האם זו בחירה?

האם זו בחירה?

נחשפתי היום בעבודה לשיחה שככה עוררה בי הרבה מחשבות...

כמה נשים דיברו בינהין ואכשהו הגיעו לנושא של נטיה מינית...
הן טענו כי להיות הומו או לסבית זה עניין של בחירה, ואנשים אשר בוחרים בדרך זו לא צריכים
להיות מופתעים או מתוסכלים מהקשיים שהם חווים הן מהמשפחה או הן מהחברה כי זוהי בעצם בחירתם...

אני לא חושבת שזה עניין של בחירה,
כמובן שיכולתי סוג של לבחור לא ללכת עפ"י מה שאני מרגישה ורוצה,
וללכת עם "הזרם" ולהיות כמו כולם.... אבל למה שאעשה זאת? למה שאחיה בדרך שהיא לא אני..?
אז כן אולי הבחירה היא בלהלשלים עם מי שאני...ולדעת שעקב כך יהיה לי קצת יותר קשה
..ולדעת שאולי יהיו אנשים שלא יקבלו אותי ויתרחקו...אבל הבחירה היא בעצם לא בחירה כי הרגש הוא חזק !
ואני לא מוכנה לוותר על עצמי....

מה אתן חושבות בעניין האם יש בחירה בנטייה מינית? האם זו בחירה לאהוב נשים?

סתם רציתי לשתף במחשבות...

.

יש לך מזל גדול

לי יש אדם בעבודה שבטוח שזאת מחלה.

אני חושבת שלאהוב נשים זאת לא בחירה, זאת המשיכה הטבעית שלנו,
אני יודעת שנולדתי ככה, המון שנים חייתי התעלמות מוחלטת (ממש חוסר מודעות לעצמי)
אך בתוך תוכי ידעתי תמיד, גם אם לא קראתי לזה בשם.

הבחירה ניתנת לנו בעצם ההחלטה מה לעשות עם זה.

קשה לי להבין...

אנשים עם דעות קיצוניות בנושא,
אבל מכבדת את זה שלכל אחד יש דיעה אישית והיא לא חייבת להתאים לדעותיי...
מסכימה איתך בעניין הבחירה...הבחירה אכן ניתנת לנו כשצריך להחליט מה לעשות אם המשיכה והאהבה לנשים...

אחת הבחירות היותר מורכבות ...אבל אי אפשר להתחמק ממנה...

אכן

לא רק קיצוני אלא גם מעוות.
ניסיתי בכל כוחי לשנות ולהסביר
אבל כנראה שאנשים עוברים תהליכים בקצב שנכון עבורם.
מקווה שיום אחד המילים שאמרתי לו יפלו על אזניים יותר שומעות.

נ.ב
אמנם הזיכרון שלי לא משהו
אבל חושבת שלא טועה
ברוכה החוזרת :)

sagitarius2

New member
רגע רגע ...

משתמע מדברייך שיש נטייה , ואת בוחרת מה להחליט לעשות עם זה .

נניח שאת שמאלית , וזה דבר קבוע , את צריכה להחליט לבחור האם לכתוב ביד שמאל או ביד ימין ? כי ככה עושים כולם הרי ...
או נניח שאת שמאלית , ואת בוחרת לכתוב ביד ימין . למה להקשות את החיים , אם הנטייה הטבעית שלך היא לכתוב ביד שמאל ?

אני אומרת שהחיים הרבה יותר קלים אם מקבלים את העובדה " כן , אני שמאלית " וכן אני אמשיך לכתוב ביד שמאל כי ככה קל לי יותר לכתוב ולעבוד ...
אז אותו דבר להיות לסבית , כן אני לסבית , ויהיה הרבה יותר קל לחיות אם אמשיך להיות לסבית ( ולא להתחפש למשהו אחר כדי לרצות אחרים )

המשפט האחרון שלך היה קצת לא מובן לי , אז נראה לי שהיה צריך לחדד .... מקווה שהבנתי אותך נכון
מיקה

מיקה

לא בטוחה, אבל חושבת שאנחנו מדברות על אותו הדבר.

השאלה היתה האם זאת בחירה, ועל זה אמרתי שככה נולדתי, אני אוהבת נשים.

אבל גם בתוך המקום הזה שיודע, יש כאלה שמחליטות לחיות את המציאות הזאת ויש כאלה שלא.
ציינתי עובדה, לא אמרתי שדרך מסויימת נכונה יותר.

