kosem

New member
תראה אני אגיד לך ככה

אני מאמין שאני אגיע להכנסות של 1000 שקל לחודש....... על דבר כזה אני צריך לשלם מס?

תבדיל בין שני דברים שונים

כנראה שאתה לא חייב לשלם מס הכנסה. אבל, אתה כן חייב לדווח למס הכנסה. כלומר, לפתוח תיק ולהגיש את הדיווחים השוטפים.

Kosem

New member
להגיש דיווחים?

אם אני לא טועה אני צריך לשלם לרואה חשבון או משהו שייקח לי לבד את כל ההכנסות.. אז מה עשיתי בזה? וגם מס הכנסה ייכנסו לי לחיים... גם אם אני מרוויח 100 שקל.

u 1000

New member
לא חייבים רו"ח

אתה יכול לייצג את עצמך מול מס הכנסה. ברור שכאשר רו"ח (או יועץ מס) מייצג אותך זה עולה כסף אבל כך אתה יודע שיש לך ייצוג מקצועי

מצטער, החוק חד- משמעי בעניין

מי שיש לו פעילות עסקית חייב לדווח על כך כמו שמישהו אחר אמר, אתה יכול לעשות את זה לבד, אבל תגלה שבדרך כלל רואה חשבון/ יועץ מס טוב עושה לך כסף ולא עולה כסף...

Kosem

New member
אוקי והנה שאלה לי אליך

בוא נגיד אני עושה 200 שקל לחודש.. מה אז? אני בטוח שהרואה חשבון ייקח לפחות 200... מה עשיתי בזה? בסוף אני יוצא בהפסדים כי אני צריך לכפות על ההוצאות של העסק גם כן. בנאדם, זה עסק צעצוע.

מה אתה רוצה ממני?

תפנה לכבוד שר האוצר ותבקש ממנו לשנות את החוק. אבל עד אז, נגיד שהיו לך הכנסות של 200 שקל בחודש ונגיד שמול זה היו לך הוצאות של 500 שקל בחודש אז 300 שקל אתה יכול להפחית מהמשכורת שלך ולשלם על המשכורת פחות מס? או אם אין משכורת, ההפסד הזה ייחסך ויביא לך תועלת במס הכנסה בשנים הבאות? אז הרואה חשבון/ יועץ מס שלך כן יביא תועלת??? שבת שלום

Kosem

New member
את זה לא ידעתי...

קודם כל, לא רוצה ממך כלום. מודה לך על העזרה. ועכשיו הבאת לי נקודת מחשבה כי את זה באמת לא ידעתי. לפני שאני אפתח את העסק הזה, עם מי אני צריך להתייעץ?

איש מקצוע

רואה חשבון או יועץ מס מישהו שאתה סומך עליו, רצוי שקיבלת עליו המלצות וסליחה אם נשמעתי תוקפני, זה היה עם חיוך, כששלחתי אותך לביבי ...

izzy g

New member
בתור חייל--->>>

בתור חייל אסור לך לעבוד בעבודה נוספת אלא אם קיבלת אישור עבודה מיוחד מהצבא. אישור זה ניתן רק על רקע סוציאלי (אם אתה צריך לתמוך בהכנסות המשפחה או שאתה חייל בודד ותומך בעצמך). כדאי שתהיה מודע לעניין לפני שאתה מתחיל את העסק.

Kosem

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר....

איזה עבודה נוספת? צבא זה עבודה? בנאדם, ממש לא מעניין אותי מה הצבא חושב. כל עוד הם לא מממנים אותי, הם לא יכולים להגיד לי כלום. אז זה שטויות.

u 1000

New member
כתהיה בכלא 6 (או 4) תחשוב אחרת

תיזהר. פקודות הצבא ברורות ונכון לפעמים המפקדים מעלימים עין אבל אם מישהו ירצה להתלבש עליך תמצא את עצמך חושב על זה בכלא צבאי (אפילו בלי שהפז"מ ידפוק)

Kosem

New member
סליחה... אני לא יכול לעשות.....

