האם חוש טכני

נעה גל

New member
אני חושבת שאפשר לשפר

גנים קובעים את הפוטנציאל של היכולת, ולא את היכולת עצמה... הכוונה היא, שאם לדוגמא, לילד יש פוטנציאל להיות גאון מתמטי, או הוא בעל שמיעה אבסולוטית, או בעל פוטנציאל להיות בעל דמיון עשיר, אבל לא יהיה מי שיפתח את הדברים הללו - הוא ישאר ממוצע. ויתכן מצב בו בעל פוטנציאל קטן מזה שהוזכר למעלה יהיה מועשר יותר ממנו בזכות ניצול מלא של הפוטנציאל.

כרמית מ.

New member
מסכימה עם נעה

כמו רוב התכונות, לדעתי, גם ל``חוש הטכני`` יש נטיה טבעית (גנטית) ויש מה שעושים עם זה - תרגול, עידוד וכדומה. חוש טכני לא מנוצל, יתנוון, וחוש טכני בסיסי, עם הרבה תרגול ועידוד יכול להגיע לרמה טובה ויותר. טווח השיפור הוא לא בלתי מוגבל אבל השיפור הוא לא רק בינקות אלא במשך כל החיים. יש דברים שאפילו משתפרים רק בשלב מאוחר יותר בחיים, לא בילדות, כי כנראה נדרשת הבשלה של כל מיני דברים אחרים.

דסי אשר

New member
לדעתי -נולדים עם זה

אבל ניתן לשפר. קבוצת הניסוי והבקורת שלי בני(הנמוך ביותר) אני (בינונית) וביתי גבוהה מאד מלידה. היא נהגת מצוינת אני חושבת שאני נהגת טובה והיא חושבת שאני נוהגת כמו תלמידה בשעורי נהיגה(טוב, ברור שהיא טועה...). והוא, אפילו לא יודע לנהוג, לא ממש חשוב לו, אוהב ללכת ברגל, יש לו זמן בחיים. נוסע באוטובוס וחושב או ישן או קורא. מפחד לנהוג. מפחד שיחלום בזמן הנסיעה. אני כל הזמן מציעה לו שיקנה לעצמוקורקינט עם מנוע -ראיתי כאלה. דסי

למעלה