:)
ערב נעים

לצערי לא רק

בעבודה יש כאלו בטוחים שזו מחלה

אצלי לצערי עדיין בטוחים שזו מחלה חשוכת מרפא

טורטיתת

New member
לאהוב זאת זכות לא בחירה.

בחירה העדפה אני בוחרת במילה רגש. אני פועלת לפי הלב, הלב אצלי הוא עצמאי פה ושם השכל מתערב אבל לרוב הלב הוא זה שמרגיש ובוחר.

לאהוב זאת זכות לא בחירה, אהבה היא לא בחירה היא .... אין מילים לתאר אהבה או רגש.
עצם זה שהלב שלי אוהב נשים לא היה נתון לבחירה זה פשוט קרה בלי שליטה, אך כן הבחירה שלי הייתה לחיות בארון,
הבחירה שלי לצערי הייתה להסתתר תחת דלת ובריח, אך הבחירה נבע מפחד מסוים, שמחה שהיום הפחד כבר כמעט שנעלם,
כי זו בעצם הבחירה שלי להבריח אותו מימני.

(סתם חפרתי מרגיש לי שעשיתי סלט יוני.)

היי ציפור, נעלמת באת שוב נעלמת בקיצור ברוכה הבאה ולא לברוח שוב.

ד"ש לבראוניז, ומה בעצם שלומך בימים חמים שכאלה?

הייי

היי טורטית כשמי כך אני כמו ציפור אני מתועפפת מפה לשם...
ולעיתים עושה גם עצירה ונשארת למנוחה...

איתי הכל בסדר ...מה איתך גם קצת נעלמת...?..

טורטיתת

New member
היי

מנוחה זה טוב
ושמחה שאצלך הכל בטוב.
אני פה ושם וקצת גם כאן. החום ממיס לי את ציפוי ה-
אז אני די הרבה במזגן...

מה קורה שם בדרום החום אני מבינהנה מטגן לנשים את הראש שהן מתחלות לחשוב שטויות? או הקסמים פשוט ......

כלעוד

New member
לדעתי במקרים של לסביות מובהקות, לא נניח דו

שמתנדנדות - אין שום בחירה בנטייה מינית, שכמובן משולבת בזו הרגשית.לסביותנמשכות לנשים ורוצות אותן, כעובדה ונתון קיומי בסיסי מוטבע גנטית, פסיכולוגית או שניהם גם יחד, או מסיבה אחרת.

הבחירה שלהן כאדם בוגר היא בין (1)האופציה לממש את הנטייה ולחיות חיים לסביים טובים יותר או פחות, אך בעלי מימוש פוטנציאלי לפחות של חווית אהבה ומין, או (2)לא לממש אותה ולחיות בארון, או עם גבר שהמשיכה אליו לא קיימת או מועטה בלבד.

מעניין אם חברותייך בעבודה היו מוכנות לחיות בלי אהבה ובלי תשוקה, בלי סיפוק מיני ורגשי ובלי מימוש נשויתן ומיניותן כאדם בוגר. ומעניין איך היו חשות בחיים כאלה? ------
ואולי הן מדברות ממקום של סטרייטיות שמוכנות לחשוב על התנסות עם אשה, ולכן חושבות שאנו כמותן. אך אצלנו זו לא פנטזיה משנית, או בדל התנסות על הסקאלה. זה העיקר והתמצית.

לדעתי.

ואני רוצה להקשות למרות

שלדעתי זו לא בחירה
ולכל מי שיש בעיה רק כי אוהבים אחרת
והוא מעדיף לשנוא בתמורה..
עצוב לי עליו

אבל
נגיד שגבר בן 28 אוהב נערה בת 15, למה זה לא בסדר?
למה גברים מבוגרים שאוהבים ילדות צעירות זה לא בסדר?
זו סטייה?
זה מה שאומרים עלינו...
שם זה לא מבחירה?
יש כאלו שיחלקו על זה...
אז מה ההבדל בין "הסטייה" שלנו לסטיות אחרות?

פאמקי

New member
לדעתי,

את לא בוחרת אם להיות לסבית (וגם לא דו!),
אך את בוחרת אם לחיות את חייך כלסבית, כשלמה, כמי שאת...

בדיוק כפי שסטרייט לא יחליט לחיות כהומו כי מישהו כפה עליו את נטייתו המינית.
אז איך לעזאזל, הם מעיזים לכפות עלינו את נטייתם?

sagitarius2

New member
בחירה\נטייה - חייה ותן לחיות !