משהו כמו לתת לאבא שלי לנהל לי את העסק? ואני פשוט אהנה מהממון (מי ישמע איזה ממון) ? גם אז לצבא יהיו בעיות? אני איהיה בבסיס אתפקד חלק... לא אגע בעסק אלה מישהו אחר. עשה לי טובה. אם הצבא היה רוצה לעזור לי היה עוזר לי בהכנסה חודשית. אם יהיו בעיות אני אגיד שאני עובד בשביל הכנסה נוספת למשפחה. אלה אם כן הוא רוצה לעזור לי? (דבר שלא ציינו לפני עד היום) בולשיט. בינתיים אני זה שהולך לקראת הצבא. אז שלא יזבלו.

izzy g

New member
ידידי --->>>

אם תתן לאבא שלך לנהל את העסק, והעסק יהיה רשום במס הכנסה וכו' אז ייתכן ואבא שלך יצטרך לשלם יותר מס על ההכנסה מהאתר (כי עכשיו יהיה רשום שיש לו הכנסה נוספת). מבחינת הצבא - לא מספיק רק לומר שיש לך בעיות כספיות בבית, אתה גם צריך להוכיח את זה, יש מערכת מסודרת שמבררת את זה (צריך להביא טפסים, אישורים, יש ביקור בית של קצינת ת"ש וכו'). לפני שאתה מתלהם על הצבא, אני אחלוק איתך משפט שאמרו לי בצבא "כשאתה משתין על הצבא הוא נרטב, כשהצבא משתין עליך, אתה טובע". לכן, כדאי שתפנה לייעוץ מקצועי שיסביר לך בדיוק מה צריך לעשות ואיך כל הענינים החוקיים עובדים. אם אתה בונה אתר לדוד שלך ומקבל ממנו כסף ביד אז לצבא לא תהיה כל דרך לדעת שקיבלת את הכסף (לדוגמה יש לא מעט חיילים שעובדים במלצרות ומקבלים כסף ביד בלי שמס הכנסה או הצבא אפילו שומעים עליהם). אבל אם אתה מתכנן עסק שבו תצטרך להוציא קבלות ולדווח על הכנסות תצטרך להתחשב גם בפקודות הצבא.

u 1000

New member
תשתה מים

א. אתה לא עושה טובה לאף אחד ב. אתה לא הולך לקראת הצבא ג. הצבא לא חייב לעזור לך מאחר והצבא פועל על פי חוק ובחוק לא כתוב שהוא חייב. אתה לכל היותר יכול לערער על החלטותיו ו/או לקטר עליהן. ד. צודק מי שכתב שרישום על שם מישהו אחר עשוי להגדיל את המס שהוא משלם (שלא לדבר על צרות אחרות שזה עשוי לגרור) ה. אם תגיע בגישה כזו לצבא תגיע לכלא 6 (או 4) הרבה לפני שהצבא יעלה על העובדה שאתה עובד בניגוד לפקודות. ו. תשתה מים, תרגע, תאסוף מסמכים על המצב הכלכלי של משפחתך, רצוי שתקרא חומר רלוונטי על הסיכויים שלך לקבל אישור עבודה (אבל זה לא חובה) ותפנה בנימוס לאחראית ת"ש (היא באמת לא הרמכ"ל) על מנת למלא את הטפסים המתאימים ואם אתה נפגש עם בעלי תפקידים אחרים בנושא נהג גם בהם בנימוס (רוב הסיכויים כי גם הם אינם הרמכ"ל). ז. שיהיה לך בהצלחה בשירות הצבאי ובכלל

Kosem

New member
קרעת אותי :)

במילים שלך. אין מצב ולא מומלץ לפתוח את העסק הזה.

Kosem

New member
אז... תן לי להבין את מהלך העניינים.

1. הצבא אומר לך בוא תעשה 3 שנים או שתשב בכלא. 2. אתה עושה 3 שנים אבל הוא אומר לך מה לעשות? אחלה...... :)

למעלה