להבדיל אלף אלפי הבדלות אבל אני לא משווה, לחלוטין , ומסייגת את דברי , אבל רק לשם ההדגמה ... פשוט לא מצאתי מקבילה טובה יותר .
למשל אם מישהו נולד עם מום מסוים , הרי מצופה מהרשויות , מהחברה , לקבלו , להנגיש את כל מה שניתן להנגיש , לא להערים על אדם זה מכשולים .
( מה שבמדינתינו לא ממש קורה ... משתדלים , אך לא ממש חושבים על הכל כמו בכל דבר במדינה הזו ... )
גם החברה שרואה אדם עם מום , קצת במבוכה , אבל מאחר והיא מקבלת את בעל המום בהבנה , יש אנשים שאפילו יצאו מגדרם על מנת לעזור , ויש אנשים שלא ינקפו אצבע אבל לא יפריעו .
ככה זה גם אנחנו ... יש משהו שהוא לא ממש נורמטיבי , שונה .
החברה צריכה לקבל את זה ואפילו ישנם אנשים שיצאו מגדרם לעזור , והרוב לא ינקפו אצבע על מנת לעזור , אבל לא יפריעו .
ככה צריך להיות , חיה ותן לחיות .
מי שלא מעוניין לעזור , לא צריך , רק אל תפריעו לי לחיות על פי דרכי .
אני לא פושעת , אני לא מסכנת אחרים בהתנהגותי , אני אדם נורמטיבי בכל קנה מידה אחר , עובדת , משלמת מיסים , מקיימת בית , עושה בדיוק כמו כולם והדם שלי אדום כמו לכולם .
מה יעזור לכל צרי העין , צרי האופקים , רעי הלב , מוגי הלב , מתלהמים , ושאר השונאים , להוקיע אותי , לנדות אותי , לדבר אלי לא יפה ? האם זה מה שיגרום לי להתחבר לגברים דווקא ? הרי גברים הם הכי כאלה מה שציינתי קודם , הנשים קצת יותר מיושבות , מקסימום ישתקו לא יגידו דבר .
אז אני אתחבר לגברים בגלל שלא מוצא חן בעיניהם שאני מעדיפה נשים ?
שיחשבו קצת , האם נתחיל לרצות את כולם ונימנע מלהעדיף נשים בגלל ההתנהגות הגזענית , צרת האופק שלהם ? ... כנראה שלא ...
אפילו החרדים בירושלים הפנימו שזה לא יעזור לשרוף פחים ולהתנגד למצעד , הדבר גדול בהרבה מהם ומכלל החברה , הומואים ולסביות ימשיכו להתקיים , וכל אחד ואחת מאיתנו צריכים ללכת בראש מורם .
לא אמרתי למרוח לכולם בפרצוף " אני לסבית , אני הומו " כמו שלא כל סטרייט\ית מכריזים זאת, גם אני לא אכריז זאת .
מה שכן , דרוש לנו זה יותר יצוג בכנסת , במוסדות ציבור , יותר אנשים שיוצאים מהארון , יותר ניראות , שיראו שזה לגיטימי להיות שופט במדינה הומו , שלהיות אמנית לסבית זה בסדר , שלהיות סופר ידוע זה בסדר גם אם הוא הומו וכו' . שיפסיקו לפחד .
אני חושבת שניצן הורוביץ עשה צעד גדול עבור עצמו והקהילה אבל זה לא מספיק . צריך עוד כמוהו .
ככה שאנשים שיוצאים מהארון לא צריכים להיתקל בתיסכולים והפרעות מבחוץ , גם ככה קשה להתמודד עם המידע , אז שלא יפריעו לי לחיות , ההפך , שיעזרו לי לחיות כמו כולם .
להתחתן , להביא ילדים , אולי לא בדרך הנורמטיבית אבל שכן יהיה לי מה שיש לכולם , אם אני רוצה בכך .
כשהחברה תהיה פתוחה , כשיראו יותר חד מיניים מחובקים ומתנשקים בפומבי , כמו כולם .
כשהמדינה תקבל בשיוויון נפש את הנושא , ויהיה קל יותר לחיות בכל המובנים כחד מיני\ת , גם הדאגה מבית תפחת , כי יראו שאנשים כאלו הם נורמלים וחיים בסדר גמור .
הרי מה מפריע להורים כשהילד יוצא מהארון ? .... " מה יגידו ? .... איזה חיים יהיו לך ? .... חיים קשים וכו' "
כשיראו שזה בסדר , ואין קשיים , הכל כרגיל , גם תהליך הקבלה יהיה קל יותר .
זו דעתי . וסליחה אם פגעתי במישהי עם ההשוואה .
מיקה

mariposa30

New member
עוד חזון למועד ...

זה איראן פה הרי.
לא רואה את ישראל כמדינה שתקבל בשיוויון נפש לסביות או הומואים.
בסופו של יום, חשוב לזכור כי מדובר פה במדינה, תרצו או לא יקירותי, מדינה דתית ! שמושתת על חוקים דתיים, שחינכה חברה לערכי דת ומסורת ולא לערכי - תעשי מה שהלב שלך אומר לך לעשות ותקשיבי לגופך ונשמתך.
המדינה הזאת היא גזענית ברמות מבזות, עמוסת דעות קדומות, סטיגמות, ו... היא הומופובית לגמרי !
מי יתן לך לחיות פה בכלל בשקט ?
מדינה מודרנית .. ממש לא. ועוד חזון למועד עד שזו תפקח את עיניה ותאפשר לכולם לחיות בשלווה, בכבוד, באהבת חינם.

כלעוד

New member
מסכימה בהחלט "מי יתן לך לחיות

פה בשקט"? לא מסכימה שזו אשמת החרדים. לפחות לא כולם. חלקם הניכר בכל מקרה בונים גדרות ומסתגרים, ומה שלא נראה להם לא קיים עבורם. כל עוד לא נוגע להם בכיס ובאינטרסים המיידיים יוכלו לפחות להתעלם.
וכמובן המנהיגים הדגולים שבהם לא יוכלו לתמוך ולאשר חד מיניות, אך בהחלט יימנעו מכל צעד שעלול חלילה להוביל לפירוד ולשנאה, או לפגיעה ביהודי. זה הציווי שלהם, האמיתי, מהתורה.

אבל העולם הסטרייטי הלא דתי, דווקא הוא הליבראלי והפרוץ, שלכאורה אין לו מה לצייץ כאן - מפחיד אותי. והוא לא יתן לך לחיות בשקט. לדעתי. למרות שבניגוד לחרדים אין לו שום מגבלה דתית מובנית-מראש לקבל ולהבין. רק מרשעות ובורות, פחד והכחשה - יציק וירדוף.

אנחנו לא איראן, זה מוגזם, אבל אנחנו אנושות מוגבלת שנכנעת כל פעם מחדש לכוחות של הרס.
עד שיתקיים ב"ה החזון של "אהבת חינם", שלדעתי יפתור כבר את הכל .

mariposa30

New member
לא דיברתי על החרדים - כנראה שהמסר עבר שגוי

התכוונתי שהמדינה היא בעלת אופי דתי / מסורתי ואת יכולה לראות את זה בחינוך, בשבת, בצבא ועוד ... יש פה מאפיינים דתיים (ותודה לבן גוריון על הסטטוס קוו) וזה חלק ממערכת הערכים שמושרשת בתרבות ובחינוך ופוליטיקה ואפילו באקדמיה השמאלנית ברובה... אלו ערכים מושרשים שהקהילה צריכה איכשהו - לפרוץ אותם או ליישר איתם קו (למען שלום בית)
וכל זה למרות שיש דיבור על מודרניזציה וליברליות ועוד מילים יפות וארוכות ... זה לא באמת קיים בשטח ...
יש פה הומוביות בוטה מאוד ( אצל הדתיים, חרדים, חילוניים, אתאיסטים... וואט אוואבר) ולדעתי יש הרבה מקרים של הזדהות למראית עין... בתאכלס, מדינה גזענית והומובית. לצערי הרב כמובן.
(חשוב מאוד - הקביעה היא כמובן לא גורפת, לא כולם כאלו, השיח הוא כוללני מאוד לצורך הענין בלבד)

ומסכימה איתך לגבי - אנושות מוגבלת שנכנעת להרס ! אכן .. וכנראה שמתוך הידיעה הזאת שבסופו של דבר מדובר פה בסך הכול בבני אדם, משם מצליחה הקהילה (אולי) למצוא את הסלחנות והסובלנות כלפי אותם מוגבלים ובורים...

בנוגע לענין איראן - זאת הייתה הגזמה לצורך הדגמה והחרוז הוא במקרה.

מאחלת לכולם אהבת חינם ללא קשר לנטייה מינית. זה גם הרבה יותר נעים בנשמה...

למעלה